Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 19066 tot 19070
Bron: Cassandraclub
Geplaatst: zondag 5 oktober 2014

Dalende olieprijs zorgt voor lagere GDP-groei in olieproducerende landen

De prijs voor een vat aardolie (Brent) is afgelopen week gedaald tot ca. $92. In juni was dat nog $111 per vat. Laten we eens kijken wat dat betekent voor de belangrijkste olieproducenten.

Bron: bisk.nl
Geplaatst: zondag 5 oktober 2014

Bodem in zicht voor goudprijs?

Veel beleggers in goud en zilver denken met weemoed terug aan de periode van 2001 tot 2011. Een periode van stijgende koersen voor beide edelmetalen. Het feestje eindigde in september 2011, met een goudprijs van ruim 1900 dollar en een zilverprijs van 50 dollar. Sindsdien verkeren goud en zilver in een  nu 3 jaar durende bearmarkt. Op het moment van schrijven staat de goudkoers op 1192 dollar per ounce, vlakbij het in december 2013 genoteerde dieptepunt van 1180 dollar. De zilverkoers noteert nu 16,82 dollar. Dat is een flink stuk onder het in december neergezette dieptepunt van 18,14 dollar.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 4 oktober 2014

'Iran kan geen grote gasleverancier worden'

Iran is niet in staat Rusland te vervangen als belangrijke gasleverancier, mochten de sancties tegen Teheran worden opgeheven. 

Bron: standaard.be
Geplaatst: zaterdag 4 oktober 2014

EU nam volgens Biden sancties tegen Rusland onder zachte dwang VS

De Verenigde Staten hebben de Europese Unie ‘in verlegenheid gebracht’ (‘embarrassed’) om economische sancties tegen Rusland uit te vaardigen. Dat heeft de Amerikaanse vicepresident Joe Biden in een toespraak tot studenten in het Kennedy College in Harvard toegegeven. Volgens sommige analisten heeft de EU met de sancties vooral in eigen voeten geschoten. De Unie was dan ook, aldus Biden, tegen die stap gekant, maar bond in onder Amerikaanse dwang. Biden noemde dit een voorbeeld van Amerikaans ‘leiderschap’.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 4 oktober 2014

'Tienduizenden banen weg door automatisering'

Als gevolg van automatisering zijn de afgelopen jaren al honderdduizenden banen verloren gegaan. Onder meer de administratieve sector is erg gevoelig voor zogenoemde robotisering.