Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 18846 tot 18850
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 17 oktober 2014

De volgende crash zal niet te stoppen zijn

Fed voorzitter Janet Yellen, Amerikaans minister van financiën Jack Lew en hun Britse tegenhangers Marc Carney en Brits minister van financiën George Osborne houden een oefening van wat te doen indien er een grote bank omvalt. De oefening wordt opeen geheime locatie georganiseerd door het Federal Deposit Insurance Corporation van Washington.

Ongetwijfeld kunnen ze nu een beter oefening doen dan in 2008. De banken zijn nog groter geworden.

Aan probleemgebieden in de wereld ook geen gebrek:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 17 oktober 2014

India dreigt strijd tegen goudsmokkelaars te verliezen

De nieuwe regering van de Indische president Narendra Modi wordt met heel wat problemen geconfronteerd maar een van de meest spectaculaire is ongetwijfeld de goudsmokkel. Die heeft het hele land in zijn greep, er wordt goud gesmokkeld dat het een lieve lust is en de overheid staat met de rug tegen de muur.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 16 oktober 2014

AEX op laagste stand in 1 jaar

De meeste Europese aandelenbeurzen sloten donderdag opnieuw lager na de zware verliezen op woensdag. De AEX-index, die woensdag het grootste verlies in bijna 3 jaar optekende, zakte tot de laagste stand sinds 1 oktober 2013. Beleggers maken zich nog altijd zorgen over het effect van de economische malaise in Europa op de ontwikkeling van de wereldeconomie.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 16 oktober 2014

De strijd tegen valsspelers op de goudmarkt

De manipulatie van de goudmarkt, waar niemand nu nog twijfels over heeft, blijft de gemoederen bedaren. De spelers die de markt naar hun hand hebben gezet worden opgejaagd en stilaan in het nauw gedreven. Het lijkt slechts een kwestie van tijd alvorens er een einde komt aan deze praktijken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 16 oktober 2014

Wat iedereen zou moeten doen maar wat niet gebeurt:”Je stopt met boren wanneer er te veel olie op de markt is”

Financial Sense schrijft dat de spread tussen Brent en West Texas Intermediate tussen 5 USD en 20 USD heeft bedragen in de laatste drie jaar. In september is het einde ingezet van de trend: Brent is ondertussen gedaald onder 100 USD per vat en WTI is nu ongeveer 90 USD per vat waard.

Op de grafiek zien we het gevolg van de prijsdalingen: de spread is kleiner tot onbestaande geworden. Een element dat daarmee rekening moet worden gehouden is de zwakkere Europese en Japanse economie. Die twee factoren hebben namelijk de vraag in grote mate beïnvloed en maken dat de Amerikaanse dollar sterker staat tegenover de euro en de Japanse yen.

In dat opzicht stellen we vast dat de prijsdaling de helft kleiner is wanneer de olieprijs wordt uitgedrukt in, bijvoorbeelde, de yen in plaats van de dollar. Toch is er een andere speler die de olieprijs helpt drukken: Libië.