Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 19076 tot 19080
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 6 oktober 2014

Wat is er met olie aan de hand?

Ondanks alle spanningen in het midden oosten en de problematiek tussen Oekraine en Rusland daalde de prijs van olie flink. Brent Crude, de benchmark voor de wereldwijde olieprijs, daalde van $115 naar $92 en staat nu op het laagste punt sinds de zomer van 2012 (laagste prijs toen was $89). Wat is er aan de hand?

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 6 oktober 2014

Oost-Europa lonkt naar mijnbedrijven om economie te stimuleren

Mijnbedrijven zijn steeds meer geïnteresseerd geworden in Oost-Europa. De landen in de regio proberen steeds meer hun ertsen te gebruiken als een middel om uit het politiek moeras te komen en hun economieën aan de gang te krijgen. Dat meldt Gold Investing News.

In Oost-Europa zijn er immers genoeg verschillende grondstoffen te vinden, waaronder goud, die de brede sector terug tot leven kunnen wekken. De industrie die sinds de jaren ’90 grotendeels stilligt, heeft z’n tweede adem gevonden nu steeds meer bedrijven in het gebied op zoek gaan naar ontginningsopportuniteiten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 6 oktober 2014

5 uitspraken die tonen dat de nieuwe financiële crisis voor de deur staat

Het regent weer straffe uitspraken dezer dagen. En contraire beleggers smullen van de krantenkoppen. Risico’s worden ontkend, de economische cijfers worden verbloemd en politiekers doen uitspraken die ze twee minuten later al terug tegenspreken. De belegger met ervaring weet dat het dan opletten geblazen is. Het zijn tekenen dat net dat gaat gebeuren wat niemand verwacht.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 6 oktober 2014

Geeft Frankrijk startschot voor fors hoger Goud?

Hyperinflatie en schuld zijn meestal de hoofdredenen die je hoort als de goudkevers het hebben over hogere goudprijzen.  Geschiedkundig klopt dit alvast niet.

De recente daling heeft alles te maken met een sterke dollar en goud leent zich als zeer liquide markt, het is makkelijk om in en uit te stappen. Voor de langere termijn is er geen enkele reden te bedenken waarom deze lage prijs zal aanhouden.  De fundamenten voor een hogere prijs zijn er nog altijd.

Historisch gezien zijn Frankrijk, Duitsland, Hongarije, Zimbabwe, koloniaal Amerika en het Romeinse rijk landen die als voorbeeld kunnen dienen om te bewijzen dat het niet altijd de schuld is die gezorgd heeft voor fors hogere goudprijzen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 6 oktober 2014

Wees op de hoede voor de megacrash van 2016

Paul B. Farrell, de bekende columnist van MarketWatch, is de zoveelste die waarschuwt voor het imploderen van bubbles rondom ons heen. Het bijzondere aan de waarschuwing van Farrell is echter dat hij een datum geeft voor die implosie. Het zou namelijk allemaal in 2016 moeten gebeuren.

Volgens Farrell zal Fed Chairwoman Janet Yellen na de Great Crash van 2016 voor het Congress moeten gaan getuigen over de voorbije gebeurtenissen, precies zoals Alan Greenspan dat heeft moeten doen in 2008. Yellen zal moeten uitleggen waarom Wall Street in de 21e eeuw al 3 megacrashes heeft beleefd.

Die zouden alle 3 stuk voor stuk verantwoordelijk zijn voor het consumeren van ongeveer 10,000 miljard dollar aan verloren beurskapitalisatie. De investeerders zouden dat geld dus zijn kwijtgespeeld als gevolg van de intensiteit van de daling van de beurskoersen. Die daling zou dan weer veroorzaakt zijn door het gedrag van de centrale banken.

Telkens zou er sprake zijn van het falen van de monetaire politiek van de Amerikaanse centrale bank. Het ergste volgens Farrell is dat de Great Crash van 2016 een kloon zou zijn van de bank credit crash van 2008 en van de overdrijvingen die in 2000 de beurskoersen van hun voetstuk deden tuimelen.