Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 18956 tot 18960
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 22 september 2014

België haalt 2 miljard euro op aan laagste rentes ooit

België heeft 2,006 miljard euro opgehaald met de uitgifte van overheidsobligaties op tien en twintig jaar. Dat gebeurde opnieuw, zonder veel verrassing, aan de laagste rentes ooit. Dat blijkt uit een mededeling van het Agentschap van de Schuld.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 22 september 2014

Nieuw 10-eurobiljet vanaf dinsdag in de omloop

Aan het nieuwe biljet zijn verschillende veiligheidspunten toegevoegd, zodat ze minder makkelijk te vervalsen zijn. Een portret van Europa (een vrouwelijke figuur uit de Griekse mythologie) is te zien in het hologram en het watermerk.

Daarnaast staat er een smaragdgroen nummer op het biljet dat bij beweging van kleur verschiet naar donkerblauw.

Het nieuwe papiergeld gaat naar verwachting langer mee. De biljetten krijgen een extra coating en hoeven daardoor minder vaak te worden vervangen.

De komende jaren vervangt de Europese Centrale Bank (ECB) alle eurobiljetten uit de eerste serie door de 'Europaserie'.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 22 september 2014

Column Kees de Kort | Kraan open en geld smijten

Het grote beeld van de wereldeconomie is in essentie een wereldwijd afzwakkende groei. En dat moet anders, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort. "Dat moet gecounterd worden. Zet de kraan open en smijt er geld tegenaan."

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 22 september 2014

Grondstoffen: Keller waarschuwt

De prijs voor olie kan helemaal door het dak vliegen als de situatie in het Midden Oosten verder escaleert. Het duurder worden van de energie kan in veel landen problemen veroorzaken en dat op de eerste plaats in de emerging markets. De economie in die landen zou kunnen verslappen.

Keller kijkt ook naar de andere commodities, op de eerste plaats naar de graanprijzen. Die zijn meer dan ooit de speelbal van de klimatologische omstandigheden. Het valt uiteraard niet te voorspellen of er nog nieuwe stormen en andere natuurrampen op til zijn. De evolutie van de graanprijzen moet echter nauwlettend in de gaten gehouden worden.

De diversiteit bij de commodities kan volgens Keller toenemen met energie en industriële metalen die het beter zullen doen dan de granen. Want er lijken recordoogsten op komst te zijn in de U.S. en een hoger aanbod zal bij een gelijk gebleven vraag onvermijdelijk leiden tot prijsdruk.

Maar Keller heeft nog een waarschuwing achter de hand. Binnen het universum van de emerging markets dreigt Turkije een probleemgeval te worden. Een heleboel politieke onzekerheid en een onzekere centrale bank kunnen het sentiment in Turkije, dat sterk is blootgesteld aan de olieprijzen, drukken.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 22 september 2014

Huizenprijzen stijgen voor vijfde maand op rij

Koopwoningen zijn in augustus gemiddeld 1,7 procent duurder geworden ten opzichte van een jaar eerder.