Nieuws / Artikelen met het woord

57643 artikelen gevonden. Artikel 19006 tot 19010
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 10 oktober 2014

Gebruik van Bitcoin groeit nog steeds bijzonder snel

De prijs van Bitcoin heeft een flinke dreun gekregen en voor sommigen is dat op zich voldoende om te besluiten dat we nu definitief een kruis mogen maken over de toekomst van de cryptocurrencies.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 10 oktober 2014

China is grootste economie van de wereld… nu ja, bijna

Het is eindelijk gebeurd. Volgens het IMF heeft China officieel de Verenigde Staten (VS) ingehaald als de grootste economie ter wereld. Dat schrijft The Independent.

Relatief gezien beschikt tegenwoordig elke Chinese inwoner over een groter beschikbaar inkomen dan een Amerikaanse burger. Tegen het einde van het jaar maakt China voor 16,48% deel uit van het globale BBP – dat is 0,20% meer dan de VS. Tenminste, dat zijn de geldende percentages als je rekening houdt met de koopkrachtpariteit (PPP).

Dat is de term die economen gebruiken als ze de koopkracht willen vergelijken tussen landen. Dus, ook al kan het loon of salaris in bijvoorbeeld China veel lager liggen dat betekent niet dat er minder kan worden gekocht – de prijzen zijn er immers veel lager dan in pakweg de VS.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 10 oktober 2014

Bitcoin goeroe voor de Canadese senaat

Andreas Antonopoulos heeft een 2 uur durend gesprek gehouden voor de Canadese Senaat. Andreas is de Bitcoin goeroe bij uitstek. Het was interessant wat hij allemaal te vertellen had aan de vooral 60-plussers.

Hij benadrukte nogmaals dat Bitcoin een volledig nieuw systeem is en dat het opleggen van regels die ook worden opgelegd aan banken, een teken zou zijn van het niet begrijpen van Bitcoin.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 10 oktober 2014

Voorzitter Wereldbank: "Ebola bedreigt de toekomst van heel Afrika"

De toekomst van het volledige Afrikaanse continent staat op het spel indien de internationale gemeenschap er niet in slaagt de verspreiding van ebola te stoppen. Die waarschuwing komt van Jim Yong Kim, voorzitter van de Wereldbank.

Bron: HollandGold.nl
Geplaatst: vrijdag 10 oktober 2014

Goudprijs daalde niet in iedere valuta

De laatste maanden is de goudprijs behoorlijk gedaald, vooral in dollars. Maar hoe ontwikkelt de goudprijs zich in andere valuta? Hollandgold pakte de cijfers erbij en maakte een overzicht van het rendement op goud in 2014. Aan de hand van cijfers van de World Gold Council vergeleken we de goudkoers van 3 oktober met die van 1 januari 2014.