Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 18776 tot 18780
Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 22 oktober 2014

Made in Holland: machines en scheepsbouw zorgen voor exportspurt

Enkele grote orders hebben ervoor gezorgd dat de Nederlandse export van kapitaalgoederen naar Brazilië, de Verenigde Staten en China in de eerste zeven maanden van dit jaar met tientallen procenten is gegroeid.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 22 oktober 2014

De winning van schaalolie heeft alles veranderd

Jarenlang was er een groot verband tussen de waarde van de dollar en de waarde van de olie. Wanneer de dollar steeg in waarde, daalde de olieprijs. Uiteraard gold ook het tegenovergestelde van dit voorbeeld. Dit verband had voornamelijk te maken met de import van de olie.

Amerika heeft jarenlang veel olie moeten importeren om het land van olie te voorzien. Uiteraard werd deze olie betaald in dollars. De afgelopen maanden is er echter een verandering in dit beleid gekomen. De handelsbalans laat namelijk zien dat de import van olie is teruggelopen. U weet waarschijnlijk vast wel wat daar de reden van is.

Bron: Huizenmarkt-Zeepbel.nl
Geplaatst: woensdag 22 oktober 2014

Te hoge hypotheekschulden zijn het echte probleem

Volgens de auteur van ‘De risicomijdende samenleving’, bouweconoom Taco van Hoek, heeft Nederland geen huizenzeepbel. Volgens Van Hoek is er niets mis met de hoge Nederlandse hypotheekschulden. En volgens Van Hoek is er geen reden om tobberig te doen over de economische toekomst van Nederland. Al lezende vraag je je onherroepelijk af op welke planeet Van Hoek leeft.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 22 oktober 2014

Hoe groot is de kans op een recessie?

Het IMF kwam de afgelopen weken bijeen om een rapport samen te stellen over de huidige economische ontwikkelingen in de wereld. Uiteraard werd er ook gekeken naar de vele conflicten die er op dit moment in de wereld zijn. Het verband tussen beiden is bijzonder groot.

Het IMF kwam tot de conclusie dat de groeiverwachting voor de komende twee jaar naar beneden aangepast moet worden. Eerder kregen we ook al te maken met een groeiverlaging, maar in het laatst gepubliceerd rapport gebeurde precies hetzelfde.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 22 oktober 2014

‘Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Slovenië en Malta moeten begroting overdoen’

De Franse president François Hollande en premier Manuel Valls mogen hun huiswerk waarschijnlijk overdoen. De Franse begroting voor 2015 is in strijd met de Brusselse regels. Maar vooralsnog willen de Fransen niet luisteren.