Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 19021 tot 19025
Bron: CD Fund.com
Geplaatst: dinsdag 21 oktober 2014

Verschuiven van grote goudprojecten versterkt positie van goede juniors

Hoewel goudproducenten met de huidige bedrukte goudprijs nog altijd geld verdienen, investeren ze significant minder in nieuwe projecten. De afgelopen 2 jaar zijn meerdere projecten naar achteren geschoven, of zelfs tijdelijk opgeschort, vanwege een verslechterende kosten/ baten afweging als gevolg van de lage goudprijs.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 21 oktober 2014

Martin wolf: Crisis onafwendbaar

Er is niets veranderd sinds 2008, daarom  is een volgend financiële crisis onafwendbaar volgens The Financial Times’ chief economics commentator Martin Wolf. Wanneer die komt, daar wil hij zich niet over uitspreken.

Economische groei wordt teveel beïnvloed door schuld. De wereldeconomie blijft sterk afhankelijk van het geldcreatie en de kredieten van de financiële instellingen. De banken zijn zeer sterk met elkaar verweven, hebben een grote hefboomwerking en zijn zeer complex. De situatie is in sommige gevallen nog verergerd om de simpele reden dat er nu minder banken zijn. Degene die er nu nog overblijven zijn wel echt te groot of TBTF ‘Too Big To Fail’.

Er is te weinig gedaan aan de financiële regelgeving voor de banken sinds 2008.  In de beginperiode is er door Fed chairman Ben Bernanke  wel afdoende gereageerd.  Volgens Wolf was TARP een goede actie. TARP of ‘Troubled Asset Relief Program’ was een van de maatregelen die de Amerikaanse regering heeft getroffen in het kader van het bestrijden van de kredietcrisis. De hoofdlijn van het programma bestond hieruit dat de Amerikaanse overheid (het Department of the Treasury) illiquide leningen van banken opkocht, alsmede dat de overheid aandelen zou kopen in de betrokken banken. Dit programma heeft het financiële systeem recht gehouden voor de korte termijn. Maar na deze redding is er niets meer gebeurd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 21 oktober 2014

Impact inflatie op mijnindustrie

Het is niet zinvol voor minder rendabele mijnen om bij deze prijzen nog te blijven delven. Om de duur moet dit zich gaan wreken op de toevoer. KPMG Canadian mining leader Lee Hodgkinson zegt dat de mijnindustrie serieuze stijgingen van de werkingskosten heeft ondergaan wanneer er economische groei was. De laatste maanden zijn de gemiddelde werkingskosten verminderd vooral omdat verschillende minder rendabele projecten stopgezet zijn.

Waarschijnlijk stevenen we af op deflatie en dit zal een positief effect hebben op de werkingskosten om de mineralen boven te halen. Wanneer er echter inflatie is dan heeft dit eerder een stijging voor de grondstofprijzen als gevolg. Omgekeerd heeft de inflatie uiteraard een negatieve impact op de operationele kosten. De relatie tussen inflatie en de grondstofprijzen blijft de hoofdrol spelen voor de mijnbouwbedrijven en zijn marges.

De impact van inflatie op de prijzen kan aanzienlijk beperkt worden als de stijgende kosten gelinkt worden aan de deflatie van de munt, terwijl de prijzen in de valuta van dat land stabiel gehouden worden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 21 oktober 2014

De Belgische vastgoedzeepbel

Hup, daar zijn ze weer. De stoet van gestudeerden komt weer met een onderzoek voor de dag, waaruit blijkt dat de Belgische woningmarkt niet overgewaardeerd is. Mooi, iedereen kan rustig slapen.

Mogen we eens geeuwen? Want in 2012 kwamen Frank Vastmans en Eric Buyst van de KU Leuven ook al met zo’n onderzoek. Wat zegden de wijze heren? “De woningmarkt is geen zeepbel!” Twee jaar later, werd het nog eens tijd voor een nieuwe publicatie. Wat zeggen de wijze heren vandaag? “De woningmarkt is geen zeepbel!”

“Ja maar, de indicator om de overwaardering te meten staat voor België toch op rood?”, merkt een zinnig mens dan op. “Fout”, zeggen de heren KUL-professoren, want “de indicator die de overwaardering meet, is fout”.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 21 oktober 2014

EU verdacht van omzeilen boycot via Oekraïne

Rusland gaat vanaf woensdag ook groente en fruit uit Oekraïne boycotten, omdat er vermoedens bestaan dat deze afkomstig zijn uit EU-landen waarvoor al een boycot geldt.