Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 19031 tot 19035
Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 8 oktober 2014

Amerikaans begrotingstekort daalt fors

Het begrotingstekort van de Verenigde Staten is het afgelopen boekjaar flink gedaald. Dat bleek woensdag uit voorlopige data van de begrotingsdienst van het Congres (CBO).

Het tekort kwam in het eind september gesloten boekjaar uit op 486 miljard dollar. Vorig jaar resteerde een gat van 680 miljard dollar, terwijl het tekort in 2009 nog opliep tot een recordhoogte van 1400 miljard dollar. De afname kwam onder meer doordat de opbrengsten bij de federale overheden sterker groeiden dan de uitgaven. Door de dalende werkloosheid en de stijgende winsten van bedrijven nemen de belastinginkomsten toe.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 8 oktober 2014

Bodemprijs olie is eindelijk in zicht!

Vanaf dat het Internationaal Monetair Fonds zijn niet al te positieve vooruitzichten heeft gedeeld met de wereld, zijn de prijzen van ruwe olie flink gedaald. Brent, bijvoorbeeld, is gevallen naar het laagste niveau sinds juni 2012 volgens Bloomberg. Met West Texas Intermediate (WTI) is het ook al niet veel beter gesteld – zeker nu de voorraden met Amerikaans petroleum almaar groter worden.

Futures zijn 1,5% gedaald op de beurs in Londen. Vorige week is de olievoorraad met naar schatting 2 miljoen vaten gegroeid. “De negatieve bijstelling van de vooruitzichten van het IMF betekent dat de vraag zwak blijft”, zegt Michael Hewson van CMC Markets.

De prijs voor Brent voor levering in november is met 1,35 USD gezakt naar 90,76 USD per vat. Daarmee staat de daling voor dit jaar op 18%. De koers van WTI met levering voor november is met 1,46 USD gedaald naar 87,39 USD per vat.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 8 oktober 2014

IMF stuurt centrale banken verwarrende waarschuwing

Zonet heeft het Internationaal Monetair Fonds een waarschuwing uitgestuurd… naar de Federal Reserve. De centrale bank riskeert een verlies te lijden van 3,8 biljoen USD – en nee, dat is geen typfout. Dat moet althans blijken uit het stabiliteitsrapport van het IMF volgens MarketWatch.

Dat gigantisch bedrag is het cumulatief resultaat als de Fed te snel de rente wil gaan normaliseren. Op hun beurt kunnen renteverhogingen verliezen veroorzaken van minstens 8% en die kunnen dan weer gevolgen hebben voor andere markten.

Daarnaast zegt het IMF dat de lage volatiliteit op de S&P 500 suggereert dat effecten op de beurs toekomstige fluctuaties onderschatten. Of, met andere woorden, als Janet Yellen beslist om de rente te vroeg, te snel en/of te hoog op te trekken, kan ze daarmee het pril herstel van de Amerikaanse economie meer kwaad dan goed doen.

Aan de andere kant waarschuwt het IMF de Fed en alle andere centrale banken (lees: de ECB) dat een lange periode van lage interest ook een zeker gevaar inhoudt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 8 oktober 2014

IMF: “Europa ziek continent”

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) buigt zich over de economische verschillen tussen de Angelsaksische wereld en het Europese continent. De groeiprognoses zien er voor Europa alles behalve rooskleurig uit.

Europa, meer bepaald de eurozone, blijft stuiteren op de bodem van de economie. Van een langdurig, reëel economisch herstel is allerminst sprake.

De economie in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk trekkt dit jaar opnieuw behoorlijk aan. De VSA doet er 2,2 procent bij, UK zelfs 3,2 procent. Welk een verschil met de eurozone, waar de groeiverwachting negatief wordt bijgesteld, tot amper 0,8 procent.

Kijken we naar de grote landen, dan is er weinig opbeurend nieuws. Het IMF stelt in haar rapport dat Frankrijk, als de volgende zieke man van Europa, nagenoeg stagneert, terwijl de economie in Italië zelfs krimpt. Sterkhouder Duitsland ziet haar groei ook stukje-bij-beetje afnemen, tot iets meer dan een procent.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 8 oktober 2014

Iedereen wil toch wel in Amerika wonen?

Het verschil tussen Europa en Amerika is de afgelopen maanden een stuk verder vergroot. De economie in Amerika heeft de afgelopen maanden een herstelbeweging ingezet terwijl de Europese economie in een vertraging terecht is gekomen.

Vanuit Amerika ontvangen we de laatste tijd veel positieve macrocijfers die keer op keer de verwachtingen van de waarnemers weten te verslaan. Er wordt ons met andere woorden een beeld voorgespiegeld dat alles weer dik in orde is in Amerika.

De werkelijke burger in Amerika merkt hier echter haast niets van. Sterker nog, de meeste Amerikanen denken dat ze op dit moment nog in een recessie zitten. Het beeld dat de macrocijfers ons geven is dus niet helemaal correct.

Amerika beschikt over de grootste economie in de wereld. Echter, Amerika beschikt over nog een titel. Deze titel zorgt echter voor enige ophef.