Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 19056 tot 19060
Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 19 oktober 2014

Ook mega-order voor het Belgische Deme

Dochterbedrijf Dredging International van het Belgische baggerconcern Deme heeft ook een flinke order binnengesleept voor de uitbreiding en verbreding van het Suezkanaal. Samen met Great Lakes Dredge & Dock Company sleepte het een contract met een waarde van 540 miljoen dollar (421,3 miljoen euro) binnen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 19 oktober 2014

Kass voorspelt een recessie in de Verenigde Staten

[...]

Volgens Doug Kass nemen de kansen op een recessie in de Verenigde Staten wel degelijk toe. Een inverse rentecurve kan geen recessie aanduiden omdat de Federal Reserve met de rentevoeten knoeit. QE en ZIRP zorgen voor heel andere risicoprofielen voor de beleggers. Het is moeilijk voor de rentecurve om een recessie te signaleren als de rente beïnvloed is door de monetaire strijd.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: zondag 19 oktober 2014

Zilverprijs daalt ondanks tekort aan Zilver

Zilver tekort in de zilvermarkt maar de zilverprijs blijft maar dalen. Inmiddels is de zilverprijs dit jaar ruim 11% gedaald in Amerikaanse Dollars. In Euro’s is de schade minder groot. De daling voor de beleggers in de Eurozone staat op 4%. In 2013 daalde de zilverprijs ruim 35%. Menig belegger in zilver is gefrustreerd over het zilver tekort in combinatie met dalende prijzen. De verhouding van vraag en aanbod, ofwel het zilver tekort,  vertaalt zich niet in een stijgende koers.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 19 oktober 2014

China pompt weer geld in bankensector

De Chinese centrale bank is van plan nog eens 200 miljard yuan (circa 25,6 miljard euro) in het bankensysteem te pompen. Daarmee wil de People’s Bank of China de economische groei een extra zetje in de rug geven.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 19 oktober 2014

5 jaar geleden: De ondergang van de DSB Bank

Zondag is het precies vijf jaar geleden dat DSB Bank, de bank van ondernemer Dirk Scheringa die na een bankrun door spaarders failliet ging.

Dirk Scheringa is een ondernemer die vanuit het Noordhollandse Wognum uitgroeide tot marktleider in leningen aan particulieren, met merknamen als Frisia en Postkrediet. Hij start zijn loopbaan bij de rijkspolitie, maar begint in 1975 aan een nieuwe carrière als financieel dienstverlener, als hij met zijn vrouw Baukje Scheringa-De Vries Buro Frisia opricht.

Scheringa’s succes op de markt voor consumptieve leningen smaakt naar meer en begin deze eeuw ontwikkelt hij plannen om grootbanken aan te vallen met bankproducten. Op 24 december 2005 krijgt Scheringa een bankvergunning van De Nederlandsche Bank (DNB).