Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 18936 tot 18940
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 24 september 2014

Russische roebel maakt bescheiden klim in nasleep van Oekraïens conflict

Bloomberg meldt dat de Russische roebel de grootste vooruitgang heeft geboekt in drie weken. Volgens de media-agentschap is dat gebeurd nadat Rusland de eerste schuldenverkoop heeft gehouden in tien weken – daarvoor moesten de spanningen in/over Oekraïne eerst wat afnemen.

De roebel klom gisteren 0,3% tegenover de dag ervoor en staat op het moment van schrijven op 49,2730 RUB/EUR of 38,5680 RUB/USD volgens Bloomberg. De overheidsobligaties op tien jaar hebben de yield teruggedrongen naar 9,49% met een positief gevolg voor de Russische beurs.

Het Russische ministerie van Financiën wil in totaal 230 miljard RUB – iets minder dan 4,7 miljard EUR of 6 miljard USD – aan effecten met een expiratiedatum in augustus 2023. Dat gebeurt in een periode waarin zowel de Verenigde Staten (VS) als Europa (EU) sancties hebben opgelegd op het grootste land ter wereld.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 24 september 2014

Nederlandse economie groeit harder dan gedacht: 0,7 procent

De Nederlandse economie is in het tweede kwartaal gegroeid met 0,7 procent ten opzichte van de drie maanden daarvoor.

Ten opzichte van het tweede kwartaal van 2013 groeide de economie met 1,1 procent.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 24 september 2014

Wereld wordt verscheurd tussen deflatie en inflatie

Een tijdje geleden zag het er naar uit dat de inflatie vrij spel zou krijgen. Het optreden van de centrale banken, en dan op de eerste plaats de Amerikaanse, had de wereld overspoeld met goedkoop geld. Wanneer dat geld door vloeide naar de economie leek inflatie onvermijdelijk. Maar dat is dus nooit gebeurd.

De belangrijkste reden voor het uitblijven van inflatie is dat de centrale banken wereldwijd het geld op geen enkel moment hebben laten doorvloeien. Integendeel zelfs, de kredietverstrekking door de banken aan de bedrijven liet en laat nog steeds te wensen over. Bijkomende maatregelen waren dus nodig om de doorstroming te bevorderen.

Geen inflatie dus. Integendeel zelfs, de deflatie stak zijn hoofd boven water en dreigt de volgende bedreiging te worden. Dat betekent dat de economie in een gat kan tuimelen met een recessie tot gevolg. Voor de centrale banken belooft het een moeilijke evenwichtsoefening te worden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 24 september 2014

ISIS: Terreur brengt miljoenen op

Vandaag heeft de Amerikaanse president Barack Obama bekendgemaakt dat het Amerikaanse leger enkele IS-stellingen in het Midden-Oosten heeft aangevallen. Dat het een strijd van lange adem belooft te worden is nu al zeker.

De Islamitische Staat (IS)telt meer dan 30 000 strijders. Zoveel mensen onder je hoede hebben, kost heel wat – om nog maar te zwijgen over alle investeringen die je moet maken om ze van materiaal, werktuigen (wapens) enzovoort te voorzien. Een organisatie van die grootte beheren, is net zoals een grote multinational besturen.

En toch, volgens Huffington Post slaagt IS erin om een omzet te draaien van 3 miljoen USD… pér dag. Al dat geld hebben de ex-Al Qaeda-militanten ook nodig om de reusachtige terreurorganisatie draaiende te houden.

Bron: achterdesamenleving.nl
Geplaatst: woensdag 24 september 2014

Documentaire: Jekyll Island, het geheim achter de Federal Reserve

De meest recente documentaire van Bill Still over het geldsysteem: Jekyll Island, The Truth Behind The Federal Reserve.

Bill Still gaat in detail in op hoe de Centrale Bank in de VS is opgezet. Dit gebeurde via een ontmoeting van verschillende bankiers families die bij elkaar kwamen op Jekyll Island. Het is een breed verhaal met veel geschiedenis en hij laat zien hoe dezelfde trucs die al eeuwen gebruikt worden door de bankenmaffia in 2013 nog weer eens in Griekenland is toegepast. Daarnaast komen ook geldhervormers vanuit verschillende hoeken van de wereld aan het woord waaronder The Positive Money beweging uit Engeland. En legt hij uit waarom je zo weinig hoort over geldhervorming in de wetenschappen en de mainstream media.  Wederom een meesterwerk.