Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 1891 tot 1895
Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 19 april 2017

May gaat spijt krijgen

De Britse premier Theresa May hoopt met vervroegde verkiezingen steun voor haar Brexit-beleid te 'kopen'. Maar ze kon wel eens de kous op de kop krijgen, waarschuwt macro-econoom Kees de Kort nog één keer: het gaat hier helemaal niet om een discussie tussen conservatieven en socialisten, nee, het gaat om een nieuwe discussie over de Brexit.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 19 april 2017

Hypotheekschuld Nederland vier keer zo groot als in 1993

De doorsnee hypotheekschuld in Nederland bedroeg in 2015 ongeveer €162.000 per huishouden, zo blijkt uit cijfers die het CBS onlangs bekendmaakte. In iets meer dan twintig jaar tijd is de hypotheekschuld in Nederland explosief gegroeid, want in 1993 was de doorsnee schuld per huishouden slechts €44.000.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: woensdag 19 april 2017

Russische bank wil India helpen met goud kopen

Sberbank, de grootste bank van Rusland, wil India ondersteunen bij het importeren van goud. Aleksei Kechko, directeur van de Indiase branch van Sberbank, zei in een interview met Free Press Journal dat beide landen zullen profiteren van een dergelijke samenwerking. Sberbank koopt veel goud van Russische goudmijnen en zoekt een goede afzetmarkt voor het edelmetaal.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 19 april 2017

Amerikanen etaleren vooral hun gebrek aan kennis in dossier Noord-Korea

Donald Trump heeft vorige week bevestigd dat de Verenigde Staten ‘de kwestie Noord-Korea’ willen regelen. In de Franse krant Le Monde schrijft Guy Sorman, een Frane essayist en voormalig adviseur van de Zuid-Koreaanse president Lee Myung-bak (2008-2013), dat de Amerikaanse druk de machthebbers in Noord-Korea onmogelijk van gedachte zal doen veranderen. Voor Pyongyang is het kernwapenprogramma de enige manier om aan de macht te blijven. “ Wanneer een zwakke natie zich tegen een sterke natie moet verdedigen (Israël tegen de Arabische wereld, Pakistan tegen India, Iran tegen de VS) beschermt het bezit van kernwapens de zwakke, welke ook de sympathie of antipathie mag zijn die men voor de ene of andere partij voelt. […]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 19 april 2017

Werkelijke lek bij de Fed lijkt nog niet gevonden

Op 23 maart sprak vice-voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve Stanley Fischer, een van de drie belangrijkste personen bij de Fed, over het beleid van de Fed tijdens een keynote-speech voor de in Washington gevestigde denktank the Brookings Institution.

Meestal zijn de Fed speeches openbaar, maar dit keer niet. Ook notities ontbraken ditmaal. Pedro Nicolaci da Costa van Business Insider schreef: