Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 18786 tot 18790
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 22 oktober 2014

Hoe snel kan het Ebola virus muteren?

De hele wereld houdt nog steeds de adem in wat de verspreiding van het Ebola virus betreft. Voorlopig blijft de westerse wereld gespaard, maar het gevaar op besmetting blijft latent aanwezig. Het lijkt namelijk slechts een kwestie van tijd te zijn alvorens iemand het virus vanuit West-Afrika meebrengt naar hier.

Richard Preston, auteur van de “The Hot Zone”, schreef in de jaren 90 een non-fictie boek over de eerste uitbraak van de ziekte. Preston is van één ding vrij zeker en dat is dat het Ebola virus niet via de lucht zal kunnen overgedragen worden. Daarover moeten we alleszins niet panikeren. Maar toch is Preston er niet gerust in.

Eén van de wetenschappers vergeleek het Ebola virus met het gedrag van zebra’s. Die dieren kunnen met de beste wil van de wereld niet leren vliegen, maar ze kunnen in de loop van hun leven wel harder leren lopen. Hetzelfde kan gebeuren met het Ebola virus en dat is op zijn zachtst gezegd verontrustend te noemen.

Bron: HollandGold
Geplaatst: woensdag 22 oktober 2014

Zwitserland exporteert honderden tonnen goud naar Azië

Zwitserland heeft dit jaar al honderden tonnen fysiek goud geëxporteerd naar India, Hong Kong, China, Singapore, Maleisië en Thailand. De Aziatische goudkoorts is nog niet gestopt, zoals de cijfers van de Zwitserse douane laten zien.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 22 oktober 2014

Column Kees de Kort | Twee korrels zout

Er zijn volgens BNR’s economiecommentator Kees de Kort twee berichten die men 'met een enorme korrel zout' moet nemen.

Bron: Doijerkalff.nl
Geplaatst: woensdag 22 oktober 2014

Chinezen op overnamepad in goudmijnsector

Het Chinese staatsbedrijf Shandong Zhaojin Group voert gesprekken met diverse goudmijnen in Australië en Noord-Amerika.  Het bedrijf is op overnamepad gegaan, nu de waarderingen van goudmijnen wereldwijd onder druk staan. Chinezen hebben de afgelopen jaren wereldwijd aandelen in goudmijnen gekocht.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 22 oktober 2014

$200 miljard per kwartaal om de economie te steunen

De vier grootste centrale banken hebben sinds 2009 gemiddeld voor $200 miljard per maand aan liquiditeiten in de economie gepompt. De Federal Reserve en de Bank of England begonnen al vroeg met stimuleringsprogramma's. Vanaf 2012 begon de ECB met haar LTRO programma en sinds 2013 staat ook in Japan de geldkraan open.