Nieuws / Artikelen met het woord

58124 artikelen gevonden. Artikel 1901 tot 1905
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 15 juni 2017

Economische groei is niet duurzaam

De wereldeconomie groeit, maar deze groei is niet duurzaam. De wereldwijde schulden groeien namelijk nog veel harder en dat brengt grote risico’s met zich mee. In China, de VS, maar ook in Nederland worden de scheuren zichtbaar. Trots laat mijn vriend Theo zijn reisfoto’s uit China zien. De eerste foto is een welbekend toeristenkiekje: bezweet en met rugzak staat hij bovenaan de trappen op de Chinese muur. Een imposant staaltje vakmanschap uit de Ming-dynastie, maar niet het bouwwerk dat mijn aandacht trekt.

Bron: XanderNieuws
Geplaatst: donderdag 15 juni 2017

Het Vierde Keerpunt: Westen op rand van periode vol chaos en geweld

Massa immigratie en meer EU de dominostenen die onze samenleving zullen doen instorten

Door voortdurende gewelddadige acties en provocaties zal ‘links’ uiteindelijk een even harde reactie van rechts doen ontketenen, met mogelijke opstanden en zelfs (burger)oorlogen tot gevolg.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: donderdag 15 juni 2017

Platina: achtergebleven edelmetaal

De grondstoffen kunnen tot nog toe hun prestatie van vorig jaar niet evenaren. In 2016 klommen de grondstoffenprijzen voor het eerst in 5 jaar met een stijging van 11 procent voor de Bloomberg Commodity index (BCOM). Dit bleek niet de start van een nieuwe trend want mei was de derde maand op rij met eennegatief rendement voor deze grondstoffenindex.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: donderdag 15 juni 2017

Bundesbank brengt goud terug naar Duitsland

In 2013 maakte de Bundesbank haar plannen bekend om een aanzienlijk deel van haar goudvoorraad terug te halen uit het buitenland. De centrale bank beloofde voor 2020 in totaal 300 ton goud uit New York en nog eens 374 ton uit Frankrijk te repatriëren. Er moet nog 91 ton uit Frankrijk opgehaald worden.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: donderdag 15 juni 2017

Amerikaanse overheid wil meer controle op goud, geld en bitcoin?

Het Amerikaanse Senaat behandelt een nieuw wetsvoorstel dat de overheid nog meer ruimte geeft om haar eigen bevolking af te luisteren en vermogen in beslag te nemen. Wordt het wetsvoorstel aangenomen, dan moeten Amerikanen die met meer dan $10.000 aan ‘monetaire instrumenten’ op reis gaan dat aangeven bij de overheid. Dan hebben we het dus niet alleen over contant geld, maar ook over bitcoins en edelmetalen.