Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 1891 tot 1895
Bron: XanderNieuws
Geplaatst: donderdag 16 maart 2017

Turkse minister van BuZa dreigt Europa met religieuze oorlogen

Dictator Erdogan: Ik zal de hele wereld tegen Duitsland opzetten – Buitenlandse analisten: Mark Rutte heeft zijn ‘verlies-overwinning’ te danken aan harde opstelling tegen Turken

De Turkse leiders laten er geen misverstand over bestaan: het is deze vlag die in Nederland en Europa de boventoon gaat voeren – goedschiks of kwaadschiks.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 16 maart 2017

Ook in China is cash geld op weg naar de uitgang

China behoorde tot de eerste culturen die gebruik maakte van geldstukken en tekende ook voor de uitvinding van het geldbiljet, maar lijkt goed op weg om beide verwezenlijkingen definitief naar de geschiedenis te verwijzen. Steeds vaker immers worden betalingen zonder cash geld afgehandeld.

Dat zegt Meng Tian, professor computerwetenschappen aan de Shanghai University, tegenover de Chinese krant Beijing Youth Daily, die over de materie een enquête heeft georganiseerd.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: donderdag 16 maart 2017

Grootste volume OOIT

Ik schreef gisteren dat je als belegger weinig te vrezen hebt van een renteverhoging en dat werd stevig onderlijnd door de koersopstoten die volgden na de FED-beslissing!

GDX knalde 7,7% hoger en GDXJ (juniors) deed met 11,5% nog beter.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 16 maart 2017

Bank of England houdt rente onveranderd

De Bank of England (BoE) houdt de rente op het historisch lage niveau van 0,25 procent. Ook de omvang van het economische stimuleringsprogramma blijft hetzelfde.

Dat heeft de Britse centrale bank donderdag besloten tijdens zijn beleidsvergadering.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 16 maart 2017

Tijd voor een Europese nucleaire supermacht?

Binnen de Europese Unie wint het idee om een eigen kernwapenprogramma op te richten steeds meer veld. Volgens de New York Times ‘bewijst het dat Europa steeds beter begrijpt dat drastische stappen nodig kunnen zijn om de naoorlogse orde te beschermen in het tijdperk van het Trump-presidentschap, een weer oplevend Rusland en de mogelijkheid van een groepering van beide.’ Tijd voor een Europese nucleaire supermacht? Kort na de verkiezing Donald van Trump haalde het Duitse parlementslid Roderich Kiesewetter de zaak van een Europese nucleaire optie al aan in de Bundestag. Ook Jaroslaw Kaczynski, voormalig Pools premier en huidig voorzitter van de regerende Partij voor Recht en Rechtvaardigheid (PiS), pleitte in februari in de Frankfurter Allgemeine voor ‘een Europese nucleaire supermacht’