Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 18926 tot 18930
Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 24 september 2014

Goed nieuws: de euro staat op het laagste punt in ruim een jaar

De waarde van de euro ten opzichte van de dollar is woensdag verder weggezakt. De Europese munt is nu voor het eerst sinds 10 juli vorig jaar minder dan 1,28 dollar waard.

De euro zakte in de middaghandel naar een tussentijds dieptepunt van 1,2786 dollar. Daarmee werd de dalende lijn van deze maand overtuigend doorgetrokken.

De euro staat stevig onder druk sinds de Europese Centrale Bank begin deze maand nieuwe maatregelen aankondigde om de inflatie en de economische groei in de eurozone aan te jagen.

Bron: The BIG RESET
Geplaatst: woensdag 24 september 2014

Willem Middelkoop: RMB to become “the main global reserves currency”

LONDON, Sept. 12 (Xinhua) — British Chancellor of the Exchequer George Osborne announced Friday that the British government intend to issue a Renminbi denominated bond and to use the proceeds to finance the government’s reserves of foreign currency.

“I can now announce that the UK government intend to be the first national government outside of China to issue a bond in China’s currency. We issued bonds in U.S. dollar before, now we will be issuing a bond in RMB,” said Osborne in the press release of the Sixth China-UK Economic and Financial Dialogue (EFD).

Chinese Vice Premier Ma Kai and Osborne concluded the meeting of the Sixth China-UK Economic and Financial Dialogue in London. Osborne described this dialogue outcome as “a historic moment” and a statement of British confidence in the potential of the RMB to become “the main global reserves currency. And let me be clear, as China becomes a bigger and bigger part of the world economy, their currency is going to be used around the world. We here in Britain understand that, and we want us to be the first country in the west to seize the opportunities that it will bring,” declared Osborne.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: woensdag 24 september 2014

Beleggers in Edelmetaal kiezen voor Zilver

Grootste Zilver ETF ziet vraag aantrekken 24 september 2014 in Zilver

De grootste Zilver ETF in Amerika blijft ondanks de dalende zilverprijs populair onder beleggers. De prijs van zilver daalde sinds 2011 met zo’n 64%. Na de top van $48 per troy ounce staat de zilverprijs momenteel op $17,70. Ook de goudprijs daalde in dezelfde periode maar veel minder hard. Goud zakte van $1900 per troy ounce begin september 2011 naar de huidige prijs van $1222. Een daling van ruim 35%.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 24 september 2014

Komt er geen einde aan de sancties?

Amerika en Europa zijn druk bezig om Rusland economisch uit te schakelen. Dit proberen zij te doen door middel van economische sancties. Of deze sancties ook echt invloed hebben op de besluitvorming van de Russische regering is moeilijk te zeggen. Vooralsnog heeft Vladimir Putin, de president van Rusland, zich opgesteld als iemand die zich niet zomaar aan de kant laat schuiven.

Inmiddels zijn er al veel mensen gewend geraakt dat het conflict tussen Rusland en Oekraïne nog steeds aan de gang is. De mensen schrikken er niet meer van als de televisie aan wordt gezet. Ondertussen gebeurt er in ieder geval van alles. En dit alles heeft ook gevolgen voor ons. Want ook in Europa proeven we de nadelige gevolgen van dit conflict.

Dit heeft voor een groot deel met onszelf te maken. Een aantal maanden geleden hebben we besloten om ons samen met Amerika te mengen in dit conflict. De regeringsleiders waren het er over eens dat Rusland zo snel mogelijk uitgeschakeld moest worden. Rusland op haar plaats wou niet voldoen aan de wensen van de Westerse leiders. De Krim moest van Rusland blijven.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 24 september 2014

Column Kees de Kort | WTO loopt nog achter de feiten aan

De WTO heeft de laatste ramingen voor de wereldhandel voor 2014 en 2015 naar beneden bijgesteld, zegt macro-econoom Kees de Kort. En ze wáren al niet zo hoog. "Een behoorlijke neerwaartse bijstelling is een volgende bevestiging dat het met de wereldeconomische groei zo'n vaart nog niet loopt, om het maar eens heel voorzichtig te formuleren."