Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 19061 tot 19065
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 17 september 2014

Zilver is erg goedkoop

Robert Barone, economist, partner en portfolio manager bij Universal Value Advisors, steekt zijn enthousiasme over het zilver niet onder stoelen of banken. Hoe hij het ook bekijkt, zilver is goedkoop en beschikt nog over een stevig opwaarts potentieel. Dat potentieel zal in de komende jaren ongetwijfeld gerealiseerd worden.

Vooral het verschil in evolutie tussen de goud- en zilverprijs heeft de aandacht van Barone getrokken. Goud wordt verkocht aan ongeveer 65x de prijs van zilver en die prijsverhouding staat niet in verhouding tot de zeldzaamheid van beide edelmetalen. Een correctie is in de ogen van Barrone dan ook noodzakelijk.

Het aanbod aan zilver is maar 4 of 5 keer zo groot als dat van goud. Bijgevolg is ofwel goud t.o.v. zilver te duur gewaardeerd is, ofwel zilver t.o.v. goud te goedkoop gewaardeerd is. Barone gelooft in laatstgenoemd scenario en ziet de zilverprijs dus ten opzichte van de goudprijs een inhaalbeweging maken. Die zou zelfs erg ver kunnen reiken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 17 september 2014

Bull Market bij het goud is nog niet gebroken

We komen nog even terug op Mary Anne & Pamela Aden, de 2 Amerikaanse zusters die regelmatig hun visie over de markten in de media mogen geven. De Aden zusters blijven positief over het goud in die mate zelfs dat ze vroeg of laat een stormloop op de edelmetalen niet uitsluiten.

Want wat is er aan de hand? Er staan nog heel wat short posities in het goud open. Wanneer de goudprijs plots sterk voor de dag zou komen moeten die short posities gesloten worden. Dat zal bij alle shorters op hetzelfde moment moeten gebeuren waardoor de opwaartse beweging een sterke stimulans kan krijgen.

Mary Anne & Pamela Aden verwijzen naar de 2 grote bull markets bij het goud, meer bepaald in de jaren 70 en in de jaren 2000. De grote bull markt van de jaren 70 eindigde pas in 1984 hoewel de goudprijs al in 1980 een piek had bereikt. Het is dus niet zo dat er voortdurend nieuwe pieken bereikt moeten worden om de bull market bij het goud intact te houden. Natuurlijk moet het technisch plaatje wel goed in de gaten gehouden worden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 17 september 2014

Markt Schotse whisky is minstens 1,26 miljard euro waard!

Donderdag beslist Schotland of het land een eigen koers gaat varen of niet. Verschillende media proberen ook te voorspellen waarvan de Schotten van moeten leven als ze het zonder Londen moeten rooien. De meest voor de hand liggende oplossing is dat de Schotse overheid belastingen gaat heffen op de olieproductie: afhankelijk van wie je gelooft kan dat de schatkist ergens tussen 54,5 miljard GBP opleveren tegen 2016-2017 of 61,6 miljard tegen 2040.

Dergelijke bedragen zijn gebaseerd op nattevingerwerk en dat geeft het Office for Budget Responsibility (OBR) ook ruiterlijk toe:

Dat is alvast een reden om als mogelijke geïnteresseerde investeerder je geld in te zetten in Schotland: hoe kan je aan het beleggen slaan als je zelfs niet weet hoe je je return moet verdienen?

Misschien is whisky wel het beste alternatief. En, dat is niet eens zo’n stomme beslissing: elk jaar wordt er voor 1,8 miljard AUD of 1,26 miljard EUR aan het Schots goedje gekocht door consumenten, om te drinken nota bene! Bovendien groeit de markt elk jaar met 2%.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 17 september 2014

Duizenden agenten betogen morgen tegen nieuwe pensioenregeling

Duizenden politieagenten komen morgen op straat om te protesteren tegen de uitspraak van het Grondwettelijk Hof over de pensioenen en tegen het uitblijven van een herstelwet die een oplossing biedt voor agenten die aan de vooravond van hun geplande pensionering plots toch langer moeten werken. Dat meldt Vincent Houssin, ondervoorzitter van VSOA Politie.

Bron: HollandGold.nl
Geplaatst: woensdag 17 september 2014

Schotten kopen goud door referendum?

In aanloop naar het referendum over de afscheiding van Schotland besluiten Schotten meer goud te kopen. Dat zegt Bullionvault, een online aanbieder van goud die ook in Schotland actief is. De afgelopen twee weken registreerde het bedrijf een 42% stijging in de vraag naar goud, bovenop de stijging die normaal zichtbaar is in deze periode van het jaar.

Bullionvault analyseerde de transacties van haar klanten en filterde daar ongeveer 50.000 klanten uit die woonachtig zijn in het Verenigd Koninkrijk. Van die groep werd op basis van postcode een scheiding gemaakt tussen klanten in Schotland en de klanten in de rest van het Verenigd Koninkrijk. Vervolgens vergeleek men het marktaandeel van Schotland in het geheel over de eerste helft van september en over de voorgaande maanden.

Wat bleek: In september was het marktaandeel van Schotland 42% hoger dan het gemiddelde marktaandeel over voorgaande maanden. Een dergelijk groot verschil suggereert dat er een verband bestaat tussen het kopen van goud en de recente ontwikkelingen omtrent de mogelijke afscheiding van Schotland.