Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 18766 tot 18770
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 23 oktober 2014

Koop koper!

Op de Londense beurs is er een metaal die het bijzonder goed doet – en we praten hier niet over goud. Volgens een bericht van Bloomberg blijkt dat koper een hoge vlucht heeft genomen:”De grootste verbruiker van industriële metalen heeft een positief effect op de vraag ervan.”

Dat kan moeilijk anders: het Aziatisch land is goed voor 45% van de kopermarkt. Markit meldt bovendien dat de industrie op zich meer nood heeft aan het metaal: volgens de laatste peiling staat de PMI-index op 50,4, of een verhoging van 0,2.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 23 oktober 2014

De leden van de Fed zeggen allemaal hetzelfde

Het belang van de Amerikaanse centrale bank in de Bull Market op de aandelenmarkten is bijzonder groot, dat weet iedereen. Door middel van de geldkraan open te draaien heeft de Fed er voor gezorgd dat de dollars in groten getale naar de beurzen toevloeiden. Uiteraard tot blijdschap van de grote banken, die gebaat zijn bij stijgende beurskoersen.

Het feestje op de aandelenmarkten lijkt echter nu wel over te zijn. Het afgelopen jaar was de euforie nog zeer hoog, maar op dit moment wordt er een toontje lager gezongen. Het is duidelijk dat de beleggers van de roze wolk zijn afgetrokken en dat ze eindelijk de realiteit onder ogen durven te zien.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 23 oktober 2014

Spaanse werkloosheidsgraad zakt onder 24 procent

Werkgelegenheid De werkloosheidsgraad in Spanje is in het derde kwartaal voor het eerst sinds eind 2011 onder de 24 procent gedaald. Dat heeft het Spaanse bureau voor de statistiek (Ine) meegedeeld.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: donderdag 23 oktober 2014

Een van de Hunt Brothers overleden

Hunt Brothers, Bunker Hunt overleden op 88-jarige leeftijd 23 oktober 2014 in Zilver

De Hunt Brothers zijn internationaal bekend om hun rol in de zilvermarkt. De toen zeer vermogende gebroeders Hunt, Nelson Bunker en William Herbert Hunt, probeerden begin jaren tachtig de zilvermarkt op spectaculaire wijze klem te zetten. Dat lukte in eerste instantie maar binnen korte tijd wisten de Hunt Brothers het miljardenkapitaal weer te verspelen.

Bron: faillissementsdossier.nl
Geplaatst: donderdag 23 oktober 2014

2014 zou weleens ‘onverwacht naar’ kunnen eindigen

Er is ogenschijnlijk enige reden voor optimisme. Het aantal faillissementen daalt: als de huidige trend doorzet, kunnen we aan het einde van het jaar ruim tienduizend faillissementen noteren tegen ruim twaalfduizend over 2013. Als we de faillissementen onder de loep leggen, blijken het de kleinste ondernemingen te zijn die het niet redden. Duizenden zzp’ers en bedrijven met hooguit vijf medewerkers leggen het loodje. Buitengewoon vervelend voor deze ondernemers, maar als het bij ‘de kleintjes’ blijft, is er weinig aan de hand. Echter juist nu de economie langzaam opveert, blijkt er ook bij grote bedrijven van alles mis te zijn.