Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 18801 tot 18805
Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 1 oktober 2014

489 miljard aan orders ingetrokken in Tokio door tikfoutjes

In Tokio is vandaag voor een recordbedrag van 67,8 biljoen yen (489 miljard euro) aan aandelenorders ingetrokken nadat een aantal fouten aan het licht was gekomen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 1 oktober 2014

Kan de Fed een stijging van de goudprijs afremmen?

Op de Amerikaanse beurzen wordt met een waakzaam oog richting de Amerikaanse centrale bank gekeken. De Fed heeft namelijk in niet mis te verstane bewoordingen te kennen gegeven dat de rente binnen afzienbare tijd opgetrokken kan worden. Die afzienbare tijd zou zich ergens in de loop van volgend jaar situeren.

Natuurlijk hebben de markten alle tijd van de wereld om zich voor te bereiden op een stijging van de rente, maar toch zijn er hier en daar alarmbelletjes gaan rinkelen. Hoe gaan de industrial metals bijvoorbeeld reageren op een stijging van de rente? De kans bestaat namelijk dat de economie gaat vertragen.

Zelfde vraag voor het goud. Algemeen wordt aangenomen dat hogere rentevoeten en gestegen goudprijzen onmogelijk hand in hand kunnen gaan. Wanneer de rente stijgt worden vastrentende waarden opnieuw interessant als alternatief en dat kan een mogelijke stijging van de goudprijs in de weg staan.

Ook de goudhandelaren houden dus nauwlettend in de gaten wat de Fed zegt en doet. Richard Ross, global technical strategist bij Auerbach Grayson, laat zich echter daardoor niet afschrikken. De hogere rente kan de dollar natuurlijk een duwtje in de rug geven maar daar ligt Ross niet echt wakker van. Hij gelooft niet in een grote correctie voor het goud.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: dinsdag 30 september 2014

Bitcoin wednesday Amsterdam #16

Woensdag 1 oktober zal in het Amsterdamse Pakhuis de Zwijger alweer voor de zestiende keer de maandelijke Bitcoin Wednesday worden georganiseerd door PikaPay en de Dutch Bitcoin Users Group of the Netherlands. Deze editie van de Bitcoin Wednesday zal vooral in het teken staan van het bitcoin is geld-initiatief. Bitonic, Stichting Bitcoin Nederland en advocatenbureau Solv kondigden tijdens de vorige Bitcoin Wednesday aan van plan te zijn in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak van de rechtbank in Overijssel dat bitcoin geen geld is. Maar is dit wel iets waar we als Bitcoin-gemeenschap naar moet streven?..

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 30 september 2014

Olieprijs in vrije val, maar goedkoper tanken zit er niet in

Een zwakke euro maakt dat de automobilisten niet kunnen profiteren van dalende olieprijzen. 

dE olieprijs is rap aan het dalen. Ondanks alle conflicten in het Midden-Oosten en Afrika, zijn een aantal getroffen olieproducerende landen er toch in geslaagd hun export flink op te voeren. In juni kostte een vat olie nog 115 dollar, maar dinsdagavond stond de teller op slechts 91,29 dollar per vat.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: dinsdag 30 september 2014

Oliemaatschappijen Total en Statoil zetten teerzand-olie-projecten in de koelkast

De Noorse oliemaatschappij Statoil stelt een project om in de Canadese provincie Alberta met behulp van stoom aardolie te winnen uit teerzand voorlopig voor 3 jaar uit.