Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 18926 tot 18930
Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 14 oktober 2014

Belg blijft tot rijksten ter wereld behoren

De Belg behoort tot de rijkste burgers ter wereld, blijkt nog maar eens. Volgens een studie van Credit Suisse tikte het gemiddelde vermogen per Belg het voorbije jaar aan met 11,7 procent tot 301.000 dollar. De Belg staat daarmee op plaats zeven van rijkste wereldburgers.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 14 oktober 2014

Duitse regering zegt nu ook: groei vertraagt

Duitsland heeft de economische groeiverwachting voor 2014 en 2015 fors naar beneden bijgesteld.

De Duitse overheid rekent nu voor dit jaar op een groei van 1,2 procent, waar eerder nog werd uitgegaan van een expansie van de economie met 1,8 procent. In 2015 zal de grootste economie van de eurozone groeien met 1,3 procent waar eerder nog gesproken werd van 2 procent.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 14 oktober 2014

Olieprijs daalt verder, club afnemers ziet zwakke vraag

Prijzen van een vat Noordzeeolie zakten dinsdag onder de 88 dollar. Analisten denken dat de wereldwijde vraag dit jaar op het laagste niveau uitkomt sinds 2009.

De olieprijzen zetten de daling van de afgelopen dagen dinsdag onverminderd door na een pessimistisch rapport over de toekomstige olievraag van het Internationaal Energie Agentschap (IEA). Analisten van deze club van vooral westerse afnemers voorzien voor 2014 de traagste groei van de vraag naar olie sinds het crisisjaar 2009.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 14 oktober 2014

Olierapport IEA zet prijzen verder onder druk

Olierapport De olieprijzen zetten de daling van de afgelopen dagen vandaag onverminderd door na een pessimistisch rapport over de toekomstige olievraag van het Internationaal Energie Agentschap (IEA). De denktank voorziet voor dit jaar de traagste groei van de vraag naar olie sinds het crisisjaar 2009.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 14 oktober 2014

Putin: Niemand houdt onze economische groei tegen

De spanningen tussen Rusland en Oekraïne zijn de afgelopen maanden hoger opgelopen, maar op dit moment lijkt de rust weer even terug te keren. In de zomerperiode kregen we te maken met de verschrikkelijke vliegtuigramp die, volgens sommige bronnen, veroorzaakt zou zijn door de Russische separatisten. Het bewijs hiervoor ligt overigens nog niet op tafel.

Op dit moment lijkt de rust echter weer terug te zijn gekeerd. We hebben op dit moment onze handen vol aan het conflict met IS (ISIS) en ook het Ebola virus zorgt voor de nodige angst onder de mensen. Ondertussen krijgt Putin wat hij wil; grondgebied van Oekraïne.

De Krim is nog steeds onder zijn hoede en er zijn geen enkele tekenen zichtbaar die er op wijzen dat daar binnenkort een verandering in gaat komen. Recent sprak de president van Rusland duidelijke taal: niemand houdt onze economische groei tegen.