Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 19046 tot 19050
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 20 oktober 2014

'ECB koopt staatsleningen op'

De Europese Centrale Bank (ECB) is maandag begonnen met de opkoop van door onderpand gedekte obligaties bij banken. 

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 20 oktober 2014

Benzine en stookolie naar laagste prijs in bijna vier jaar

De maximumprijzen van benzine en stookolie gaan morgen nog wat lager, zo meldt de federale overheidsdienst Economie. Ze bereiken hun laagste peil in bijna vier jaar.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 20 oktober 2014

Ewald Engelen over het mislukte bezuinigingsbeleid

Als we over vijftien jaar terugkijken op deze wereldwijde financiële crisis zullen we tot de conclusie komen dat het economische beleid in de Eurozone veruit het slechtste was, zo stelt financieel geograaf Ewald Engelen in zijn nieuwste publicatie ‘Boekje voor Burgers’. Volgens Ewald Engelen ligt de crisis in de VS en in het Verenigd Koninkrijk al achter ons, maar blijft Europa vasthouden aan een destructief beleid van bezuinigen en begrotingsdiscipline.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 20 oktober 2014

Zombies in China bedreigen de economie

Het gaat al een tijdje niet goed met de economische reus die China is. Al van 2012 waarschuwen economen voor de enorme schuldenlast die het land moet meedragen:”Op het moment dat de Chinese economie afkoelt, leveren de zwakste bedrijven een strijd om te overleven. Wanneer ze er niet in slagen om de leningen terug te betalen die ze van het Chinese bankensysteem hebben gekregen, moeten ze failliet gaan. De banken moeten de leningen dan afschrijven en verliezen incasseren.”

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 20 oktober 2014

De volgende financiële crisis is in de maak…

In de media wordt er weinig of niet over gerept, maar de kans is groot dat er onderliggend heel wat onzekerheid aanwezig is op de markten. De volgende financiële crisis is in de maak en de regelgevers doen niets. David Dayen legde in The Fiscal Times haarfijn uit wat er op de markt eigenlijk aan de hand is.