Nieuws / Artikelen met het woord

57649 artikelen gevonden. Artikel 1906 tot 1910
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 19 april 2017

Het grote gat in Trumps muur

De muur die de Amerikaanse president Donald Trump op de grens tussen de Verenigde Staten en Mexico wil optrekken, zal mogelijk een nutteloze uitgave blijken te zijn geweest.

Dat is de boodschap van een studie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of California.

Geopperd wordt daarbij dat de Mexicaans-Amerikaanse grens steeds minder vaak voor illegale immigratie wordt gebruikt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 19 april 2017

IMF telt nog veel zwakke banken in Europa

Europa telt nog altijd te veel zwakke banken, die te weinig winst maken. Dat stelt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in een woensdag gepubliceerd rapport over de internationale financiƫle sector.

Daarin onderstreept het fonds dat er afgelopen jaren veel vooruitgang is geboekt in de Europese bankensector.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 19 april 2017

Gaat Trump meedoen aan de valutaoorlog?

De afgelopen jaren is sprake geweest van een ware valutaoorlog. Heel wat landen hebben hun eigen munt gedevalueerd om op die manier de economie in het zadel te helpen. Met name de exportgerichte landen zijn gebaat bij een lagere munt. Dat zorgt er immers voor dat het voor buitenlandse bedrijven interessanter wordt om hun goederen uit dat betreffende land te halen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 19 april 2017

Amerikaanse staatsobligaties krijgen weer concurrentie uit Europa

Amerikaanse staatsobligaties waren de laatste twee jaar de veilige haven bij uitstek. Niet alleen vanwege een vlucht richting de dollar, maar ook omdat de zogeheten ‘Treasuries’ een hoger rendement opleverden dan Europese en Japanse staatsobligaties. Dat laatste zou wel eens kunnen veranderen, omdat de rente daar sinds een paar maanden weer aan het stijgen is.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 19 april 2017

Poetin over de schulden van het Westen

In Europa en in de Verenigde Staten zijn de schulden zeer hoog en hanteren centrale banken een rente van bijna nul procent. Desondanks komen overheden nog steeds geld tekort en moeten ze veel moeite doen om hun begroting op orde te brengen. Hoe kijkt Poetin naar de economische problemen van het Westen?