Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 18821 tot 18825
Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 19 oktober 2014

Zilver reageert niet op normale marktwerking

Zilver zit sinds 2011 in een dalende trend. De spotprijs is nu $17.25, een waarde niet meer gezien sinds 2010. Voor grondstoffen geldt normaal: Grondstoffen die onder hun productiekosten noteren kennen door de natuurlijke marktwerking automatisch een prijsverhoging. Een kleiner aanbod bij een zelfde vraag zal er immers voor zorgen dat de prijs stijgt.

Voor goud is dit van toepassing, zilver is hierop echter een uitzondering. Het heeft de eigenschap dat het meestal als bijproduct van koper, lood, zink… wordt geproduceerd. In de top tien van de zilverproducenten zijn er drie die zilver als primair product mijnen, de overige zeven mijnen zilver als bijproduct.

De kostprijs van het mijnen van zilver als hoofdproduct varieert naargelang de mijn en het gehalte. Schattingen gaan uit van $20 tot $23. Vrijdag noteerde zilver aan $17.25.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 19 oktober 2014

Invloed van deflatie op Goud

De economie zit in het slop. We consumeren te weinig en er zijn te weinig banen. De grondstofprijzen zitten nog altijd in dalende lijn en nu zijn economen ook nog zeer bezorgd over mogelijke deflatie in het westen.

Goud heeft de laatste maanden even onder de $ 1.200 genoteerd.  Goud doet normaal dienst als bescherming tegen inflatie. Beleggers zijn nu meer gefocust op de groei die dreigt af te nemen. Beleidsmakers blijken minder geneigd om actie te nemen. Economische vertragingen in de groeilanden doet de bezorgdheid nog toenemen.

De laatste weken zijn meer en meer analisten negatief over goud. Na de bekendmaking van enkele belangrijke cijfers zijn ze van mening dat in het verleden de overdreven angst voor inflatie het gele metaal teveel heeft opgewaardeerd.  De angst voor de inflatie heeft ervoor gezorgd dat er te lang een artificiële vraag naar goud is geweest. De laatste jaren was de vraag niet vol te houden.

Bron: fabelkrant.nl
Geplaatst: zondag 19 oktober 2014

IS wil toerisme stimuleren in kalifaat

IS wil van het kalifaat een toeristische trekpleister maken. Alle middelen worden ingezet om dit op korte termijn mogelijk te maken. ‘Als het niet goedschiks kan, dan maar kwaadschiks’, aldus leider al-Baghdadi. Nu de olievelden onder vuur liggen lijkt die melkkoe geen lang leven meer beschoren en is het tijd uit te kijken naar duurzame alternatieven. Abu Bakr al-Baghdadi, de ongeschoren leider van het zelf uitgeroepen kalifaat, kwam deze week met een opmerkelijk initiatief naar buiten. Namelijk het stimuleren van toerisme om zo de lokale economie een impuls te geven. Hij noemde eco-toerisme als belangrijke trekker. Kamperen in de woestijn, sandboarding en zandkastelen bouwen zijn activiteiten die de regio als geen ander kan bieden. ‘We zien potentie en toekomst in het ontvangen en entertainen van buitenlanders in ons immer uitdijende kalifaat’, zei de leider in een onlangs gepubliceerde youtube video.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 19 oktober 2014

‘Grote spaarders in euro’s moeten betalen’

Verschillende Amerikaanse en Europese banken vragen hun grote institutionele klanten om een vergoeding wanneer ze grote bedragen sparen in euro’s. Daarmee berekenen ze de rente door die ze zelf moeten betalen wanneer ze euro’s stallen bij de Europese Centrale Bank (ECB).

De centrale bank hanteert al enige tijd een negatieve depositorente van 0,2 procent. Dat wil zeggen dat banken moeten betalen wanneer ze hun geld daar onderbrengen, in plaats van dat ze een vergoeding krijgen. Met de stap wil de ECB de banken aanjagen om het geld uit te lenen in plaats van het weg te zetten.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 19 oktober 2014

Ook mega-order voor het Belgische Deme

Dochterbedrijf Dredging International van het Belgische baggerconcern Deme heeft ook een flinke order binnengesleept voor de uitbreiding en verbreding van het Suezkanaal. Samen met Great Lakes Dredge & Dock Company sleepte het een contract met een waarde van 540 miljoen dollar (421,3 miljoen euro) binnen.