Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 18906 tot 18910
Bron: Youtube.com
Geplaatst: maandag 29 september 2014

Peter Schiff: Grootste crisis ooit dreigt en zal de hele economie met zich mee nemen

This year has seen plenty of political turmoil - the waves of instability seem to do little to the world’s economy. Will that remain so for long? And if not - is there an another crisis looming, like the one that left thousands if not millions helpless and in poverty in 2008? And, finally, what does tomorrow hold for dollar? We ask these questions to leading financial analyst and CEO of Euro Pacific Capital Peter Schiff.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 28 september 2014

Deze grondstof bereikt een bijzonder belangrijk niveau

De laatste jaren was de prijs van olie een van de moeilijkste grondstoffen om naar te handelen. Terwijl de Amerikaanse aandelen in een mooie uptrend bleven stijgen, lijkt het wel alsof de olieprijs niet goed kan beslissen. Een markt die vooral zijwaarts beweegt met ups en downs, is moeilijk in te schatten. Op dit moment bereikt de olieprijs opnieuw een bijzonder belangrijk niveau.

Er zijn 3 afzonderlijke redenen waarom het huidige niveau zo belangrijk is. De olieprijs daalt al heel de zomer en bevindt zich nu aan de onderkant van een opwaarts trendkanaal. Het is ondertussen al de 3e keer dat de olieprijs de onderkant van dit trendkanaal test.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: zondag 28 september 2014

Ethereum & Bitcoin Meetup - Is Bitcoin Geld?

Aanstaande dinsdagavond 30 september zal het eerste "Is Bitcoin geld?" debat plaatsvinden. U bent daarom weer welkom bij de Ethereum & Bitcoin Meetup. De Nederlandse Ethereum & Bitcoin (Dogecoin) gemeenschap komt hier samen om te worden bijgepraat (en zelf bij te praten) over de laatste ontwikkelingen op cryptocurrency-gebied. Dit alles onder het genot van een drankje (op eigen kosten).

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 28 september 2014

Grote beweging in de goudprijs op komst?

Er zijn een aantal signalen binnen gelopen die laten vermoeden dat er binnen afzienbare tijd wel eens een krachtige beweging in de goudprijs op komst zou kunnen zijn. In het verleden werd zo’n beweging vaak vooraf gegaan door een stijging van de aandelen uit de sector van de goudmijnen. Misschien is dat ook ditmaal weer het geval.

Het goud heeft het weliswaar vrij goed gedaan in 2014 maar de prijsval van 2012 weegt nog steeds op de koers. Maar al een tijdje zijn de verhandelde volumes in de populaire SPDR Gold ETF (GLD) relatief groot. Ook de Market Vectors Gold Miners ETF (GDX) laat zich van zijn betere zijde zien.

Jonathan Krinsky, chief technician analyst bij MKM Partners, gelooft dat het slechts een kwestie van tijd zal zijn alvorens de goudprijs hogere regionen zal gaan verkennen. Bovendien zou het opwaarts potentieel vanaf de huidige niveaus wel eens groter kunnen zijn dan tot dus ver werd aangenomen.

Enkele weken geleden vond er een grote uitbraak plaats in de GLD en die uitbraak gebeurde onder grote verhandelde volumes. Daarmee werd tevens de kracht van de beweging bevestigd. De verhandelde volumes waren de hoogste in meer dan 1 jaar en dat wil toch wel iets zeggen. Krinsky ziet de goudprijs tegen het einde van dit jaar dan ook hoger gaan.

Bron: hetkanwel.net
Geplaatst: zondag 28 september 2014

Kijktip Tegenlicht: Gratis geld voor iedereen

Stel dat iedereen een basisinkomen zou worden geschonken, zonder voorwaarden. Zal dit dé oplossing zijn tegen het verdwijnen van werkgelegenheid of is het slechts een idee dat de overheid klauwen met geld gaat kosten? Tegenlicht zocht uit wat er gaat gebeuren als we een basisinkomen zouden invoeren in Nederland. Of het uitvoerbaar en betaalbaar is, is te zien in de onderstaande documentaire.

In het Canadese dorp Dauphin kregen duizend mensen (één derde van de bevolking) tussen 1974-1978 zo nodig een aanvullende uitkering, zonder tegenverplichtingen. Wat bleek? De deelnemers bleven grotendeels werken of gingen meer studeren en ze waren minder vaak ziek of depressief. Tegenlicht regisseur Shuchen Tan toog naar Canada en sprak met projectleider Ron Hikel, onderzoekster Evelyn Forget en families die toentertijd deelnamen aan het sociale experiment.