Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 18826 tot 18830
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 20 oktober 2014

Vijay Marolia: Goud is ultieme waarde

De laatste jaren waren de perfecte storm. Alles wat fout kon gaan ging fout. Dat vertelt Regal Point Capital Management chief investment officer Vijay Marolia aan Mining Weekly.

Hij stelt dat edelmetaalhouders nog altijd degene zijn die de ultieme waarde in handen hebben. De overheden maken het publiek wijs dat inflatie de normale gang van zaken is. Maar in werkelijkheid is deflatie een natuurlijk fenomeen. In een vrije markt heeft productiviteit een dalend effect op de prijs. Hoe meer je produceert hoe lager de prijs.

Deflatie wordt dikwijls verkeerd begrepen en het is helemaal niet erg als het niet te plots en te extreem is, het is een natuurlijk gegeven. Massaproducties hebben een neerwaarts effect op de prijs. Deflatie hoeft niet angstwekkend te zijn, het is de inflatie waar je schrik van moet hebben. De impact is niet sterk genoeg om ons gedrag te veranderen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 20 oktober 2014

IMF ziet ebola als belangrijkste groeiobstakel in Afrika

Landen in sub-Sahara-Afrika groeien als het meezit komend jaar met 5,75 procent door betere infrastructuur, toegenomen agrarische productie en een groeiende dienstensector. 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 20 oktober 2014

Hoe en waarom wil jij rijk worden?

De meeste mensen willen rijk worden, maar iedereen heeft een andere invulling van dit begrip. Om u ook rijk te voelen, moet je weten welke richting je uit wilt. Als je dit niet weet, is het van belang om even een stap terug te zetten en te beseffen wat je uiteindelijke doel is, wanneer ga je jezelf rijk vinden.

De reden om je rijk te voelen kan ook veranderen door de jaren heen. Dit zijn enkele van de meeste redenen waarom mensen rijk willen zijn. Wil jij ook rijk worden?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 20 oktober 2014

Voorlopig geen genade voor Russische roebel

De Russische roebel heeft nog maar eens aan kracht verloren nadat ratingbureau Moody’s Rusland een lagere kredietwaardering heeft  gegeven. Dat heeft Bloomberg vandaag gemeld. Volgens het media-agentschap heeft de Russische munteenheid een 0,2% aan terrein verloren tegenover de Amerikaanse dollar.

De notering van de roebel staat voorlopig op 45,8804 RUB/USD en is daarmee 1% verwijderd van het laagterecord van vorige vrijdag. De dag voordien zou de Russische centrale bank 2,12 miljard USD aan activa hebben verkocht om – zonder veel succes – de roebel te ondersteunen.

De oorzaak voor de vrije val van de roebel is niet ver te zoeken: de economische sancties van zowel de Verenigde Staten als Europa worden door Bloomberg aangeduid als de voornaamste schuldigen. Daardoor is bijna 60 miljard USD aan kapitaal uit het grootste land ter wereld gevlucht. Bovendien beschikken Russische bedrijven nog maar over enkele mogelijkheden om leningen aan te gaan:

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 20 oktober 2014

Column Kees de Kort | Mario en Klaas worden gillend wakker

Goed nieuws voor de consumenten, zegt BNR’s macro-econoom Kees de Kort, want de olieprijs zakt. Maar daar is niet iedereen blij mee.