Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 18936 tot 18940
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 14 oktober 2014

Ook Duitse economie stagneert, wat moeten we doen?

Het Europese recept van bezuinigen lijkt nog maar weinig op te leveren. Weliswaar is het vertrouwen in de overheidsfinanciën teruggekeerd (lagere rente op staatsleningen), maar de economie laat nauwelijks tekenen van groei zien. Zelfs in Duitsland begint de groeimotor te vertragen. Wat moeten we doen om uit deze spiraal te geraken?

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 14 oktober 2014

Rusland en Verenigde Arabische Emiraten willen in eigen valuta betalen

Zowel Rusland als de Verenigde Arabische Emiraten willen internationale handel in hun eigen valuta afrekenen. Een interessante ontwikkeling, als je bedenkt dat de export van beide landen voor meer dan de helft bestaat uit olie en gas. Zo lang deze grondstoffen in dollars worden afgerekend hoeven de Amerikanen zich geen zorgen te maken over hun munt.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: dinsdag 14 oktober 2014

Amerikanen kopen minder goud dan in 2008

Amerikanen hebben in 2013 minder beleggingsgoud gekocht dan in 2008, het jaar waarop de financiële crisis uitbarstte. Kennelijk heeft de Amerikaanse bevolking bijzonder weinig interesse voor het edelmetaal. Het is opmerkelijk, omdat de vraag naar goud elders in de wereld wel is toegenomen.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 14 oktober 2014

Uitbreiding balans ECB is laatste redmiddel

Het laatste instrument dat de ECB over heeft om deflatie te bestrijden is het verder uitbreiden van haar balanstotaal, zo maakte ECB-president Draghi afgelopen weekend bekend tijdens een jaarlijkse bijeenkomst van het IMF. De centrale bank verlaagde de rente deze zomer naar 0,05%, maar het lijkt allemaal niets op te leveren.

Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: dinsdag 14 oktober 2014

De beurzen gaan een enorme klap omlaag maken”l

Sinds een paar dagen is de euforie op de beurzen (waarvan nooit helemaal duidelijk was waar hij vandaan kwam) omgeslagen in pessimisme. In 4 dagen verloor de Dow Jones 6 procent en op andere beurzen was het niet veel beter.

Blogger Jesse Livermore, het pseudoniem voor een befaamde handelaar, kondigde tot op het uur nauwkeurig aan wanneer de omslag van stijgen naar dalen zou beginnen.

En nu voorspelt hij dat het niet bij een paar procenten daling zal blijven. Hij denkt dat de klap die op komst is vergelijkbaar zal zijn met de crash van 1987. Toen daalde de koersen wereldwijd met tientallen procenten; de beurs van New York kwam er genadig af met een daling van een kleine 25 procent.