Nieuws / Artikelen met het woord

58207 artikelen gevonden. Artikel 18776 tot 18780
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 20 november 2014

Correctie in goud biedt koopkans

Volgens het halfjaarrapport van de World Gold Council hebben de beleggers in de eerste helft van dit jaar gebruik gemaakt van de correctie in het goud om in te stappen. Die beweging heeft zich echter nog niet op grote schaal doorgezet om de eenvoudige reden dat het herstel van het goud voorlopig overtuigingskracht mist.

Een aantal factoren pleiten volgens de WGC echter nog altijd voor een belegging in goud. De aandelen- en obligatiekoersen staan hoog, de spreads zijn klein en de volatiliteit is laag. Tegen een dergelijke achtergrond is het opnieuw interessant om goud te bezitten. Maar voorlopig blijft een verdere stijging van de goudprijs uit.

Volgens de World Gold Council kan het bezit van goud een portefeuille afdekken tegen mogelijke gevaren die op komst zijn. Maar voorlopig blijven die gevaren achterwege en dat verklaart onder andere ook waarom de fysieke vraag naar goud zo sterk is teruggevallen.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: donderdag 20 november 2014

Superrijken nog rijker geworden

In een jaar tijd is het aantal superrijken 6% gestegen. Bij elkaar opgeteld hebben zij een vermogen van in totaal $29,73 biljoen (dat is een 1 met 12 nullen) in handen. Dat is bijna twee keer zoveel als het bruto nationaal product van de VS, de grootste economie ter wereld.

Dat staat in een rapport van onderzoeksbureau Wealth-X in samenwerking met UBS. Tussen juni 2013 en juni dit jaar kwamen er ruim 12.000 superrijken, met een vermogen van $30 miljoen of meer, bij.

In totaal zijn er nu wereldwijd zo'n 211,275 'Ultra High Net Worth Individuals', 6% meer dan een jaar geleden. Hun totale vermogen groeide het afgelopen jaar met 7%. Hoewel zij maar 0,004% van de wereldbevolking vertegenwoordigen, hebben ze bijna 13% van de welvaart in handen.

Bron: freedombytes.info
Geplaatst: donderdag 20 november 2014

Dollar komt steeds verder onder druk te staan

Er is de afgelopen tijd veel gebeurd op het financiƫle en economische wereldtoneel en daarbij valt het op dat het vaak gaat over een specifiek onderwerp: De dollar als wereldreservemunt staat onder druk. Het is een scenario waar steeds vaker over gesproken en geschreven wordt: de val van de dollar.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 20 november 2014

Noors olieveld Shell kan eerder uit productie

Shell overweegt het Noorse offshore-olieveld Draugen tien jaar eerder uit productie nemen dan gepland vanwege de oplopende kosten en de dalende olieprijs.

Dat heeft een hoge manager van het olie- en gasconcern in Noorwegen gezegd.

Shell denkt dat Draugen tot 2024 of 2027 in productie zal blijven, terwijl eerder op 2036 werd gemikt.

Het veld in de Noorse Zee levert steeds minder op, maar de productiekosten stijgen wel. Daar komt nog de lage olieprijs bovenop. Daardoor staat de winstgevendheid van Draugen onder druk. Shell is exploitant van Draugen en bezit 44,6 procent van het olieveld.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 20 november 2014

'Wolf of Wall Street' in Amsterdam: "Met 50 miljoen ben ik ook tevreden"

Jordan Belfort is vandaag in Nederland. De schrijver van de bestseller 'Wolf of Wall Street' is een groot voorstander van de bankierseed die de Nederlandse minister Dijsselbloem wil invoeren. Dat zegt de door Leonardo diCaprio beroemd gemaakte fraudeur tegen onze collega's van het Algemeen Dagblad.