Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 18956 tot 18960
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 14 oktober 2014

Moet Zwitserland binnenkort 1.500 ton goud kopen?

30 november wordt een uiterst belangrijke dag voor de goudmarkt. Net zoals het referendum in Schotland voor een aardverschuiving kon zorgen in Europa, zou een referendum in Zwitserland voor een aardverschuiving kunnen zorgen op de goudmarkt.

Op 30 november wordt er in Zwitserland een referendum gehouden over de rol van goud in hun financieel systeem. Indien er een “Ja” volgt, zal de Zwitserse centrale bank gedwongen worden om 20% van haar reserves aan te houden in fysiek goud. Vervolgens zal de Zwitserse centrale bank ook geen goud meer mogen verkopen.

Momenteel bezit de Zwitserse centrale bank nog zo’n 1.040 ton goud. Dit vertegenwoordigt 7,7% van de reserves. Als de Zwitserse centrale bank het aandeel goud moet optrekken naar 20% betekent dit dat ze de komende 5 jaar in totaal 1.500 ton goud zullen moeten kopen op de markt.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 14 oktober 2014

Chinezen investeren in bedrijfsleven Italië

Chinese investeerders hebben hun ogen gericht op Europa. Ze zien kansen in landen als Portugal en Italië, waar de economische crisis hard heeft toegeslagen. Chinezen met geld kopen aandelen in nutsbedrijven of nemen complete bedrijven over.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 14 oktober 2014

Rente is niet het probleem

Als banken een lening verstrekken, dan is dat nieuw geld dat in circulatie komt. Over die lening moet rente betaald worden aan de bank, maar die rente is nooit gecreëerd. Is dat een weeffout in ons geldsysteem? Of maken we een denkfout...?

Bron: dailywise.nl
Geplaatst: dinsdag 14 oktober 2014

benzineprijs wordt kunstmatig hoog gehouden.

Hoe kan het dat bij een daling van consumptie van benzine in een stabiele periode de olieprijs toch zo hoog blijft? Dit komt omdat in overleg met overheden, multinationals en andere belangen organisaties besloten is de olieprijs niet onder een bepaalde grens te laten komen. Hoe laag de vraag of hoe hoog het aanbod ook is.

Landen zijn de afgelopen 15 jaar gewend geraakt aan de hoge olieprijs en accepteren geen lage prijzen meer. De organisatie van olieproducerende lande, de OPEC, reguleert de vraag en aanbod op olie. Door het belang van de olie inkomsten  wi de OPEC een zo hoog mogelijke olieprijs. Mocht de olieprijs dalen, dan wordt de aanbod gewoon verkleint, waardoor de prijs weer opgedreven wordt. Wat men dus kan stellen is dat de olieprijs kunstmatig hoog gehouden wordt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 14 oktober 2014

Hebt u aandelen uit de oliesector?

Begin oktober volgde er een bericht dat maar weinig opvolging kreeg in de pers. Saoedi-Arabië besliste om de prijs te verlagen voor de olie die ze verkopen, zonder enige uitleg. Acties zeggen meer dan woorden en dit is een krachtig signaal. Deze maatregel zorgde er voor dat de olieprijs door de grens van $90 zakte. Saoedi-Arabië kan zoiets alleen maar doen als ze bedreigd worden.

Saoedi-Arabië is nog steeds een olie grootmacht en nog steeds vloeit er veel olie van SA naar de Verenigde Staten. Paradoxaal genoeg komt de grootste dreiging uit datzelfde Verenigde Staten. Het is geweten dat olie de enigste bron van inkomsten is voor Saoedi-Arabië en dat ze zoveel mogelijk olie moeten verkopen om hun begroting rond te krijgen.

Het ziet er naar uit dat SA nu een prijzenoorlog wil ontketenen om zo de competitie die afhankelijk is van hoge olieprijzen uit te schakelen. Lange tijd werd gedacht dat de Saoedies hun productie zouden verlagen om de olieprijs hoog te houden, maar nu ziet het er naar uit dat ze bereid zijn om een prijzenoorlog te voeren. Dit is geen goed nieuws voor aandelen uit de oliesector.