Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 1886 tot 1890
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 21 maart 2017

Waarde euro loopt op na Frans verkiezingsdebat

De waarde van de euro is dinsdagochtend opgelopen naar het hoogste peil ten opzichte van de dollar in zes weken.

Op de valutamarkt werd onder meer gereageerd op het eerste tv-debat tussen de vijf grootste kandidaten voor het presidentschap van Frankrijk. Een peiling wees de eurogezinde Emmanuel Macron aan als winnaar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 21 maart 2017

De tijd dringt voor Oekraïne: Westerse steun taant

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft het zo stilaan gehad met Oekraïne. Dit weekend nam Kiev tegen het advies van het IMF in de beslissing om al het goederentransport tussen West-Oekraïne en de opstandige regio Donbass op te schorten. Voor het IMF was dat het sein om een nieuw noodsteunpaket op de lange baan te schuiven.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 21 maart 2017

Daarom is Noorwegen het gelukkigste land ter wereld

Noorwegen heeft de gelukkigste inwoners ter wereld. Het land prijkt voor het eerst bovenaan het World Happiness Report van de VN. België stijgt opnieuw één plaatsje, naar nummer 17. "In Noorwegen betalen ze gráág belastingen, omdat ze weten waarvoor. Daar kunnen wij nog iets van leren", zegt geluksexpert Leo Bormans.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 21 maart 2017

"Russische miljarden wereldwijd witgewassen" - ook ING zou betrokken zijn

Bij een wereldwijd netwerk voor het witwassen van geld van Russische criminelen zijn vele grote banken al dan niet bewust betrokken geweest. Dat meldt The Guardian vandaag op basis van documenten van een groep samenwerkende onderzoeksjournalisten, de Organized Crime & Corruption Reporting Project (OCCRP). Dezelfde groep publiceerde ook de Panama Papers. Uit de bestanden blijken dat tussen 2010 en 2014 ten minste twintig miljard dollar vanuit Rusland werd witgewassen via accounts van buitenlandse banken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 21 maart 2017

BREXIT: wordt Engeland een belastingparadijs?

De Londense City, het financiële hart van de wereld, wil het risico op een economische meltdown als gevolg van de Brexit hedgen met radicale belastingverlagingen. Op die manier hoopt Londen een exodus van grote financiële spelers te voorkomen.

Het project heeft volgens de Financial Times de werktitel “Vision 2025” gekregen. Dat rapport zou het startpunt moeten worden van een verregaande fiscale hervorming.