Nieuws / Artikelen met het woord

58123 artikelen gevonden. Artikel 18821 tot 18825
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 14 november 2014

ISIS gaat de goudstandaard invoeren!

IS gaat de goudstandaard invoeren. De Islamitische Staat (IS) is van plan om een eigen munt in te voeren. Het zou gaan om massieve gouden en zilveren munten volgens berichten in de media. Op die manier keren ze terug naar de goudstandaard.

De IS is een soennitische jihadi organisatie en heeft in juni een “kalifaat” uitgeroepen in gebieden die het controleert in Irak en Syrië. De groep is een terroristische organisatie volgens de Verenigde Naties en de Europese Unie.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 14 november 2014

Nee nee, nog geen schrik hebben. De dollar zal snel terug groeien!

Gister kende de Amerikaanse dollar een mindere dag. Bloomberg had gemeld dat de munt lichtjes terrein heeft moeten opgeven, in het voordeel van de euro. De dollar zou 0,2% hebben verloren en zou nu op 1,2460 USD/EUR moeten staan.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 14 november 2014

5 redenen om dit edelmetaal niet te kopen?

Negatieve vooruitzichten op de middellange termijn voor zilver. Uit tactisch oogpunt en met de realiteit voor handen is het best om te wachten met de aankoop van zilver. Hier zijn vijf redenen die deze tactiek ondersteunen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 13 november 2014

Volvo Group schrapt wereldwijd 1.000 jobs

Volvo De Zweedse vrachtwagenbouwer Volvo gaat wereldwijd een duizendtal jobs schrappen. Dat is het gevolg van een operatie waarbij een deel van de productie van bouwmachines naar China wordt verhuisd, zo heeft de onderneming donderdag bekendgemaakt. De maatregel zal geen gevolgen hebben in België, zegt een woordvoerder van het bedrijf.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 13 november 2014

Houd je vast: massale QE voor de deur in Europa

Recent stuurde de Europese Centrale Bank nog een sterk signaal naar de buitenwereld dat het alles zal doen binnen hun mogelijkheden om de lage inflatie en economische groei te bestrijden. Het zal daarvoor niet alleen overheidsobligaties opkopen maar ook private obligaties.

Dat Europa een inflatie probleem heeft, is al langer duidelijk. In augustus stond het inflatieniveau voor de volledige Eurozone op 0,3%, het laagste niveau sinds de deflatiedip naar aanleiding van de financiële crisis.

7 van de 18 leden van de Eurozone kampen momenteel al met deflatie, waarbij Griekenland al meer dan 1% deflatie kent.