Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 18971 tot 18975
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 25 oktober 2014

De Fed zal een marktcrash nooit toelaten

Ze zijn weer daar, de doemdenkers die voorspellen dat de Amerikaanse beurzen een bubble zijn geworden. Het gebruik van het woord ‘bubble’ is gemeengoed geworden in de Amerikaanse beurs want zelfs de kranten van jan en alleman nemen dit woord in de mond. Wat op zich al veel zegt.

Want wat iedereen voorspelt dat er zal gebeuren gebeurt meestal niet. De markten hebben namelijk de gewoonte om ons te verrassen, of we dat nu graag hebben of niet. Ingrijpende gebeurtenissen zullen bij verrassing gebeuren, ze zijn zelden of nooit getelefoneerd. Zo zitten de markten nu eenmaal in elkaar.

Maar we willen hier kort even uitleggen waarom de Amerikaanse centrale bank een marktcrash nooit zal toelaten. Het hele monetaire beleid van de Fed is namelijk gestoeld op een versteviging van de beurskoersen want een goed op dreef zijnde beurs geeft de investeerders een gevoel van welbehagen en comfort.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 25 oktober 2014

Dit kan de Russische economie om zeep helpen

De afgelopen tijd heeft de olieprijs flink waarde moeten inleveren. Uiteraard zult u dit wellicht een vreemde beweging vinden. Rusland en Oekraïne voeren namelijk toch nog steeds oorlog met elkaar? Het is waar dat Rusland en Oekraïne nog steeds niet tot een akkoord zijn gekomen. De Russische militairen hebben inmiddels wel de grens van Oekraïne verlaten, maar de Krim is nog steeds in handen van de Russen.

Bron: rt.com
Geplaatst: vrijdag 24 oktober 2014

21 Aziatische landen richten Asia Infrastructure Investment Bank (AIIB) op.

Beijing has launched the $100 billion Asia Infrastructure Investment Bank (AIIB). Australia, Indonesia and South Korea were absent following hidden pressure from Washington concerned about the new challenge to the World Bank and Asian Development Bank.

Twenty more Asian countries became bank members. India is the only major world economy to join the AIIB initiative, and will be second largest shareholder of the bank after China. Among other countries participating in the project are Mongolia, Kazakhstan, Pakistan, Nepal, Oman, Kuwait, Qatar and all the countries of the Association of Southeast Asia, except Indonesia.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 24 oktober 2014

Wat is er allemaal gaande in de Eurozone?

De afgelopen weken is er voldoende gebeurd in de Eurozone. We hebben een reeks aan macrocijfers ontvangen waarvan het grootste gedeelte niet aan de verwachtingen kon voldoen. Sterker nog; de meeste macrocijfers waren een stuk slechter dan de oorspronkelijke verwachtingen van de waarnemers.

Het is dus duidelijk dat de Eurozone te maken heeft met grote economische problemen. Terwijl de Europese centrale bank er alles aan doet om de Europese economie weer aan het draaien te krijgen wil het allemaal nog maar niet lukken. De president van de ECB, Mario Draghi, heeft reeds aangekondigd dat hij er alles aan zal doen om deflatie te voorkomen.

Het spook deflatie hangt namelijk over Europa heen. Geen één waarnemer zal met volle zekerheid kunnen zeggen dat wij daadwerkelijk deflatie gaan voorkomen. Zelfs het Internationale Monetaire Fonds acht de kans op deflatie in de Eurozone op 30 procent.

Bron: voiceofrussia.com
Geplaatst: vrijdag 24 oktober 2014

Engeland moet € 2.1 miljard extra nabetalen aan de E.U.

The UK has been told that it must pay an extra £1.7 billion (€2.1 bn) towards the European Union’s budget by the end of next month because the British economy is performing better than expected, compared to many other EU countries.

The payment follows new calculations by the EU, which bases member contribution levels on the gross national incomes of individual economies.