Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 18966 tot 18970
Bron: Cassandraclub
Geplaatst: zondag 26 oktober 2014

Benzine- en dieselverkoop in Nederland daalt verder

Het CBS houdt nauwgezet bij hoeveel benzine en diesel er in Nederland getankt wordt. De afgelopen jaren vertoont die verkoop een dalende trend. Wij Nederlanders tanken steeds minder.

Hieronder de benzineverkoop over de laatste vierenhalf jaar.

In augustus 2014 werd er in Nederland 403 miljoen liter benzine getankt, dat is 6% minder dan dezelfde maand vorig jaar, toen er nog 430 miljoen liter werd getankt.

Over de eerste 8 maanden van 2014 werd er 3,38 miljard liter benzine verkocht (dat klinkt als een enorme plas en dat is het ook). Maar in de eerste 8 maanden van 2013 werd er 3,54 miljard liter verkocht. In 2014 ligt de verkoop van benzine 4,5% lager dan in 2013.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 26 oktober 2014

Paul Schatz: de Dollar zal sterk blijven

Vertel geen onzin, zegt Paul Schatz, de Dollar zal sterk blijven. Daarmee biedt hij weerwerk aan de Dollar bears, de waarnemers die in de afgelopen maanden alsmaar harder zijn beginnen te roepen dat de krachten aan een gestadig tempo aan het wegvloeien zijn uit de Dollar. Die bears hadden natuurlijk wel een poot om op te staan.

Die poot was de monetaire politiek van de Amerikaanse centrale bank die er alles aan heeft gedaan om de poten onder de stoel van de Dollar uit te zagen. De Fed heef namelijk in de afgelopen maanden voor enorme bedragen Dollars letterlijk uit de lucht geplukt. Geld dat bij wijze van spreken amper het papier waard is waar het op gedrukt is.

Bron: rinf.com
Geplaatst: zaterdag 25 oktober 2014

90 procent van de Amerikanen armer, dan dat ze in 1987 waren.

The American Dream is slipping further away from the vast majority of Americans than it has in a quarter century. Now 90 percent of US households are poorer than they were in 1987, according to both a new study and the head of the Federal Reserve.

“The new, harsh reality is that the bottom 90 percent of households are poorer today than they were in 1987,” Matt O’Brien wrote in the Washington Post Wonkblog, citing data from a new National Bureau of Economic Research (NBER) paper on U.S. wealth inequality, which he says is based on tax data. “It’s been a lost 25 years for the bottom 90 percent, but a lost 15 for the next 9 percent, too. That’s right: altogether, the bottom 99 percent are worth less today than they were in 1998.”

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 25 oktober 2014

S&P ziet af van nieuwe afwaardering Rusland

Kredietbeoordelaar Standard & Poor’s (S&P) ziet nog af van een verdere verlaging van de kredietwaardigheid van Rusland naar de zogenoemde ‘junkstatus’. Dat heeft S&P vrijdag laten weten.

De Russische kredietbeoordeling werd door S&P gehandhaafd op ‘BBB-‘, wat net niet op een niveau ligt dat als risicovol wordt gezien. Het vooruitzicht van de kredietbeoordeling van Rusland is negatief. In april verlaagde S&P de Russische kredietbeoordeling voor het eerst in 5 jaar door de zorgen over de afzwakkende Russische economie. Toen werd door S&P gewaarschuwd dat de rating verder verlaagd kon worden als de economie zou verslechteren.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 25 oktober 2014

Werkloosheid in Frankrijk op nieuw record

De werkloosheid in Frankrijk staat op een nieuw record: in september waren 3,43 miljoen mensen op zoek naar een baan. Dat zijn er 19.200 of 0,6 procent meer dan eind augustus, zo maakte het Franse ministerie van Werk bekend.