Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 18941 tot 18945
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 14 oktober 2014

Oorlog tussen grootmachten is bezig

Na een jarenlange periode van wereldvrede lijkt het dat de wereld plots in vuur en vlam staat. Hoe komt het dat het nu plots overal spanningen zijn. Er zijn conflicten tussen het westen en Rusland, China en Japan, China en Zuid-Korea, de Arabische lente, Syrische burgeroorlog…. en nu is er de IS die voor spanningen zorgt in vooral nu nog Noord-Afrika.

Er is een logische verklaring voor deze escalaties. De leidende rol van Amerika als wereldmacht loopt op zijn einde. Wanneer een enkele wereldmacht alles onder controle heeft dan kan je min of meer of spreken over wereldvrede.  Doorheen de geschiedenis is het altijd al geweest dat bij de overgang van de ene naar de andere wereldmacht dit altijd gepaard gaat met hoogoplopende spanningen en geweld.

Tijdens de regeerperiode van een wereldmacht was er altijd wereldvrede. Het was zo met Alexander De Grote met het Romeinse Rijk in het begin van onze jaartelling en met de overheersing van het Britse Koninkrijk van 1815 tot 1914.  De volgende grootmacht was Amerika dat op zijn hoogtepunt was met het einde van de koude oorlog.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 14 oktober 2014

Belg blijft tot rijksten ter wereld behoren

De Belg behoort tot de rijkste burgers ter wereld, blijkt nog maar eens. Volgens een studie van Credit Suisse tikte het gemiddelde vermogen per Belg het voorbije jaar aan met 11,7 procent tot 301.000 dollar. De Belg staat daarmee op plaats zeven van rijkste wereldburgers.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 14 oktober 2014

Duitse regering zegt nu ook: groei vertraagt

Duitsland heeft de economische groeiverwachting voor 2014 en 2015 fors naar beneden bijgesteld.

De Duitse overheid rekent nu voor dit jaar op een groei van 1,2 procent, waar eerder nog werd uitgegaan van een expansie van de economie met 1,8 procent. In 2015 zal de grootste economie van de eurozone groeien met 1,3 procent waar eerder nog gesproken werd van 2 procent.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 14 oktober 2014

Olieprijs daalt verder, club afnemers ziet zwakke vraag

Prijzen van een vat Noordzeeolie zakten dinsdag onder de 88 dollar. Analisten denken dat de wereldwijde vraag dit jaar op het laagste niveau uitkomt sinds 2009.

De olieprijzen zetten de daling van de afgelopen dagen dinsdag onverminderd door na een pessimistisch rapport over de toekomstige olievraag van het Internationaal Energie Agentschap (IEA). Analisten van deze club van vooral westerse afnemers voorzien voor 2014 de traagste groei van de vraag naar olie sinds het crisisjaar 2009.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 14 oktober 2014

Olierapport IEA zet prijzen verder onder druk

Olierapport De olieprijzen zetten de daling van de afgelopen dagen vandaag onverminderd door na een pessimistisch rapport over de toekomstige olievraag van het Internationaal Energie Agentschap (IEA). De denktank voorziet voor dit jaar de traagste groei van de vraag naar olie sinds het crisisjaar 2009.