EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
46
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
37
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 19076 tot 19080
Geplaatst op: woensdag 19 november 2014

Van Overtveldt maakt einde aan raddraaierij: zilverfonds wordt opgedoekt

Omdat er in 2001 al vragen rezen over de betaalbaarheid van de pensioenen, vond de toenmalige Paars-groene regering onder leiding van Guy Verhofstadt het een wijze beslissing om wat extra geld opzij te leggen voor later.

Maar omdat sparen en regeren zelden samen gaat, werd er gekozen voor een “creatieve” oplossing.

Als we dat Zilverfonds nu Ă©Ă©ns volduwen met onze eigen schulden?

We steken daar gewoon briefjes in waarop staat: de overheid is je x-bedrag verschuldigd.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 19 november 2014

Hoe sterk is de dollar?

De extreme expansie van de hoeveelheid dollars in de wereld heeft nog niet gezorgd voor hoge inflatie in de VS. Dat komt omdat andere landen de dollars aanhouden als reserves. Hierdoor kan de VS op een veel te grote voet leven. Maar dat zal niet voor altijd zo blijven.

Lees verder op Marketupdate.nl
Geplaatst op: woensdag 19 november 2014

Het WK geldontwaarding vanaf 2003

Welk land gaat aan de leiding in het WK geldontwaarding? De Chinezen gingen al vroeg van start door de waarde van hun munt kunstmatig laag te houden, maar sinds het uitbreken van de crisis hebben Westerse centrale banken een heuse inhaalslag gemaakt. Bekijk de grafiek op Marketupdate.

Lees verder op Marketupdate.nl
Geplaatst op: woensdag 19 november 2014

Ebola is een gevaar voor de commodities prijzen

Er zullen op dit moment nog maar weinig investeerders zijn die geĂŻnteresseerd zijn in de sector commodities. Deze sector staat namelijk de afgelopen jaren niet bekend als de sector waar de grote winsten worden gerealiseerd. De prestaties van deze sector vielen de afgelopen jaren flink tegen en als gevolg daarvan zijn er al genoeg negatieve berichten hierover geschreven.

Toch lijkt deze sector interessanter te zijn dan veel mensen op dit moment beseffen. Het Ebola virus zou namelijk voor een ommekeer kunnen zorgen. Uiteraard moeten wij hier enige uitleg bij geven. Dit doen wij allereerst door middel van een grafiek.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 19 november 2014

Japanse centrale wijzigt steunbeleid niet

De Japanse centrale bank ziet in de recessie waar het land in verzeild is geraakt geen aanleiding het monetaire beleid nog verder te verruimen.

De Japanse centrale bank ziet in de recessie waar het land in verzeild is geraakt geen aanleiding het monetaire beleid nog verder te verruimen.

Dat maakte de Bank of Japan (BoJ) woensdag bekend. Eind oktober was al een onverwachte uitbreiding van het stimuleringsprogramma aangekondigd.

De BoJ pompt jaarlijks 80 biljoen yen (544 miljard euro) aan extra liquiditeit in de markt door onder meer staatspapier op te kopen. Desondanks kromp de economie in de afgelopen twee kwartalen. Dat kwam vooral door een forse btw-verhoging in april, waarna consumenten de hand op de knip zijn gaan houden.

Lees verder op z24.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs