Nieuws / Artikelen met het woord

58138 artikelen gevonden. Artikel 18861 tot 18865
Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: donderdag 13 november 2014

Dit zijn de 30 meest welvarende landen ter wereld

Voor het zesde jaar op rij is Noorwegen het meest welvarende land ter wereld volgens de jaarlijkse Prosperity Index van het Legatum Instituut. De index is een evaluatie van welvaart en welzijn in 142 landen verdeeld in acht categorieën, zoals economie, ondernemersklimaat, onderwijs en veiligheid.

Twee derde van de landen, waar het het meest voorspoedig gaat, ligt in Europa. Nederland staat op de negende plaats van meest welvarende landen ter wereld.

Bron: goudvergelijken.nl
Geplaatst: donderdag 13 november 2014

Prijzen van Edelmetalen dalen sinds 2011

Prijzen van Edelmetalen dalen sinds 2011 november 11th, 2014 by Reinoud Bogert De prijzen van edelmetalen dalen al sinds 2011. Goud bereikte in 2011 zijn hoogste koers op ongeveer $1900 per troy ounce. Sindsdien is de prijs gedaald naar het huidige niveau van $1156 per troy ounce. Voor zilver geldt ongeveer eenzelfde patroon maar de daling is veel sterker geweest. De zilverprijs bereikte ook in 2011 zijn hoogste punt van $48 per troy ounce maar is inmiddels terug gevallen naar $15,60 per troy ounce.

Inmiddels dalen de prijzen van edelmetalen al ruim 3,5 jaar. De goudprijs staat inmiddels 39% lager en noteert op het niveau van juli 2010. Zoals eerder genoemd is de zilverprijs veel harder gedaald. Zilver staat 68% lager dan de top van $48. Voor de mijnindustrie zijn de huidige prijzen dermate laag dat veel goud- en zilvermijnen verlieslatend zijn. Economisch is het winnen tegen de huidige prijzen van edelmetaal niet haalbaar. De meeste zilvermijnen hebben een kostprijs die boven de $17 per troy ounce ligt. Voor de goudmijnen geldt eigenlijk een zelfde verhaal. Naast de daling van de prijzen speelt de steeds lager wordende concentraties van goud en zilver in de grond een belangrijke rol. De daling is de olieprijs geeft wat lucht maar weegt niet op tegen de daling in de prijzen van beide edelmetalen. De mijnaandelen staan op de niveaus van rond 1991.

Bron: gelderlander.nl
Geplaatst: donderdag 13 november 2014

Einde aan 'liegende gasmeter'

DEN HAAG - Nederlandse huishoudens hebben de laatste 10 jaar 600 à 700 miljoen euro te veel betaald aan energiebelasting op hun gasrekening.

Ook hebben energiebedrijven honderden miljoenen euro's onterechte winst gemaakt met gas dat niet werd geleverd, maar wel is betaald. Jaarlijks kost dat een doorsnee huishouden ongeveer 40 euro.

Daar komt vanaf 1 januari een eind aan wanneer de gasmeters worden gecorrigeerd voor temperatuur en hoogte. Door de warmte in huis zet het gas uit en registreert de gasmeter te veel kubieke meters. Daarnaast betalen circa 250.000 huishoudens nog eens extra omdat zij in een flat of hooggelegen gebied wonen.

De aanpassing is mede te danken aan de 83-jarige gepensioneerde Haagse ingenieur Jan Bakker, die – ook namens de Consumentenbond – al 7 jaar vecht tegen de 'liegende gasmeter'.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: donderdag 13 november 2014

World Gold Council ziet dalende vraag naar goud

De vraag naar goud daalde in het derde kwartaal naar 929 ton, het laagste volume in vijf jaar tijd. Hoewel de vraag naar gouden sieraden wereldwijd op peil bleef, daalde de vraag naar gouden munten en goudbaren. Ook goud-ETF's verliezen nog steeds aan populariteit. Centrale banken kochten in het derde kwartaal overigens nog steeds een substantiële hoeveelheid goud.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 12 november 2014

China en Canada tekenen valutaswap

De centrale banken van China en Canada hebben onlangs een valutaswap met een omvang van 200 miljard yuan ($32,67 miljard) en $30 miljard aan Canadese dollars ondertekend. Met deze valutaswap zet China weer een stap vooruit in de internationalisering van de yuan als internationale handelsmunt.