EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 1891 tot 1895 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: vrijdag 16 februari 2018

Gaat de nieuwe Fed-voorzitter zorgen voor een diepere correctie?

Er is een einde gekomen aan het tijdperk van Janet Yellen als voorzitter van de Amerikaanse centrale bank. Zij moest recent het stokje overgeven aan Jerome Powell die direct tijdens zijn eerste werkdag geconfronteerd werd met een daling van meer dan 4% bij de Dow Jones index. Niet bepaald een lekker begin mogen we dus wel zeggen.

Allereerst is het de moeite waard om in kaart te brengen hoe goed Wall Street gepresteerd heeft onder de hoede van Janet Yellen. LPL Research laat weten dat de oud-voorzitter van de Fed tijdens haar vierjarige termijn wist te zorgen voor een stijging van de Dow Jones index met meer dan 60%. Op de bovenstaande staafgrafiek (LPL Research) is te zien dat Yellen door deze prestatie op plek 6 komt te staan.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 16 februari 2018

Oprichter: “Over een jaar zal Cardano beter zijn dan Bitcoin en Ethereum’

Cardano kent een blitzcarrière op de cryptomarkt. De cryptomunt ADA kwam begin oktober naar de cryptomarkt aan $0,02 om begin januari te pieken boven $1,20. Cardano was daarmee een van de 5 grootste cryptomunten ter wereld. De oprichter, Charles Hoskinson, verwacht zelfs dat Cardano binnen een jaar beter zal zijn dan de 2 grootste cryptomunten.

Net als de meeste andere cryptomunten moet ADA de steile opmars van eind vorig jaar verteren. ADA corrigeerde van $1,20 tot net onder $0,30. Na de sterke stijging van Litecoin is Cardano nu de 6e grootste cryptomunt met een marktkapitalisatie van $10 miljard.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 16 februari 2018

Economie Japan strak in de lak, fundering rot weg

De Japanse premier Abe heeft Haruhiko Kuroda voorgedragen voor een nieuwe termijn als gouverneur van de centrale bank. Zijn aanblijven kan worden gezien als een teken van stabiliteit, maar daar denkt BNR's macro-econoom Kees de Kort heel anders over.

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: vrijdag 16 februari 2018

1 op elke 7 kinderen van Britse ambtenaren leeft onder armoedegrens

De beslissing van de Britse regering om op de lonen in de openbare sector te besparen, heeft dramatische gevolgen gehad. Dat blijkt uit een rapport van de Britse vakbond Trade Union Congress (TUC). Er moest immers worden vastgesteld dat op dit ogenblik één op zeven kinderen van Britse ambtenaren officieel onder de armoedegrens leeft.

De beslissing van de Britse regering om op de lonen in de openbare sector te besparen, heeft dramatische gevolgen gehad. Dat blijkt uit een rapport van de Britse vakbond Trade Union Congress (TUC). Er moest immers worden vastgesteld dat op dit ogenblik één op zeven kinderen van Britse ambtenaren officieel onder de armoedegrens leeft.

Dat betekent een stijging met 40 procent op acht jaar tijd. Niet alleen werden de lonen in de openbare sector - die ook onderwijzend en verplegend personeel omvat - beperkt, maar tevens werden een aantal bijzondere voordelen geschrapt. Sinds begin dit decennium zouden door de maatregelen volgens de vakbond 150.000 kinderen in armoede zijn geduwd.

Lees verder op Express.live
Geplaatst op: vrijdag 16 februari 2018

Goud als diversificatie

Het World Gold Council publiceerde onlangs haar analyse van blijvende relevantie van goud als beleggingsproduct. Goud is volgens hen een strategisch middel wat verschillende waardevolle rollen in een beleggingsportfolio kan spelen. Zij toonden een overzicht van de rendementen over drie verschillende tijdperken. Één van 10 jaar, 20 jaar en sinds 1971. De laatste is veelzeggend, omdat dat het jaar was dat president Nixon Bretton Woods liet beëindigen. Sinds die tijd is de US dollar dus losgekoppeld  van de waarde van goud. Hiermee dus het langste tijdsbestek beschikbaar. Over deze laatste periode leverde goud meer dan 10% op, over 20 jaar meer dan 8% en over de kortste periode van 10 jaar bijna 6%.

[...]

Lees verder op TOV Hazel
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs