Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 18941 tot 18945
Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 24 september 2014

Nederlandse economie groeit harder dan gedacht: 0,7 procent

De Nederlandse economie is in het tweede kwartaal gegroeid met 0,7 procent ten opzichte van de drie maanden daarvoor.

Ten opzichte van het tweede kwartaal van 2013 groeide de economie met 1,1 procent.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 24 september 2014

Wereld wordt verscheurd tussen deflatie en inflatie

Een tijdje geleden zag het er naar uit dat de inflatie vrij spel zou krijgen. Het optreden van de centrale banken, en dan op de eerste plaats de Amerikaanse, had de wereld overspoeld met goedkoop geld. Wanneer dat geld door vloeide naar de economie leek inflatie onvermijdelijk. Maar dat is dus nooit gebeurd.

De belangrijkste reden voor het uitblijven van inflatie is dat de centrale banken wereldwijd het geld op geen enkel moment hebben laten doorvloeien. Integendeel zelfs, de kredietverstrekking door de banken aan de bedrijven liet en laat nog steeds te wensen over. Bijkomende maatregelen waren dus nodig om de doorstroming te bevorderen.

Geen inflatie dus. Integendeel zelfs, de deflatie stak zijn hoofd boven water en dreigt de volgende bedreiging te worden. Dat betekent dat de economie in een gat kan tuimelen met een recessie tot gevolg. Voor de centrale banken belooft het een moeilijke evenwichtsoefening te worden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 24 september 2014

ISIS: Terreur brengt miljoenen op

Vandaag heeft de Amerikaanse president Barack Obama bekendgemaakt dat het Amerikaanse leger enkele IS-stellingen in het Midden-Oosten heeft aangevallen. Dat het een strijd van lange adem belooft te worden is nu al zeker.

De Islamitische Staat (IS)telt meer dan 30 000 strijders. Zoveel mensen onder je hoede hebben, kost heel wat – om nog maar te zwijgen over alle investeringen die je moet maken om ze van materiaal, werktuigen (wapens) enzovoort te voorzien. Een organisatie van die grootte beheren, is net zoals een grote multinational besturen.

En toch, volgens Huffington Post slaagt IS erin om een omzet te draaien van 3 miljoen USD… pér dag. Al dat geld hebben de ex-Al Qaeda-militanten ook nodig om de reusachtige terreurorganisatie draaiende te houden.

Bron: achterdesamenleving.nl
Geplaatst: woensdag 24 september 2014

Documentaire: Jekyll Island, het geheim achter de Federal Reserve

De meest recente documentaire van Bill Still over het geldsysteem: Jekyll Island, The Truth Behind The Federal Reserve.

Bill Still gaat in detail in op hoe de Centrale Bank in de VS is opgezet. Dit gebeurde via een ontmoeting van verschillende bankiers families die bij elkaar kwamen op Jekyll Island. Het is een breed verhaal met veel geschiedenis en hij laat zien hoe dezelfde trucs die al eeuwen gebruikt worden door de bankenmaffia in 2013 nog weer eens in Griekenland is toegepast. Daarnaast komen ook geldhervormers vanuit verschillende hoeken van de wereld aan het woord waaronder The Positive Money beweging uit Engeland. En legt hij uit waarom je zo weinig hoort over geldhervorming in de wetenschappen en de mainstream media.  Wederom een meesterwerk.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 24 september 2014

In 2015 wordt Chinees een officieel examenvak in Nederland!

Chinees is ingevoerd als examenvak op Nederlandse scholen, maar wordt het nut van de taal voor westerlingen niet overschat? Chinezen zelf spreken het Mandarijnniet eens...

Het is een kwestie van tijd voordat China de dominante economie in de wereld is, is de verwachting van veel beleidsmakers en zakenmensen. Geen wonder dat het leren van de Chinese taal, meer bepaald Mandarijn, in de belangstelling staat. In 2015 wordt Chinees een officieel examenvak in Nederland. Er waren vorig jaar 35 middelbare scholen waar scholieren Chinees kunnen kiezen.