Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 18771 tot 18775
Bron: emerce.nl
Geplaatst: maandag 6 oktober 2014

Koers Bitcoin zakt onder de 300 dollar

De koers van Bitcoin zakt steeds verder weg en staat nu op 308 dollar. Afgelopen dagen kwam de koers zelfs al even op 296 dollar.

Experts vragen zich af of daarmee een nieuwe ondergrens is bereikt. Nadat PayPal een dezer dagen ondersteuning voor Bitcoin aankondigde, vloog de koers heel even omhoog, om uiteindelijk weer weg te zakken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 6 oktober 2014

Warren Buffett dumpt de Amerikaanse dollar

In onderstaande video van de Daily Reckoning zie je hoe Jim Rickards uitlegt dat iemand als Warren Buffett ook al jaren bezig is met Amerikaanse dollars te dumpen. Wat deed Warren Buffett toen de Federal Reserve begon met quantitative easing? Hij kocht een spoorwegmaatschappij. En Buffett kocht niet een deel van die spoorwegmaatschappij, hij kocht het volledige bedrijf en haalde het van de beurs af. Dat zijn harde activa, Buffett dumpte zijn dollars voor harde activa. De aankoop van de spoorwegmaatschappij was een miljardendeal, de grootste uit de geschiedenis van Berkshire Hataway.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 6 oktober 2014

Schuld Spanje loopt verder op in 2015

Volgens de minister zal Spanje volgend jaar 242 miljard euro ophalen op de financiële markten met korte en lange leningen om de herfinancieringsbehoefte en het begrotingstekort te dekken.

Het Spaanse begrotingstekort komt dit jaar naar verwachting uit op 5,5 procent van het bbp en moet volgend jaar zakken tot 4,2 procent, aldus de overheid.

De Spaanse schuld bedroeg in 2007 nog 36 procent van het bbp, maar onder druk van de diepe economische recessie en de noodsteun aan de bankensector in het land is de schuld zeer sterk gestegen.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: zondag 5 oktober 2014

Goud en zilver report (Week 40)

De goudprijs zakte de afgelopen week met 0,88% naar €952,20 per troy ounce. De zilverkoers ging zelfs 3,23% naar beneden. De edelmetalen gingen vrijdag onderuit door een beter dan verwacht banencijfer uit de VS. In dollars waren de verliezen nog groter. Opvallend genoeg trekt de verkoop van fysiek edelmetaal weer wat aan.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 5 oktober 2014

'IMF verlaagt groeiverwachting Duitsland'

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) gaat zijn groeiverwachting voor de Duitse economie verlagen, vanwege de gevolgen van de onrust in Oekraïne en het Midden-Oosten.