Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 18951 tot 18955
Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 23 september 2014

Column Kees de Kort | Toezichthouders zonder melktandjes

In Nederland moet je masochist zijn om klokkenluider te worden. Toezichthouders zijn hier niet eens tandeloze tijgers, ze hebben nog niet eens melktandjes in, zegt macro-econoom Kees de Kort.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 23 september 2014

Ron Paul weet strijd met Fed toch nog te winnen

De Federal Reserve verbergt iets, meent The Augusta Chronicle:“Dat moet wel iets spectaculair zijn als zowel de Republikeinen als Democraten samenwerken om een wet tegen te houden dat van de Fed meer transparantie eist.”

De website vermoedt dat niemand weet wat er binnen de Fed gebeurt en dat daarom een audit nodig is:”Het is verbijsterend dat de creatie van de federale overheid zo’n grote invloed heeft over de economie van de VS en dat in de schaduw opereert sinds 1913.”

Toch is er een kentering in de zaak gekomen. In het Huis van Afgevaardigden is de vermeld wet aangenomen. Dat betekent dat de eerste audit van de Fed in de geschiedenis kan doorgaan binnen het jaar. Dat is een overwinning voor voormalig congreslid Ron Paul die het wetsvoorstel heeft ingediend in 2012.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 23 september 2014

'Nederland op drie na rijkste land'

Nederland is het op drie na rijkste land ter wereld, blijkt uit de dinsdag gepubliceerde Global Wealth Report van de Duitse verzekeraar Allianz.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 23 september 2014

Er wordt weinig aandacht geschonken aan dit probleem

Het grootste probleem in Europa is op dit moment de verdeeldheid. Steeds meer mensen zijn ontevreden over de werkwijze van de ECB en het Europese parlement. Als reactie daarop zijn anti-Europese partijen ontstaan.

Ook in Duitsland is er een serieuze bedreiging te vinden. De partij ‘Alternative for Germany’ is de afgelopen maanden flink gegroeid. Er wordt zelfs gezegd dat deze partij een serieuze bedreiging vormt voor Angela Merkel.

Deze Duitse partij wil Duitsland uit de Europese Unie halen en weer terug halen naar de oude Duitse Mark. We mogen deze signalen niet negeren.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 23 september 2014

Google pompt USD 600.000.000 in gigantisch datacenter in Nederland

Het Amerikaanse technologieconcern Google gaat over een periode van vier jaar 600 miljoen euro investeren in een gigantisch datacenter in de Eemshaven, de grootste zeehaven van Noord-Nederland in de provincie Groningen. Dat heeft Francois Sterin, directeur van Google's afdeling wereldwijde infrastructuur, gezegd.