EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
69
kliks
36
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 18916 tot 18920
Geplaatst op: dinsdag 25 november 2014

Spanje kan goedkoper lenen dan de VS

Vroegen de financiële markten in de zomer van 2012 nog een rente van meer dan 7,5% om Spanje voor 10 jaar geld te lenen, nu nemen beleggers genoegen met een rente van slechts 1,97% op precies dezelfde staatsobligatie. Dat betekent dat Spanje vandaag de dag goedkoper geld kan lenen dan de VS, die momenteel 2,3% rente betalen over een 10-jaars leningen.

Lees verder op Marketupdate.nl
Geplaatst op: dinsdag 25 november 2014

Opvolger Van Rompuy heeft twee keuzes: violen gelijkstemmen of zien hoe de EU uiteenvalt

Doet Europa wel genoeg om haar economie te redden? Dat is de vraag die de Europese leiders zich moeten stellen op de eerstvolgende vergadering in december. Vorige week zou de uittredende Europese president Herman Van Rompuy nog hebben gewaarschuwd voor het voortbestaan van de Europese Unie (EU). “Zonder  jobs en zonder groei is het Europees idee in gevaar”, citeert The New York Times (NYT) de Belg.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 25 november 2014

Waarom blijven Amerikaanse aandelen stijgen?

Grote beursgenoteerde bedrijven in de VS hebben geld over en gebruiken dat om massaal aandelen terug te kopen. Daardoor stijgt de winst per aandeel en gaan ook de aandelenkoersen omhoog. Het terugkopen van aandelen verklaart voor een deel waarom de Amerikaanse beursindex het zo goed doet. Natuurlijk helpt ook de lage rente een handje mee.

Lees verder op Marketupdate.nl
Geplaatst op: dinsdag 25 november 2014

Kan Draghi Europees herstel overeind houden?

De Verenigde Staten en Europa varen momenteel op een verschillend koerskompas. De Amerikaanse economie doet het duidelijk beter, hoofdzakelijk dankzij de tussenkomst van de Amerikaanse centrale bank. De Europese economie is anderzijds in een sukkelstraatje verzeild geraakt waar ze niet zo makkelijk uit zal raken. De Europese Centrale Bank zal waarschijnlijk bijkomende maatregelen moeten aankondigen om de Europese economie overeind te houden. Kan Draghi Europees herstel overeind houden?, zo luidt de vraag die de financiële markten zich stellen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 25 november 2014

Zilver ALERT: Dit kan het belangrijkste moment in jaren zijn

De geldpers in de Verenigde Staten is nog maar net uitgezet. De economie van Amerika zal zich nog maar moeten bewijzen. Een eventueel vervolg op de afgelopen QE programma’s (en insiders houden daar al rekening mee) zal dan het vertrouwen in kracht van de Amerikaanse economie ernstig kunnen beschadigen en kunnen uitwijzen dat ze echt verslaafd is aan het zeer giftige opkoopbeleid van de Fed. Een nog sterkere reactie van de edelmetalenmarkt zou dan wel eens het gevolg kunnen zijn. Zal de goudprijs inclusief de zilverprijs dan nog te houden zijn?

[...]

Lees verder op Beurs com

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs