Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 19081 tot 19085
Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 18 oktober 2014

Altijd al rijk willen worden? Deze vier dingen hebben miljonairs gemeen

Wat doen miljonairs anders dan wij? Zijn het harde werkers? Zijn het genieën of snoodaards? Om het antwoord te kennen, werden 700 kapitaalkrachtige medemensen onder de loep genomen. Ze bleken vier dingen gemeen te hebben, zo schrijft het magazine Time.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 18 oktober 2014

We bevinden ons midden in een auto bubble

Iedereen of toch bijna iedereen heeft al maandenlang de mond vol over de bubbles die overal rondom ons zijn ontstaan. Er is zelfs sprake van een zeker verzadigingsgevoel wat de bubble vorming betreft. Iedereen praat er weliswaar over maar tot dus ver is nog geen bubble uit elkaar gespat.

Maar inmiddels zijn er weer nieuwe bubbles opgedoken waarbij Morgan Stanley met name op de automarkt een bubble heeft zien ontstaan. In eerste instantie klinkt dergelijke waarschuwing een beetje vreemd in de oren want op de automarkt lijkt alles koek en ei. Bedrijven als Toyota, Ford, General Motors, Tesla Motors, Chrysler, etc. melden stijgende verkopen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 18 oktober 2014

Belasting op goud zal in India niet verdwijnen

De invoering van een importbelasting op goud in India heeft er toe geleid dat Indiërs goud in eigen land met een premie kunnen kopen. De zogenoemde binnenlandse premie, het verschil tussen de lokale prijs en de prijs op de wereldmarkt, is vorig jaar december gepiekt op 160 dollar per troy ons goud.

Inmiddels is ze weer kleiner geworden maar de premie betaald bij aankopen van goud zal in India voorlopig niet verdwijnen. Er is namelijk een tekort aan ingevoerd goud en dan spelen de wetten van vraag en aanbod. Die zeggen dat bij een gelijk gebleven vraag en een lager aanbod de prijs automatisch de hoogte in moet.

Inmiddels heeft de smokkel van goud in India echter epidemische vormen aan genomen. Air India, de nationale Indische luchtvaartmaatschappij, heeft recent 13 passagiers betrapt op het smokkelen van goud. De Indische minister van handel bevestigde dat de strijd tegen de smokkel nog opgevoerd zal worden.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 18 oktober 2014

Meer dan 230.000 Belgen hebben tweede job

Volgens het Rijksinstituut voor de sociale verzekeringen der zelfstandige (RSVZ) hebben 233.044 van de 4,5 miljoen werkende Belgen een job als zelfstandige in bijberoep. Dat cijfer, dat voortdurend stijgt, houdt geen rekening met de mensen die een tweede job hebben en de inkomsten daarvan niet aangeven, schrijven de kranten van Sudpresse.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 18 oktober 2014

Moody's verlaagt kredietoordeel Rusland

Kredietbeoordelaar Moody's heeft de kredietbeoordeling voor Rusland verlaagd. Dat maakte de firma vrijdag bekend.