Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 19006 tot 19010
Bron: achterdesamenleving.nl
Geplaatst: vrijdag 19 september 2014

De opkomst van een globaal financieel rijk

De mensen achter de onsgeld.nu beweging die op een heel heldere manier uitleggen dat veel van de problemen die we momenteel kennen niet zo zeer een ongeluk of pech zijn maar simpelweg voorspelbare gevolgen van de systeemmechanismen van hoe we ons huidige geldsysteem hebben ingericht, tipten deze documentaire.

Deze presentatie legt buitengewoon helder uit hoe de huidige architectuur van ons geldsysteem voor veel problemen zorgt en ook de drijvende motor is achter de globalisatie naar een allesomvattend financieel wereldrijk.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 19 september 2014

Microsoft schrapt nog eens 2.100 extra banen bovenop de eerder 18.000 geschrapte banen

Microsoft heeft 2.100 mensen ontslagen, meldt ZDNet. Het is de tweede ontslaggolf nadat de internetgigant afgelopen juli had aangekondigd het dienstverband van in totaal 18.000 werknemers te zullen beëindigen

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 19 september 2014

Zowel goud als zilver worden gemanipuleerd

De afgelopen maanden was er heel wat te doen over de manipulatie van de goudprijs. Maar over zilver werd er eigenlijk helemaal niets gezegd hoewel ook de zilverprijs vreemde bewegingen uitvoerde. We kunnen dus concluderen dat zowel goud als zilver gemanipuleerd werden.

Adrian Ash, head of research bij BullionVault, heeft een studie uitgevoerd over de bewegingen in de zilverprijs. Zilver beweegt traditioneel sneller als goud. Ash berekende dat de zilverprijs 3 keer sneller dan de goudprijs bewoog in 75 procent van de handelsdagen wanneer beide edelmetalen in dezelfde richting bewogen.

Het spreekt voor zich dat dit verschil ook over de langere termijn duidelijk wordt. Sinds de piek bereikt in 2011 is de zilverprijs met bijna 60 procent gecorrigeerd terwijl in het geval van goud slechts sprake is van 35 procent. Zilver is dus sneller naar beneden getuimeld dan het goud. Verwacht mag worden dat ook een beweging naar omhoog gelijkaardig zal verlopen.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 19 september 2014

De zenuwoorlog om goud... Willen ook de Zwitsers hun goud terug?

Er spelen zich op de goudmarkt vreemde gebeurtenissen af. Een tijdje geleden vroeg de Bundesbank haar goudvoorraden terug. Die lagen om veiligheidsredenen in het buitenland opgeslagen, meer bepaald in Frankrijk, Duitsland en de Verenigde Staten. Achterliggende filosofie was dat in geval van een aanval van de Sovjet-Unie Duitsland als eerste geviseerd zou worden. En de Russen mochten in geen geval het goud van de Duitse centrale bank in handen krijgen.

[...]

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 19 september 2014

Pond stijgt na peiling Schots referendum

De wisselkoers van het Britse pond is donderdag naar het hoogste punt van de afgelopen twee weken geklommen.