Nieuws / Artikelen met het woord

57325 artikelen gevonden. Artikel 18971 tot 18975
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 24 september 2014

Komt er geen einde aan de sancties?

Amerika en Europa zijn druk bezig om Rusland economisch uit te schakelen. Dit proberen zij te doen door middel van economische sancties. Of deze sancties ook echt invloed hebben op de besluitvorming van de Russische regering is moeilijk te zeggen. Vooralsnog heeft Vladimir Putin, de president van Rusland, zich opgesteld als iemand die zich niet zomaar aan de kant laat schuiven.

Inmiddels zijn er al veel mensen gewend geraakt dat het conflict tussen Rusland en Oekraïne nog steeds aan de gang is. De mensen schrikken er niet meer van als de televisie aan wordt gezet. Ondertussen gebeurt er in ieder geval van alles. En dit alles heeft ook gevolgen voor ons. Want ook in Europa proeven we de nadelige gevolgen van dit conflict.

Dit heeft voor een groot deel met onszelf te maken. Een aantal maanden geleden hebben we besloten om ons samen met Amerika te mengen in dit conflict. De regeringsleiders waren het er over eens dat Rusland zo snel mogelijk uitgeschakeld moest worden. Rusland op haar plaats wou niet voldoen aan de wensen van de Westerse leiders. De Krim moest van Rusland blijven.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 24 september 2014

Column Kees de Kort | WTO loopt nog achter de feiten aan

De WTO heeft de laatste ramingen voor de wereldhandel voor 2014 en 2015 naar beneden bijgesteld, zegt macro-econoom Kees de Kort. En ze wáren al niet zo hoog. "Een behoorlijke neerwaartse bijstelling is een volgende bevestiging dat het met de wereldeconomische groei zo'n vaart nog niet loopt, om het maar eens heel voorzichtig te formuleren."

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 24 september 2014

Zeg niet zomaar goud tegen goud

Als we nu eens goud gebruiken als geld? Dat is de vraag die Keith Weiner in Birch Gold zich stelt:”Goud is niet zomaar een grondstof. De prijszetting ervan hangt niet af van de geproduceerde hoeveelheid of hoeveel van het metaal te koop wordt aangeboden.”

Volgens Weiner is dat omdat goud niet wordt gekocht voor consumptie. Dat is nogal wiedes: als je de keuze hebt om ‘s morgens je lege maag te vullen met een kom vol cornflakes of een kom met goud, wat zou je dan kiezen?

In de plaats daarvan stelt Weiner dat goud een waardevaste investering is en dat je daarmee virtueel geen risico loopt op een default:”Goud doet z’n werk als betaalmiddel of een ounce nu 1 300 USD waard is of 130 000 USD.”

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 24 september 2014

Na Saddam Hoessein en Ayesha Gaddafi wil nu Poetin de dollar breken

De Amerikaanse dollar verliest steeds meer glans nu de wereldeconomie er steeds minder van moet hebben. De portefeuille van verschillende landen is ook steeds meer gediversifieerd: wanneer niet-Amerikaanse handelspartners zaken doen met elkaar zijn ze meer geneigd om de dollar buiten te houden.

Dat ziet de Russische president Vladimir Poetin zeker graag gebeuren. Een ondermijning van de Amerikaanse munteenheid speelt in zijn voordeel nu de sancties op zijn land meer grip krijgen op diens economie. Dat maakt dus ook dat Poetin geen troef heeft om uit te spelen en om zo de Amerikaanse handelsbelangen enige schade toe te brengen.

Alhoewel… volgens Western Journalism kan Rusland – Poetin, dus – wel een fractie vormen met de rest van de BRICS-landen en zo proberen om de dominantie van de Amerikaanse dollar af te zwakken:”Als [dat front] schulden van de Verenigde Staten zou verkopen en de dollar buitensluit van hun transacties kunnen we wel eens zien dat de val van de dollar niet tegen te houden is.”

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: woensdag 24 september 2014

Paypal zet weer stap richting Bitcoin acceptatie / integratie...

Paypal heeft aangekondigd, via hun dienst Paypal payments hub, samen te gaan werken met de drie grootste grootste betalingsproviders: Bitpay Coinbase en GoCoin. Bitcoin wordt (nog?) niet direct geïntegreerd in de Paypal diensten zelf maar winkeliers kunnen als het goed is binnenkort bitcoins gaan accepteren via de payments hub. Voorlopig zal de optie alleen in Noord Amerika beschikbaar komen, wanneer Europa aan de beurt komt is nog onbekend.