Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 18861 tot 18865
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 29 september 2014

Oliebron ter waarde van bijna 900 miljard brengt voorlopig niets op

Nog noordelijker dan het meest noordelijk puntje van Rusland ligt de Karische Zee. Zo dicht tegen Siberïe moet het daar ongetwijfeld zeer koud zijn. Aangezien de vroegere USSR daar ook massal nucleair afval heeft gedumpt, is het gebied ook meer dan gemiddeld radioactief. Dat is ook de plaats waar de Amerikaanse Exxon en de Russische Rosneft samen een gigantische oliereserve hebben gevonden.

Volgens een laatste schatting zouden er meer dan 9 miljard vaten aan olie naar de oppervlakte gepompt kunnen worden. In de gebieden rond de boorput hebben testputten aangetond dat er wellicht nóg meer potentieel is. Om dat in perspectief te zetten: dat is een potentiële omzet van 894 miljard USD.

“Dat is buiten onze verwachting”, heeft CEO van Rosneft Igor Sechin laten optekenen,”deze ontdekking is van uitzonderlijk belang om het bestaan van koolwaterstoffen te bewijzen in het Arctisch gebied.”

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 29 september 2014

De speculanten zijn weer terug long op de goudmarkt

De edele metalen blijven een thema dat op de markten de gemoederen hoog kan doen oplaaien. Veel investeerders vragen zich vertwijfeld af wanneer het nog eens zal lukken met goud, zilver, platina, palladium etc. De hoge verwachtingen hebben de edele metalen nog altijd niet kunnen inlossen ook al komen de goud- en zilverprijs af en toe weer eens de neus aan het venster steken.

Platina en palladium vertellen uiteraard een heel ander verhaal, deze beide ‘witte’ metalen hebben prijsstijgingen laten optekenen dankzij een vertekening van de wetten van vraag en aanbod, maar zijn inmiddels al een tijdje op de terugweg. Maar het goud en het zilver kunnen alleen hogere regionen gaan verkennen wanneer de kopers opnieuw opduiken.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 29 september 2014

Yuan en euro worden direct inwisselbaar

De euro en de yuan worden met ingang van morgen direct inwisselbaar. Zodoende is het niet meer nodig om beide valuta om te wisselen via de Amerikaanse dollar. Het is een bel;angrijke stap in de internationalisering van de Chinese yuan.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 29 september 2014

Sociaal Engagement voor financiële massavernietigingswapens

De 5 grootste banken ter wereld hebben een gigantische $280.000 miljard blootstelling aan  de derivatives of afgeleide markten. Zij hebben de status  TBTF “Too Big To Fail”.  Als èèn van deze 5 banken: JPMorgan Chase, Citibank, Goldman Sachs, Morgan Stanley, Bank Of America of Deutsche Bank omvalt betekent het de ondergang van het globale financiële systeem. Blootstelling van alle banken wereldwijd is $717.000 miljard.

Het bijna niet te vatten bedrag aan blootstelling van Deutsche Bank alleen is 5 keer groter dan het totale inkomen van Europa en bijna gelijk aan dat van de wereld. De Amerikaanse staatsschuld is $17.000 miljard. Het BNP van België bedroeg in 2013 370 miljard Euro. De waarde van de aandelenmarkten wereldwijd is $66.000 miljard. 5 banken hebben een risico dat meer dan 10 keer groter is dan de totale waarde van de aandelenmarkten wereldwijd.

De derivatives markt  is een markt die gericht is op opties, futures, swaps en forwards. Dit zijn financiële instrumenten die gebruikt worden door banken om te speculeren of om risico’s in te dekken. Banken bieden ook elkaar deze instrumenten aan om zich bij elkaar te verzekeren met als doel het risico voor zichzelf te verkleinen. De genomen risico’s en de winsten zijn enorm. Deze markt is heel ondoorzichtig, draagt niets bij tot investeringen en is gigantisch groot. Ze werden door Warren Buffet in 2007 dan ook massavernietigingswapens van het financiële systeem genoemd “Financial Weapons of Mass Destruction”.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 29 september 2014

Column Kees de Kort | Amerikaanse illusie

De Amerikaanse groeicijfers waren nóg beter dan waar op gerekend was. Dat erkent zelfs macro-econoom Kees de Kort. Maar... schijn bedriegt. Toch?