Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 18881 tot 18885
Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 17 oktober 2014

61 miljard euro: zo groot is de zwarte economie in België

De zwarte economie in België is goed voor liefst 61 miljard euro. Dat komt overeen met 16,1 procent van het Bruto Binnenlands Product (BBP). Of de totale economische activiteit. Dat blijkt uit een rapport van Friedrich Schneider getiteld: "Shadow economy and tax evasion in the EU".

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 17 oktober 2014

Marktcondities zijn goed voor Goud en Zilver

De Fed heeft nog geen concrete plannen om haar obligaties van 4 biljoen dollar te gaan verkopen of om de rente te gaan verhogen. Alhoewel de meeste wel een rente verhoging verwachten midden 2015.

De Federal Reserve voorzitter Janet Yellen heeft duidelijk gesteld: ”Het beleid zal afgestemd worden op de economische ontwikkelingen. Als deze sneller verbetert dan verwacht dan zal de rente sneller verhoogd worden. Het omgekeerde geldt ook.”

Met andere woorden, als de economische cijfers slecht zijn in het bijzonder die met betrekking tot werk. De Fed zal zich dan onthouden van rente verhogingen. Indien nodig zullen ze zelfs overgaan tot meer stimuleringsprogramma’s. Yellen heeft herhaaldelijk aangegeven dat het stimuleren van de groei en dus van de werkgelegenheid voorrang heeft op de bestrijding van de inflatie.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 17 oktober 2014

Office Depot schrapt 1.100 banen in Europa

Het Amerikaanse bedrijf Office Depot gaat in Europa 1.100 banen schrappen. Dat blijkt uit een document dat de leverancier van kantoorartikelen bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC heeft ingediend. Office Depot heeft een kantoor in Puurs. In het document wordt niet gepreciseerd welke landen getroffen worden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 17 oktober 2014

De volgende crash zal niet te stoppen zijn

Fed voorzitter Janet Yellen, Amerikaans minister van financiën Jack Lew en hun Britse tegenhangers Marc Carney en Brits minister van financiën George Osborne houden een oefening van wat te doen indien er een grote bank omvalt. De oefening wordt opeen geheime locatie georganiseerd door het Federal Deposit Insurance Corporation van Washington.

Ongetwijfeld kunnen ze nu een beter oefening doen dan in 2008. De banken zijn nog groter geworden.

Aan probleemgebieden in de wereld ook geen gebrek:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 17 oktober 2014

India dreigt strijd tegen goudsmokkelaars te verliezen

De nieuwe regering van de Indische president Narendra Modi wordt met heel wat problemen geconfronteerd maar een van de meest spectaculaire is ongetwijfeld de goudsmokkel. Die heeft het hele land in zijn greep, er wordt goud gesmokkeld dat het een lieve lust is en de overheid staat met de rug tegen de muur.