Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 18756 tot 18760
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 2 oktober 2014

Werken Frankrijk en Duitsland samen?

Er zijn op dit moment in Europa twee grote landen die duidelijk niet tevreden zijn over de gang van zaken in Brussel. Frankrijk is een van die landen. Maar ook Duitsland begint steeds meer te twijfelen aan de beslissingen van Brussel. De Duitsers zijn het vooral niet eens met de beslissingen van de Europese centrale bank. De verlaagde rente zorgt er voor dat Duitsland in opstand is gekomen.

Dat Duitsland niet houdt van monetaire politiek zal u misschien al wel duidelijk zijn geworden. De Duitse regering is er van overtuigd dat door middel van strenge hervormingen de economie weer begint te groeien. In Griekenland is dat vooralsnog niet gelukt. De plannen van de ECB om wellicht een stimuleringsbeleid in leven te roepen wordt door de Duitsers flink afgekraakt.

In verband met de belangrijke positie die Duitsland inneemt binnen de Europese Unie is de kans groot dat dit stimuleringsbeleid er de komende tijd ook niet gaat komen. Eigenlijk zijn de huidige acties van de ECB al kantje boord.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 2 oktober 2014

Ziekenhuizen in geldnood door gestegen loonkost

De financiële situatie van de Belgische ziekenhuizen wordt alsmaar nijpender, zo blijkt uit de jaarlijkse sectoranalyse van Belfius. In 2013 maakten 40 van de 92 algemene ziekenhuizen in ons land verlies. Het jaar voordien waren dat er 29. De winstmarge - voor eenmalige inkomsten - bedraagt gemiddeld amper 0,5 procent op de omzet. Boosdoener zijn de sterk gestegen loonkosten. "Het is niet meer vijf voor twaalf, maar twaalf uur", merkt Peter Degadt van Zorgnet Vlaanderen op.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 2 oktober 2014

“Dalende goudprijs doet volledige jaarwinst teniet”

De goudverkoop van Australië’s Perth Mint is vorige maand maar liefst 89% gestegen, zo meldt Bloomberg. Dat zou het hoogste niveau zijn in bijna een jaar. De verkoop van gouden munten en goudstaven is gestegen van 1031 kg naar 1 949 kg.

Toch daalde de prijs van bullions met 6,2% in vorige maand. Dat is de grootste daling sinds juni 2013. “Daarmee doet het verlies de hele jaarwinst volledig teniet”, meldt Bloomberg. Ver moeten we niet zoeken om de schuldigen te vinden.

Denk maar aan de groeiende sterkte van de Amerikaanse dollar, het vooruitzicht dat de Federal Reserve de interesten gaat verhogen en Europese en Aziatische centrale banken die steeds meer stimuluspakketten moeten introduceren om hun economie draaiende te houden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 2 oktober 2014

Lagarde wil strijden tegen zwakke wereldeconomie

Christine Lagarde heeft de deelnemers aan de najaarsvergadering van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) donderdag opgeroepen om te strijden tegen de 'nieuwe middelmaat'.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 2 oktober 2014

De beste van de slechtsten is nadelig voor goud

De laatste 3 maanden heeft de Amerikaanse dollar, tegen alle verwachtingen in, een merkwaardige remonte doorgemaakt. Waar komt zijn sterkte vandaan? Welke economische factoren zijn hier voor verantwoordelijk?

Normaal zijn de consumentbestedingen de belangrijkste indicator voor de Amerikaanse economische groei. Maar niets daarvan. Deze is niet opmerkelijk verandert tegenover 2013.

De huizenmarkt komt op de tweede plaats als indicator. Hier is wel enige groei, maar altijd nog maar op halve kracht van wat normale groei zou moeten zijn. Hier zijn ook geen duidelijke signalen die wijzen op een economische groei.

Zou de werkgelegenheid dan de reden kunnen zijn. De werkloosheid is dan wel gezakt. Maar dit komt  vooral door de werklozen die stoppen met naar werk te zoeken.  De politici mogen dan wel zeggen dat alle jobs terug ingevuld zijn van voor de crisis maar ze vergeten er wel bij te zeggen dat de hoogbetaalde jobs ingeruild zijn voor de laagbetaalde. Op deze fundamenten kan je geen blijvende groei volhouden.