Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 18931 tot 18935
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 24 september 2014

Zeg niet zomaar goud tegen goud

Als we nu eens goud gebruiken als geld? Dat is de vraag die Keith Weiner in Birch Gold zich stelt:”Goud is niet zomaar een grondstof. De prijszetting ervan hangt niet af van de geproduceerde hoeveelheid of hoeveel van het metaal te koop wordt aangeboden.”

Volgens Weiner is dat omdat goud niet wordt gekocht voor consumptie. Dat is nogal wiedes: als je de keuze hebt om ‘s morgens je lege maag te vullen met een kom vol cornflakes of een kom met goud, wat zou je dan kiezen?

In de plaats daarvan stelt Weiner dat goud een waardevaste investering is en dat je daarmee virtueel geen risico loopt op een default:”Goud doet z’n werk als betaalmiddel of een ounce nu 1 300 USD waard is of 130 000 USD.”

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 24 september 2014

Na Saddam Hoessein en Ayesha Gaddafi wil nu Poetin de dollar breken

De Amerikaanse dollar verliest steeds meer glans nu de wereldeconomie er steeds minder van moet hebben. De portefeuille van verschillende landen is ook steeds meer gediversifieerd: wanneer niet-Amerikaanse handelspartners zaken doen met elkaar zijn ze meer geneigd om de dollar buiten te houden.

Dat ziet de Russische president Vladimir Poetin zeker graag gebeuren. Een ondermijning van de Amerikaanse munteenheid speelt in zijn voordeel nu de sancties op zijn land meer grip krijgen op diens economie. Dat maakt dus ook dat Poetin geen troef heeft om uit te spelen en om zo de Amerikaanse handelsbelangen enige schade toe te brengen.

Alhoewel… volgens Western Journalism kan Rusland – Poetin, dus – wel een fractie vormen met de rest van de BRICS-landen en zo proberen om de dominantie van de Amerikaanse dollar af te zwakken:”Als [dat front] schulden van de Verenigde Staten zou verkopen en de dollar buitensluit van hun transacties kunnen we wel eens zien dat de val van de dollar niet tegen te houden is.”

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: woensdag 24 september 2014

Paypal zet weer stap richting Bitcoin acceptatie / integratie...

Paypal heeft aangekondigd, via hun dienst Paypal payments hub, samen te gaan werken met de drie grootste grootste betalingsproviders: Bitpay Coinbase en GoCoin. Bitcoin wordt (nog?) niet direct geïntegreerd in de Paypal diensten zelf maar winkeliers kunnen als het goed is binnenkort bitcoins gaan accepteren via de payments hub. Voorlopig zal de optie alleen in Noord Amerika beschikbaar komen, wanneer Europa aan de beurt komt is nog onbekend.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 24 september 2014

Oei! Overheid ziet tekort oplopen tot 9,4 miljard euro!

Het Nederlandse overheidstekort is in de eerste helft van dit jaar flink toegenomen ten opzichte van de vergelijkbare periode in 2013. Door lagere inkomsten en hogere uitgaven zwol het tekort met 5,1 miljard euro aan tot 9,4 miljard euro.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 24 september 2014

Laat u niet beïnvloeden door de Comex goud handel

Het is niet gemakkelijk voor de goud beleggers om het hoofd koel te houden. Er teken zich dan ook vreemde gebeurtenissen af op de goudmarkt. In het westen zien we de goudmarkt echter als de Comex goud, daar waar alle papieren handel plaats vindt. Maar op een papieren markt is het niet zo moeilijk om de prijs in een bepaalde richting te laten bewegen.

Als het aanbod hoger ligt dan de vraag, daalt de prijs. Als je een kunstmatig aanbod creëert, kan je de prijs ook kunstmatig laten bewegen. Het is niet zo dat deze papierenmarkten constant ‘bewerkt’ worden, maar het valt wel op dat de goud- en zilverprijs zeer dikwijls daalt in de laatste 30 minuten van de handel op de Comex. Goud en zilver gaan meestal hoger in de uren van de Aziatische/Indiase handel, daar waar vooral fysieke handel plaats vindt.

De handel van fysiek goud en zilver verhuisde de laatste jaren vooral van Londen naar China. Dit proces gaat nog versnellen nu dat China een nieuw initiatief lanceerde om de fysieke handel van goud en zilver nog te bevorderen. Naarmate dat de handel verhuist van west naar oost, is het ook niet onlogisch dat de papieren goudprijs op de Comex daalt, de vraag droogt namelijk op.