Nieuws / Artikelen met het woord

57853 artikelen gevonden. Artikel 18841 tot 18845
Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 31 oktober 2014

Onverwacht extra stimulans Japanse bank

De Japanse centrale bank heeft onverwacht de omvang van zijn steunbeleid opgevoerd, om de inflatie in de op twee na grootste economie ter wereld aan te jagen en de groei te stimuleren. Dat bleek vrijdag na afloop van een beleidsvergadering van de Bank of Japan (BoJ).

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 30 oktober 2014

Stop je geld in goud, zegt orakel Greenspan

Al eerder op Beurs.com:

Terwijl zijn ex-collega’s bij de Fed een belangrijke mededeling deden, kwam oud-bankpresident Alan Greenspan met een aantal opmerkelijke uitspraken.

Je kunt je geld het beste beleggen in goud. Met dat verrassende stukje beleggingsadvies kwam Greenspan woensdag in het nieuws. Goud behoudt immers waarde, buiten overheidsbeleid om, zei Greenspan. Want over de wereldeconomie, en beleidsinstrumenten om die te beïnvloeden, toonde hij zich bepaald niet optimistisch.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 30 oktober 2014

Een bullish signaal voor Zilver

Zilver zit in een sterk dalende lijn en is vandaag met bijna 4% gedaald tot $16.5 of 13.1 Euro. De dualiteit van zilver, zowel het industriële en als investeringsvehikel, zijn typische kenmerken.

Nu de zilversportprijs in sterk dalende lijn zit, is het belangrijk te vermelden dat de industriële vraag van zilver nog altijd blijft toenemen. Het wordt schaarser. Dit is bullish voor het witte metaal op lange termijn. Meer dan de helft van zilver gaat naar industriële toepassingen. Het tekort wordt steeds groter. 2013 zag het grootste tekort in fysiek zilver sinds 2008. Meer dan 113 miljoen ons zilver. Het deficit van zilver is er al meer dan 10 jaar. Er wordt meer verbruikt dan er gemijnd wordt.

Zilver wordt gebruikt in de moderne geneeskunde voor zijn antibacteriële eigenschappen. Zonne-energie is ook een belangrijke industrie voor zilver.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 30 oktober 2014

Rusland bouwt goudreserves verder uit

Terwijl de investeerders vaak niet goed weten van welk hout pijlen te maken, met het goud hebben de centrale banken daar duidelijk minder last van. De meeste centrale banken blijven in rustig tempo hun goudvoorraden verder uitbouwen. Het grootste raadsel is natuurlijk de Chinese centrale bank, want niemand weet wat die eigenlijk doet.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 30 oktober 2014

Waarde euro staat weer onder druk

De waarde van de euro ten opzichte van de dollar is donderdagochtend flink gedaald.

Beleggers reageerden op het besluit van de Federal Reserve (Fed) om het steunprogramma voor de Amerikaanse economie definitief te beëindigen en het vooruitzicht dat de rente in de Verenigde Staten volgend jaar omhoog gaat.

De euro zakte in de ochtendhandel tot een dieptepunt van 1,2556 dollar. Dat is 2 dollarcent onder de koers bij het slot van de Europese beurzen op woensdag. De afgelopen tijd steeg de euro weer enigszins, nadat de waarde van de Europese munt eerder deze maand al was teruggezakt tot 1,25 dollar.