Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 18991 tot 18995
Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 11 oktober 2014
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 11 oktober 2014

Wat is er aan de hand op de goudmarkt?

Wat is er mis met het goud? De goudkevers worden voortdurend op hun honger gelaten, het wil met de goudprijs maar niet lukken. Hetzelfde geldt overigens ook voor het zilver, elke poging om de zilverprijs boven het niveau van 25 dollar te sturen is tot dus ver een vroegtijdige dood gestorven. Integendeel zelfs, de zilverprijs viel terug richting 15 dollar.

Feit is dat met de regelmaat van een klok grote hoeveelheden futures op de goudmarkt te koop aangeboden worden, steeds ongeveer op hetzelfde moment als de Comex in New York de handel opstart. Het staat als een paal boven water dat hier sprake is van een complot om de goudprijs lager te duwen.

Zo’n complot is de logica zelf wanneer we zien dat de partij papieren goud steeds in één groot pakket te koop aangeboden wordt. Een verstandige verkoper zonder bijbedoelingen zou een dergelijke hoeveelheid goud proberen in schuifjes te verkopen, kwestie van de prijs niet te sterk te doen dalen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 11 oktober 2014

Finland verliest topstatus AAA bij S&P

Kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) heeft Finland zijn allerhoogste kredietstatus 'AAA' ontnomen vanwege de zwakkere economische vooruitzichten voor het land.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 11 oktober 2014

Chinezen wachten met aankopen van gouden juwelen

China en India zijn in een strijd verwikkeld om zich de grootste consument van goud in de wereld te noemen. Tot vorig jaar was die eer weggelegd voor India, maar de inwoners van dat land zijn iets te ver gegaan in hun appetijt naar goud. De goudverkopen waren zo enorm dat de Indische betalingsbalans werd scheef getrokken.

De overheid zag zich daarom verplicht om de importheffing op goud te verhogen. Met als gevolg dat er minder goud werd geïmporteerd. Maar alleen langs de officiële kanalen want in de praktijk ontpopten de Indiërs zich tot gehaaide smokkelaars van goud. Enorme hoeveelheden van het edele metaal werden het land binnen gesmokkeld.

China overvleugelde dus India wat de consumptie van goud betreft maar blijkbaar hebben ook de Chinezen een iets te hoge vlucht genomen wat de import van goud betreft. De voorraden onverkocht goud stapelden zich op in de groothandel en bij de juweliers. De importeurs van goud gingen zodoende een toontje lager zingen.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: zaterdag 11 oktober 2014

Na jarenlange tekorten in zilver is de bodem in zicht

Het dramatische verloop van de zilverprijs de afgelopen tijd doet vermoeden dat de vraag naar het edelmetaal volledig is weggevallen en dat de verkoopdruk groot is. Maar iets klopt er niet aan dit beeld.

De vraag naar zilver stijgt jaarlijks met een gemiddelde van 2%, en wordt vooral gevoed door de industrie. Meer dan de helft van het jaarlijks geproduceerde zilver wordt namelijk verbruikt in industriële toepassingen van microprocessoren tot medische toepassingen. Het aanbod van zilver, hoewel nog groeiende, blijft volgens onze research echter al sinds 1990 achter bij de vraag. We kunnen wel spreken van een structureel tekort in zilver.