EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 18956 tot 18960 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: dinsdag 6 januari 2015

De Amerikaanse tijdbom of waarom de kans dat de VS de rente verhogen exact ZERO is

De markten zijn er aan gewend geraakt dat de Amerikaanse Federal Reserve bij elke vergadering zegt de rente 'binnen afzienbare tijd' te zullen verhogen. Actie wordt nooit verwacht. Het gaat er de Fed eerder om de financiƫle markten te doen geloven dat ze zich geleidelijk aan voorbereidt op een verstrakking van het monetair beleid, gebruikmakend van het aanhoudend economisch herstel, de dalende werkloosheid en een steeds steviger in zijn schoenen staande consument.

Maar er is een erg eenvoudige reden waarom dit alles niet zal gebeuren, schrijft 24hgold.com. Mochten de VS dat wel doen dan zouden ze de facto het monetaire systeem doen imploderen. Waarom? Een eenvoudige berekening legt veel uit...

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: dinsdag 6 januari 2015

Waarom de olieprijzen blijven dalen

Om de daling van de olieprijzen te begrijpen moet je eerst weten waarom de olieprijs voorheen zo hoog lag. In deze eeuw is de olieprijs hard gestegen. In 1999 lag de prijs van een vat (ca. 159 liter) nog rond de $16. In juli 2008 bereikte de olieprijs een recordhoogte van $145. Een stijging van ongeveer 900% in 8 jaar.

Om de daling van de olieprijzen te begrijpen moet je eerst weten waarom de olieprijs voorheen zo hoog lag. In deze eeuw is de olieprijs hard gestegen. In 1999 lag de prijs van een vat (ca. 159 liter) nog rond de $16. In juli 2008 bereikte de olieprijs een recordhoogte van $145. Een stijging van ongeveer 900% in 8 jaar.

Deze enorme stijging was voor een groot deel te wijten aan de economische ontwikkeling in met name China en India. Door de economische voorspoed in deze landen (samen goed voor ruim 2,5 miljard inwoners) ontstond er een kapitaalkrachtigere middenklasse en nam de olieconsumptie enorm toe. De toenemende vraag en het vooruitzicht dat olie steeds moeilijker uit de grond te halen is zorgden voor een jarenlange stevige prijsstijging.

Lees verder op beginnenmetbeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 6 januari 2015

8 meest belangrijke vragen voor de Amerikaanse economie komend jaar

Hoofdeconoom Jan Hatzius van Goldman Sachs, heeft in de media de antwoorden geven op acht vragen waarvan hij gelooft dat ze het meest belangrijk zijn voor de Amerikaanse economie komend jaar.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 6 januari 2015

Rusland nodigt Europese Unie uit tot vrijhandelszone

De Europese Unie moet zo snel mogelijk onderhandelingen opstarten rond een intensieve samenwerking met de pas opgerichte Euraziatische Economische Unie (EAEU), ondanks de wrijvingen rond OekraĆÆne. Dat heeft Vladimir Chizhov, Russisch ambassadeur bij de Europese Unie, gezegd.

Volgens Chizhov is het economisch verbond onder leiding van Rusland voor de Europese Unie een betere partner dan de Verenigde Staten, waarbij hij onder meer verwijst naar de problemen met de Amerikaanse normen op het gebied van voedselveiligheid. Het moet volgens de ambassadeur mogelijk zijn om voor het hele Euraziatische gebied een vrijhandelszone te creƫren.

Lees verder op Express.be
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs