Nieuws / Artikelen met het woord

58176 artikelen gevonden. Artikel 18951 tot 18955
Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 10 november 2014

Column Kees de Kort | Een raket is er niks bij

Het aantal banen voor jongeren in de VS neemt toe, het Nederlandse ondernemersvertrouwen neemt toe en de Chinese export naar Hongkong stijgt enorm. Op geheel eigen wijze gaat BNR’s economiecommentator Kees de Kort in op de macro-economische stand van zaken.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 10 november 2014

China en Rusland willen dominantie dollar verkleinen

De Russische president Poetin heeft tijdens de APEC Business Summit, een topoverleg voor Zuidoost Aziatische landen, gezegd dat de roebel en de yuan een grotere rol moeten spelen in de energiemarkt. Deze verklaring sluit naadloos aan bij de plannen om een tweede gasleiding aan te leggen van Rusland naar China.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 10 november 2014

Wij hebben bewijs van manipulatie van de goudprijs

De goudprijs wordt op zijn minst beïnvloed en dat is nog zacht uitgedrukt. Het is duidelijk dat er een manipulatie van de goudprijs is. Dit wil niet zeggen dat de manipulatoren verantwoordelijk zijn voor de prijsdaling van $1.900 naar $1.150, maar het wil wel zeggen dat toeval niet bestaat.

Op onderstaande grafiek kan je de beweging van de goudprijs zien van ’s morgens tot ’s avonds. Dit zijn de gemiddelde dagbewegingen van de laatste 5 jaren.

De rode cirkel laat de prijsbeweging zien op het moment dat Londen zijn dagelijkse prijs fixing doet, in de voormiddag en in de namiddag. Juist op deze momenten maakt de goudprijs de grootste bewegingen naar beneden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 10 november 2014

Verkoop van Zilver gerantsoeneerd

De American Silver Eagle munten zijn op, de vraag is enorm. De US-Mint zei woensdag dat het tijdelijk zonder zit. De enorme vraag van de afgelopen weken heeft ervoor gezorgd dat ze uitverkocht zijn.

Bron: mt.nl
Geplaatst: maandag 10 november 2014

10 (nieuwe) banen die de toekomst hebben

Van city farmer tot DNA-adviseur: op welke nieuwe functies kan je de komende jaren solliciteren? 10 banen die gaan verschijnen.

Als tijden veranderen, veranderen de banen mee. De lantaarnaansteker bestaat bijvoorbeeld al sinds 1957 niet meer in Nederland, zijn nageslacht is tegenwoordig wellicht interaction designer of doet iets met MVO. MT-columnist Bas van de Haterd schreef over dit soort baanontwikkelingen het gratis e-book '10 banen die gaan verdwijnen & 10 banen die gaan verschijnen'. Hieronder de 10 banen die volgens hem in opkomst zijn kort toegelicht. Ben je het er niet mee eens? Of heb je zelf een suggestie voor baan nummer 11? Doe dan mee met de prijsvraag en win een fysiek exemplaar van het boek (dat in januari uitkomt):