Nieuws / Artikelen met het woord

58138 artikelen gevonden. Artikel 19036 tot 19040
Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 4 november 2014

Oekraïne vreest offensief separatisten

Kiev heeft troepen naar het oosten van het land gestuurd om steden te beschermen tegen mogelijke aanvallen van de separatisten. Russische troepen rukken ondertussen ook op richting de grens met Oekraïne, zo waarschuwde de NAVO dinsdag.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 4 november 2014

De Franse economie is een nachtmerrie

De afgelopen tijd hebben we een aantal belangrijke macrocijfers mogen ontvangen vanuit de Europese Unie. Sommige landen wisten opvallend genoeg te overtuigen, maar het grootste deel deed dat niet. Vooral de situatie in Frankrijk begint ons steeds meer zorgen te baren.

Dat Frankrijk in de problemen zit zal u ongetwijfeld al wel bekend zijn. De Franse economie lijkt echter steeds verder in een zwart gat te belanden. En de vraag is hoe we Frankrijk uit dit gat kunnen halen?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 4 november 2014

Saudi-Arabië grijpt in. Alleen de VS krijgen goedkope(re) olie

Volgens CNBC hebben de lage olieprijzen er iets mee te maken. Zowel Brent als West Texas Intermediate (WTI) vertonen nog steeds geen tekenen van herstel.

Je zou dus verwachten dat OPEC haar productie zou verminderen – om de koers wat te ondersteunen – maar helaas is het tegendeel waar. Volgens het nieuwsmedium wil het oliekartel geen marktaandeel verliezen aan de Amerikanen.

Als gevolg van die verklaring zijn aandelenprijzen van energiereuzen zoals BP, Shell en Total tussen 1% en 2% gedaald.

Een andere opvallende maatregel is dat Saudi-Arabië de exportprijzen naar de Verenigde Staten heeft verlaagd maar heeft verhoogd voor ruwe olie dat naar Azië en Europa vertrekt.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 4 november 2014

Rolls-Royce schrapt 2.600 banen

De Britse producent van vliegtuigmotoren Rolls-Royce schrapt de komende 18 maanden 2.600 banen om kosten te besparen. Dat maakte het bedrijf vandaag bekend. "De maatregelen van vandaag zullen niet de laatste zijn", klonk het dreigend in het persbericht.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 4 november 2014

Almachtige Fed heeft controle over de rente verloren. Hoewel, heeft ze die ooit gehad?

De Federal Reserve is haar greep op de realiteit kwijt… of, tenminste de greep de op de rentevoeten. Dat beweert althans de beleggerssite Money Morning:”Zolang de Fed ze kan beheersen, zullen we lage interesten blijven zien.”

Volgens het zestiende rapport van het Internationaal Centrum voor Monetaire en Bankenstudies (ICMB) groeit de overheidsschuld overal ter wereld. Pogingen om daaraan iets te doen, hebben maar weinig betekenis gehad – en dan nog bleven de maatregelen beperkt tot in de pivésector.

Dat er niets wordt gedaan aan de publieke schuld blijkt uit de cijfers van de OESO: in 2001 bedraagt de globale schuld 160% van het BBP. Vorig jaar is dat geklommen naar 215%. Als je goed kijkt naar onderstaande grafiek dan zie je dat de schulden van de geïndustrialiseerde landen nóg hoger is.