Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 19086 tot 19090
Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 4 november 2014

Euforie op Japanse beurs

In Tokio, waar beleggers terugkeerden na een lang weekeinde, is de aandelenbeurs dinsdag opnieuw met een stevige winst gesloten. De onverwachte extra steunmaatregelen, die de centrale bank van Japan vrijdag aankondigde, bleven zorgen voor een euforische stemming onder beleggers.

Bron: blogspot.nl
Geplaatst: dinsdag 4 november 2014

QE is dood, lang leve QE

De financiële markten wisten de afgelopen week de positieve stemming van de voorgaande week voort te zetten. Belangrijke centrale banken stonden in het middelpunt van de belangstelling. De Federal Reserve (Fed) stopte, zoals verwacht, met zijn stimulansen (QE), maar Japan breidde het bestaande programma juist uit. De week begon echter met bemoedigende uitkomsten van de Asset Quality Reviews en de stresstesten, die de Europese Centrale Bank (ECB) heeft afgenomen bij de grootste Europese banken, die onder haar toezicht worden gesteld. Van de bijna 130 banken bleken 25 (hoofdzakelijk Zuid-Europese) banken niet door de testen te zijn heen gekomen en onvoldoende gekapitaliseerd te zijn. Van deze 25 banken hebben er 12 inmiddels de kapitaaltekorten voldoende aangevuld. De Nederlandse banken hebben de testen goed doorstaan.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 4 november 2014

Leenbehoefte overheid VS laagst in zeven jaar

De Amerikaanse overheid hoeft in het vierde kwartaal het minste te lenen sinds 2007. De uitgaven kunnen voor een groter deel dan in de afgelopen jaren worden gefinancierd uit belastinginkomsten, die dankzij de aantrekkende economie stijgen. Dat stelde het Amerikaanse ministerie van Financiën gisteren.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: dinsdag 4 november 2014

Daling Zilverprijs leidt tot Run Op Zilver

Run op Zilveren Beleggingsmunten 03 november 2014 in Zilver

Run op zilveren Beleggingsmunten afgelopen week door de daling in de zilverprijs. Afgelopen week daalde de zilverprijs met meer dan 6% van $17,19 naar $16,15 per troy ounce. Vandaag begon de zilverprijs onder de $16 maar staat inmiddels weer op $16,19 per troy ounce. Volgens een aantal technische analisten is er nog steeds een negatieve trend in de prijs van zilver met een sterke steun op $14,69.

De vraag is of de fysieke markt een lagere zilverprijs aan kan. De zilverprijs wordt bepaald op de zogenaamde papieren markt. Hier vindt nauwelijks fysieke uitlevering plaats. In de fysieke markt is de verhouding tussen vraag en aanbod compleets anders. De vraag is, zoals wij eerder schreven, groter dan het aanbod. Een stijging in de zilverprijs kan alleen dit verschil oplossen maar zo transparant is de zilvermarkt niet. Inmiddels kan elke recente belegger in zilver daar wel over mee praten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 4 november 2014

Werknemer wordt alsmaar armer: Dat is normaal!

Het normale gevolg van een geglobaliseerde wereld is dat we allemaal armer worden. Om inflatie en deflatie beter te begrijpen moet je dat plaatsen in een globale context. Het is onmogelijk om deze termen te begrijpen door enkel te toetsen op lokaal vlak. Lonen staan onder dalende of deflatoire druk en al het andere staat onder stijgende of inflatoire druk.

De grondstofprijzen, de basis van de economie,  worden op een geglobaliseerde wijze gevormd. Het is de vraag en het aanbod op wereldniveau dat de prijs bepaalt. Er mag lokaal een hogere vraag of aanbod zijn het heeft geen enkele invloed op de prijs. De digitalisering heeft hier een grote rol gespeeld.