Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 18986 tot 18990
Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 8 oktober 2014

Hoge huizenprijzen: in Londen worden publieke WC’s omgebouwd tot hippe cafés

De huizenprijzen rijzen in Londen de pan uit. Daarom worden allerlei hoeken en gaten van de metropool omgetoverd tot restaurants, cafés of winkeltjes. Dat geldt ook voor de openbare toiletten van Londen,schrijft AFP. Vanaf de Victoriaanse tijd werden talloze wc-blokken aangelegd, die echter na de Tweede Wereldoorlog in onbruik raakten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 8 oktober 2014

Wereldbank schat economische schade ebola op ruim 32 miljard

De economische schade door het ebolavirus in West-Afrika kan tot en met eind volgend jaar oplopen tot 32,6 miljard dollar (25,7 miljard euro) als de epidemie zich verder uitbreidt. 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 8 oktober 2014

Goud, zilver en platina zijn solide investeringen

Marc Faber, de uitgever van Gloom, Boom and Doom report, staat bekend als een bull als het er op aankomt te investeren in de edele metalen. In de visie van Faber mogen die metalen nog altijd gekocht worden, eigenlijk zou iedereen er een voldoende hoeveelheid van achter de hand moeten houden.

Goud, zilver, platina en palladium zijn solide investeringen op dit moment, aldus Faber. Hij beschouwt dit 4-tal als een alternatief voor cash. Een van de functies van papieren geld is het vasthouden van waarde maar die rol kunnen de dollar, de euro en andere wereldmunten momenteel niet meer waar maken.

De rentevoeten staan bijna op nul en de levensduurte stijgt aan een tempo van ca. 10 procent per jaar. Dus verliest papieren geld zijn purchasing power in een snel tempo. Tegen die achtergrond is het dus wel degelijk zinvol om posities in goud aan te houden. Bovendien ziet ook de toekomst er niet zo denderend uit.

In dat verband steekt Marc Faber een beschuldigende vinger uit in de richting van de centrale bankiers, op de eerste plaats natuurlijk Ben Bernanke van de Amerikaanse centrale bank. Die heeft met zijn politiek van monetaire verruiming zelden geziene risico’s genomen en de dag van de afrekening lijkt stilaan binnen handbereik te komen.

Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: woensdag 8 oktober 2014

Wereldbank: schade ebola ruim 32 miljard

De economische schade door het ebolavirus in West-Afrika kan tot en met eind volgend jaar oplopen tot 32,6 miljard dollar (25,7 miljard euro) als de epidemie zich verder uitbreidt. Dat liet de Wereldbank woensdag weten.

De brandhaard van de ebola-epidemie ligt nu nog in Liberia, Sierra Leone en Guinee, maar het dodelijke virus is bezig met een opmars in andere landen in de regio. Volgens de Wereldbank had de grote economische schade door ebola in West-Afrika voorkomen kunnen worden als er voldoende was geïnvesteerd in het versterken van de gezondheidszorg.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 8 oktober 2014

Zwitsers bankgeheim verleden tijd in 2018

Het bankgeheim in Zwitserland, dat de voorbije jaren al grotendeels gesneuveld is, zal in 2018 definitief verleden tijd zijn. Dan wordt een eerste systeem van automatische uitwisseling van bankgegevens van kracht.