Nieuws / Artikelen met het woord

58135 artikelen gevonden. Artikel 18931 tot 18935
Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 8 november 2014

Fysieke Goud en Zilver zet aanval in op manipulatie

Dit kan de eerste stap zijn in het stopzetten van het bedrog op de goud- en zilvermarkten. Centrale banken en derivaten handelaren hebben er precies plezier in om grote hoeveelheden goud en zilver te dumpen in de termijnmarkten en dat terwijl er bijna geen handel is. Dit lijdt tot grote dalingen door onverklaarbare redenen. Het gebeurt dan nog op een tijdstip dat goud en zilver logischer moesten stijgen. 

Goud is de kanarie in de koolmijn. Er wordt alles aan gedaan om de prijs zo laag mogelijk te houden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 8 november 2014

Greenspan opmerkelijk eerlijk: “Goud is geld”

Je hoort en ziet het wel als eens vaker tegenwoordig, politici worden opmerkelijk eerlijk van zodra ze de politieke arena hebben verlaten (vanwege pensioen of einde termijn). Dan volgen er soms uitspraken die compleet haaks staan op hetgeen ze predikten tijdens hun politieke loopbaan.

De plotse waarheidszin is blijkbaar niet enkel toebedeeld aan politici, ook centrale bankiers hebben blijkbaar last van dit fenomeen. Zo betrapten we Alan Greenspan op enkele niet mis te verstane quotes over goud. Zijn letterlijke woorden in een recent interview: “Gold is a currency. It is still, by all evidence, a premier currency. No fiat currency, including the dollar, can macth it.” Vrij vertaald: Goud is het echte geld, het fiat geld is slechts een afkooksel.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 8 november 2014

De Russische #Roebel is een grote ramp

We weten allemaal wel dat de Russische economie op dit moment in zware tijden is terecht gekomen. Als gevolg van de opgelegde economische sancties vanuit Amerika en Europa worden de handelsmogelijkheden voor dit land ernstig beperkt. Uiteraard heeft dit te maken met de politiek die door Vladimir Putin wordt gevoerd.

Het begon namelijk allemaal bij het overnemen van De Krim van Oekraïne. Uiteraard was dit streng verboden volgens de regels en daardoor kwamen Europa en Amerika direct in actie. Uiteraard stond Amerika voorop in dit gevecht. Dit gevecht werd overigens gespeeld door middel van economische sancties.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 8 november 2014

S&P bevestigt kredietwaardering Portugal

Kredietbeoordelaar Standard & Poor’s (S&P) heeft vrijdag de kredietwaardigheid van Portugal bevestigd, met een stabiel vooruitzicht. S&P wees echter wel op de zeer hoge schuld van Portugal en verwacht een zwakkere economische groei voor het land dan eerder gedacht.

De kredietbeoordeling van Portugal blijft op ‘BB’, aldus S&P. Volgens het bureau is er veel vooruitgang geboekt in de schuldpositie van Portugal, daalt de werkloosheid en is er sprake van een duidelijke verbetering in de begroting. Ook stelt S&P dat er belangrijke hervormingen worden doorgevoerd.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 8 november 2014

Detroit kan schuld gaan saneren

Detroit mag de geldproblemen waar de Amerikaanse stad onder zucht gaan aanpakken. De rechter heeft vrijdag een plan goedgekeurd, waarmee de failliete autostad er weer bovenop moet komen. 

Detroit liet zich in 2013 failliet verklaren; het bankroet gold als het grootste ooit in de Amerikaanse geschiedenis. De stad vroeg bescherming aan tegen schuldeisers, die samen 13 miljard euro krijgen van de stad.

Van die schulden wordt 5,65 miljard euro kwijtgescholden. Bovendien wordt er de komende tien jaar nog eens 1,1 miljard geïnvesteerd in openbare diensten.

Dankzij het besluit kan Detroit binnen weken uit de staat van faillissement komen, zo is de verwachting.