Nieuws / Artikelen met het woord

57603 artikelen gevonden. Artikel 18951 tot 18955
Bron: CD Fund.com
Geplaatst: zaterdag 11 oktober 2014

Na jarenlange tekorten in zilver is de bodem in zicht

Het dramatische verloop van de zilverprijs de afgelopen tijd doet vermoeden dat de vraag naar het edelmetaal volledig is weggevallen en dat de verkoopdruk groot is. Maar iets klopt er niet aan dit beeld.

De vraag naar zilver stijgt jaarlijks met een gemiddelde van 2%, en wordt vooral gevoed door de industrie. Meer dan de helft van het jaarlijks geproduceerde zilver wordt namelijk verbruikt in industriële toepassingen van microprocessoren tot medische toepassingen. Het aanbod van zilver, hoewel nog groeiende, blijft volgens onze research echter al sinds 1990 achter bij de vraag. We kunnen wel spreken van een structureel tekort in zilver.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 11 oktober 2014

Peter Schiff: deze trend gaat in tranen eindigen

Aandelen stijgen gestaag door, in lijn met de bedrijfswinsten. Maar dikwijls gaat het om de winst per aandeel, en deze wordt kunstmatig opgedreven.

Peter Schiff ziet het allemaal niet goed komen. Bedrijven lenen goedkoop geld om aandelen in te kopen en drijven zo de winst per aandeel kunstmatig omhoog. En dat doen ze net op het moment dat aandelen redelijk duur zijn.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 11 oktober 2014

IMF wil Grieken nog niet loslaten

De financiële positie van Griekenland is duidelijk verbeterd, maar het is nog te vroeg voor het land om helemaal op eigen benen te staan. 

Bron: HollandGold.nl
Geplaatst: zaterdag 11 oktober 2014

World Gold Council beklaagt zich over Indiase goudmarkt

Volgens de World Gold Council (WGC) moet India meer doen om goud economisch aan te wenden, zo schrijft de Times of India. Hoewel er veel goud aanwezig is in India levert het edelmetaal volgens de WGC te weinig werkgelegenheid en handel op. Er is naar schatting 22.000 ton privaat goud in handen van de Indiase bevolking en in Indiase tempels, edelmetaal dat voornamelijk in de vorm van sieraden bewaard wordt.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 11 oktober 2014

Rijkste mens ter wereld pleit voor driedagenweek

Werk Carlos Slim, de Mexicaanse telecomtycoon die meer dan 80 miljard dollar waard is, vindt dat we met z'n allen te veel werken. Slim, die volgens zakentijdschrift Forbes net over Bill Gates wipte als rijkste man ter wereld, pleit voor een werkweek van slechts drie dagen.