Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 18906 tot 18910
Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 28 oktober 2014

Column Kees de Kort | Kredietverlening onder druk

Komt de kredietverlening in Europa op gang of niet? Dat is de vraag waarover macro-econoom Kees de Kort zich vandaag buigt. “We leven in een kredietmaatschappij en het is heel simpel: als de kredietverlening niet toeneemt, gaat er geen economisch herstel optreden.”

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 28 oktober 2014

Amerikaanse middenklasse nu armer dan in 1987

De meeste Amerikaanse huishoudens zagen hun vermogen de afgelopen 25 jaar afnemen als gevolg van dalende huizenprijzen en diverse beurscrashes. Vooral de crash van de huizenmarkt in 2007 en 2008 heeft het vermogen fundamenteel aangetast. De rijken zagen hun vermogen juist toenemen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 28 oktober 2014

Dertien miljoen Duitsers op rand armoede

Ongeveer dertien miljoen inwoners van Duitsland leefden in 2013 op de rand van de armoedegrens. 

Dat heeft het Duitse bureau voor statistiek berekend. Het aantal komt neer op ongeveer 1 op de 6 Duitsers en is ongeveer hetzelfde als in 2012.

Het bureau gaat uit van Europese richtlijnen bij het berekenen van armoede. De grens ligt dan bij netto 979 euro per maand voor alleenstaanden en 2056 euro voor een gezin van vier.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 28 oktober 2014

De Fed leden willen tijd om na te denken

Wat er op dit moment gaande is in de wereld is moeilijk te omschrijven. De spanningen lopen op dit moment hoog op en op elk moment zou er een nieuwe oorlog kunnen uitbreken. Uiteraard hebben de conflicten invloed op de huidige wereldeconomie. Het Internationale Monetaire Fonds kwam ons recent waarschuwen voor een groeivertraging van de wereldeconomie.

Als we naar de macrocijfers van Amerika kijken dan ziet het beeld er geheel anders uit. De afgelopen maanden is de Amerikaanse economie flink gegroeid en sommige macrocijfers bewegen alweer boven de niveaus van voor de financiële crisis.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 28 oktober 2014

Zweedse rente naar 0 procent

De Zweedse centrale bank heeft dinsdag de rente met een kwart procentpunt verlaagd naar het historisch lage niveau van 0 procent. Op die manier wil de centrale bank voorkomen dat er een situatie van deflatie ontstaat.

Het is de derde renteverlaging in Zweden in minder dan een jaar. De Riksbank liet weten de rente niet tot medio 2016 te zullen verhogen, terwijl in september nog werd gezegd dat dit niet voor het einde van 2015 zou gebeuren.