EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 19086 tot 19090 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: maandag 19 januari 2015

“Mensen vergeten snel dat we op enkele uren van ruilhandel stonden”

Alistair Darling was een van de hoogst geplaatste Britse politici die de financiële crisis van dichtbij meemaakte. Na de val van Lehman Brothers crashte heel het westerse financiële systeem. In een interview zei Darling “Mensen vergeten snel dat we – letterlijk – op enkele uren van ruilhandel stonden”.

14 september 2008; het faillissement van Lehman Brothers. Het faillissement werd snel gevolg door de bailout van Royal Bank of Scotland en HBOS in Groot-Brittannië. Darling speelde een sleutelelement in deze reddingsoperaties.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 19 januari 2015

Hollande bevestigt: "ECB gaat staatsleningen opkopen"

De Europese Centrale Bank (ECB) zal komende donderdag aankondigen dat ze staatsleningen gaat opkopen om met extra liquiditeit de economische groei in de eurozone te stimuleren. Dat heeft de Franse president François Hollande vandaag gezegd op een nieuwjaarsbijeenkomst met ondernemers in het Elysée. De uitspraak van Hollande is opmerkelijk, want de ECB wordt geacht geheel onafhankelijk, zonder inmenging van de regeringen van de eurolanden, haar beleid te bepalen.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: maandag 19 januari 2015

Shell steekt nog wel miljarden in project in Zuid-Irak

Shell tekent volgende week een contract voor de bouw van een petrochemiecomplex in de Iraakse stad Basra ter waarde van 11 miljard dollar. Dat maakte het Iraakse ministerie van Industrie maandag bekend.

Shell tekent volgende week een contract voor de bouw van een petrochemiecomplex in de Iraakse stad Basra ter waarde van 11 miljard dollar. Dat maakte het Iraakse ministerie van Industrie maandag bekend.

Volgens het ministerie zullen Shell en Irak het complex samen bestieren. Hoe groot een ieders belang daarin wordt, is niet bekendgemaakt. Het ministerie liet verder weten dat er ook overeenkomsten zijn getekend met andere olieconcerns, waaronder Hanwha, Lukoil en Total.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: maandag 19 januari 2015

Bundesbank verliest vertrouwen in de euro

De Bundesbank, de Duitse centrale bank, heeft vandaag voor wat beroering gezorgd.

De Bundesbank, de Duitse centrale bank, heeft vandaag voor wat beroering gezorgd.

Volgens The Economic Times hebben de Duitsers weer wat goud teruggehaald vanuit het buitenland.

Vorig jaar zou het gaan om maar liefst 120 ton. Passen we de huidige prijzen toe dan is er een waarde van meer dan 4 miljard EUR mee gemoeid!

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 19 januari 2015

Deze man voorspelde stijging van de Zwitserse frank

De financiële markten werden vorige week wereldwijd verrast door Zwitserland dat het plafond van de wisselkoers voor de Zwitserse frank tegenover de euro losliet. En hoewel dit voor de meesten kwam als een grote verrassing, was er een expert uit Texas die de move begin dit jaar voorspelde.

Toen de Zwitserse Nationale Bank het limiet op de wisselkoers liet varen, kreeg Jason Schenker, president van Prestige Economics LLC gelijk. Prestige was al de meest accurate voorspeller van de verhouding tussen de euro en de frank in 2014, zo blijkt uit rankings die zijn samengesteld door Bloomberg. Met de voorspelling van Prestige dat de frank zou stijgen tegenover de euro dit kwartaal, was het de partij de enige van de 50 gepolste analisten die uitging van een stijging van de Zwitserse frank ten opzichte van de euro. Dit alles ondanks de limiet die de Zwitserse Nationale Bank aanhield.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs