Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 18946 tot 18950
Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 14 oktober 2014

Olieprijs daalt verder, club afnemers ziet zwakke vraag

Prijzen van een vat Noordzeeolie zakten dinsdag onder de 88 dollar. Analisten denken dat de wereldwijde vraag dit jaar op het laagste niveau uitkomt sinds 2009.

De olieprijzen zetten de daling van de afgelopen dagen dinsdag onverminderd door na een pessimistisch rapport over de toekomstige olievraag van het Internationaal Energie Agentschap (IEA). Analisten van deze club van vooral westerse afnemers voorzien voor 2014 de traagste groei van de vraag naar olie sinds het crisisjaar 2009.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 14 oktober 2014

Olierapport IEA zet prijzen verder onder druk

Olierapport De olieprijzen zetten de daling van de afgelopen dagen vandaag onverminderd door na een pessimistisch rapport over de toekomstige olievraag van het Internationaal Energie Agentschap (IEA). De denktank voorziet voor dit jaar de traagste groei van de vraag naar olie sinds het crisisjaar 2009.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 14 oktober 2014

Putin: Niemand houdt onze economische groei tegen

De spanningen tussen Rusland en Oekraïne zijn de afgelopen maanden hoger opgelopen, maar op dit moment lijkt de rust weer even terug te keren. In de zomerperiode kregen we te maken met de verschrikkelijke vliegtuigramp die, volgens sommige bronnen, veroorzaakt zou zijn door de Russische separatisten. Het bewijs hiervoor ligt overigens nog niet op tafel.

Op dit moment lijkt de rust echter weer terug te zijn gekeerd. We hebben op dit moment onze handen vol aan het conflict met IS (ISIS) en ook het Ebola virus zorgt voor de nodige angst onder de mensen. Ondertussen krijgt Putin wat hij wil; grondgebied van Oekraïne.

De Krim is nog steeds onder zijn hoede en er zijn geen enkele tekenen zichtbaar die er op wijzen dat daar binnenkort een verandering in gaat komen. Recent sprak de president van Rusland duidelijke taal: niemand houdt onze economische groei tegen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 14 oktober 2014

Lage olieprijs is een weerspiegeling van onze economie

De vraag naar ruwe olie zal dit jaar het traagst groeien sinds 2009. Dat is volgens Bloomberg en het Internationaal Energieagentschap (IEA) het gevolg van de trage economische groei. Het agentschap stelt ook zijn verwachtingen negatief bij voor het jaar 2015.

Het IEA meent dat het olieverbruik voor dit jaar zal stijgen met 650 000 vaten per dag. Dat is de vierde keer dat het agentschap zijn verwachtingen negatief bijstelt. Het gevolg daarvan is dat de prijs voor petroleum op een vierjarig laagterecord staat.

In een advies aan 29 landen schrijft het IEA:”De verkoopgolf markeert de zwakke vraag als oorzaak voor de prijsdalingen.” Een grote stijging aan de aanbodzijde heeft de prijzen nog verder verzwakt, klinkt het.

Bron: rtlnieuws.nl
Geplaatst: dinsdag 14 oktober 2014

Oekraïne betaalt niet: Gazprom boekt veel lagere winst

Gazprom heeft over het eerste halfjaar de winst met bijna een kwart zien dalen, onder meer omdat Oekraïene niet heeft betaald voor het gas van het door de Russische staat gecontroleerde gasbedrijf.

Rusland en Oekraïne zitten vast in een geschil over prijzen en betalingen. Volgens Gazprom staat er nog een rekening open van $5 miljard voor gas dat al is geleverd.

Gazprom, dat zijn resultaten later publiceert dan andere beursgenoteerde bedrijven en geen uitsplitsing per kwartaal geeft,behaalde een winst van 450,6 miljard roebel, omgerekend zo'n EUR8,7 miljard. Dat is een daling van 23% vergeleken met een jaar terug.

Het gasbedrijf heeft voorzieningen genomen van 215,8 miljard roebel voor 'twijfelachtige debiteurenvorderingen' - waarmee wordt gedoeld op late of uitblijvende betalingen - van Naftogaz, het nationale gasbedrijf van Oekraine.