Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 18786 tot 18790
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 1 oktober 2014

ECB wil euro devalueren

Gisteren maakte Eurostat bekend dat de inflatie in de eurozone momenteel 0,3% bedraagt. In verschillende landen, waaronder België, was er zelfs sprake van deflatie. De lage inflatie in de eurozone is vooral de oorzaak van dalende energieprijzen. Goed toch zou je denken? Maar dat is buiten de bureaucraten van de ECB gerekend. Die hebben er hun missie van gemaakt om ons jaarlijks 2% armer te maken.

Inflatie is namelijk goed voor wie veel schulden heeft, de overheid bijvoorbeeld. Die kan dan haar schulden terugbetalen met geld dat minder waard is. Ook banken en rijken zullen niet klagen, want om inflatie te creëren houdt de centrale bank de rente laag en kunnen zij spotgoedkoop geld lenen. Voor wie spaart is deflatie veel beter, want dan wordt je geld meer waard en stijgt je koopkracht.

Geen wonder dus dat men ons probeert wijs te maken dat deflatie slecht en inflatie goed is. De centrale banken denken enkel aan de overheid, financiële instellingen en de rijken. De gewone man in de straat die verantwoordelijk omgaat met zijn geld betaalt het gelag. En het ziet er naar uit dat het nog erger wordt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 1 oktober 2014

Nieuwe premier Polen steunt euro

De nieuwe premier van Polen, Ewa Kopacz, staat achter de invoering van de euro in haar land.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 1 oktober 2014

Oekraïne zit diep in de problemen

De afgelopen tijd is er vaak gesproken over het conflict tussen Rusland en Oekraïne. Op dit moment is er haast geen progressie geboekt. Waar veel mensen geen rekening mee houden is de economische gevolgen voor Oekraïne. Er werd de afgelopen tijd wel eens gesproken over de economische gevolgen voor Rusland en Europa, maar Oekraïne werd weggestopt. Terwijl dit land juist de meeste last heeft van dit conflict.

De export van Oekraïne is bijvoorbeeld het afgelopen jaar met ruim 19 procent gedaald. De waarnemers verwachten zelfs dat deze afname verder zal gaan toenemen. Ook een aantal andere economische indicatoren geven aan dat de situatie in Oekraïne zeer gevaarlijk is.

Het Gross Domestic Product (BBP) is de afgelopen maanden flink in waarde is gedaald. Een daling van ruim 5 procent in vergelijking met vorig jaar.

Ook te zien is dat de verkopen de afgelopen tijd flink zijn afgenomen. Sinds de financiële crisis hebben we een dergelijke daling niet meer gezien. Het is dus duidelijk dat dit conflict serieus genomen moet worden.

Als laatste willen wij u de industriële productie in Oekraïne nog laten zien. Duidelijk is dat de productie de afgelopen maanden in een rap tempo is afgenomen. Met veel werklozen als gevolg. Het is dus duidelijk dat dit conflict zo snel mogelijk opgelost moet worden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 1 oktober 2014

Ook IMF verlaagt groeiverwachting Rusland

De Russische economie zal volgend jaar veel minder sterk groeien dan eerder werd gedacht vanwege de negatieve gevolgen voor Rusland door de crisis rond Oekraïne.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 1 oktober 2014

Eindelijk weer een lichtpuntje: meer nieuwe banen in VS

De werkgelegenheid in het Amerikaanse bedrijfsleven is in september sterker gegroeid dan in augustus. Dat maakte salarisstrookverwerker ADP woensdag bekend.

Volgens ADP werden vorige maand 213.000 banen gecreëerd na de aanwas van 204.000 stuks een maand eerder. De toename was sterker dan verwacht. Economen rekenden in doorsnee op de creatie van 205.000 banen.

De cijfers van ADP lopen vooruit op de cijfers over de arbeidsmarkt die de Amerikaanse overheid vrijdag publiceert.