Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 19096 tot 19100
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 15 september 2014

Het einde van grondstof ETF’s is een goede zaak voor de particuliere belegger

Momenteel is er overaanbod aan grondstoffen ETF’s op de markt. Dit zal zonder twijfel leiden tot de dood van vele gronstoffen ETF’s. En dat is goed nieuws voor de particuliere belegger aldus PragCap.

Het is niet verstandig om een lange termijn allocatie te hebben met betrekking tot grondstoffen in een portefeuille. De geschiedenis leert ons dat grondstoffen ondermaatse lange termijn returns behalen. Grondstoffen hebben wel een sterke correlatie met inflatie door de zware kapitaal investeringen die er nodig zijn.

Op de grondstoffenbeurzen ontstonden er financiële producten die dienden voor producenten om zich in te dekken tegen prijsverschillen. Deze producten waren vooral nuttig voor de producenten, maar ontwikkelden zich naar producten voor het brede publiek.

Bron: fapmag.nl
Geplaatst: maandag 15 september 2014

Schotland heeft de potentie om het echte Zwitserland van Europa te worden!

‘EU prijst zichzelf volledig uit de markt met transactiebelasting en verbod op short-selling’ – ‘Schotten kunnen bij JA tegen onafhankelijkheid succesvol model worden voor rest van de wereld’

Als ze zich niet bang laten maken door de gevestigde orde hebben de Schotten een unieke kans om niet alleen hun eigen lot te bepalen, maar ook op een krachtige economische en financiële opleving.

Banken en politici dreigen de schotten met vreselijke gevolgen als ze deze week in een referendum ‘JA’ zeggen tegen onafhankelijkheid van Groot Brittannië en daarmee de EU. Onterecht, stelt de onafhankelijke Amerikaanse top econoom Martin Armstrong. De kans dat het de Schotten economisch en financieel juist veel beter zal gaan is aanzienlijk. ‘Schotland heeft de potentie om het echte Zwitserland van Europa te worden,’ stelt Armstrong zelfs.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 15 september 2014

Wie profiteert er het meeste van een sterke dollar ?

De Amerikaanse dollar heeft een fantastische zomer achter de rug. Er ging geen dag voorbij of de Amerikaanse dollar werd sterker. De voornaamste redenen dat de dollar indexen (er zijn er meerdere) sterk voor de dag kwamen was de achteruitgang van de euro en de Japanse Yen en daar lijkt voorlopig nog geen einde aan te komen.

Zowel in Europa als in Japan lijken de centrale banken het gevecht met deflatie te verliezen. Hierdoor worden alle registers open getrokken om de munt te devalueren. Op deze manier probeert men niet alleen de export te stimuleren, maar probeert men ook inflatie te importeren. Buitenlandse goederen worden duurder en binnenlandse producten worden aantrekkelijker voor de rest van de wereld.

Er is ook een sterke technische setup voor de dollar waarbij de korte termijn gemiddeldes in stijgende lijn zitten en boven het lange termijn gemiddelde noteren.

Maar wie profiteert er nu het meeste van deze sterke dollar volgens The Street?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 15 september 2014

Welkom in het tijdperk van monetaire "madness"

In feite moeten we op monetair vlak niet veel meer verbaasd zijn, gezien hetgeen de centrale banken over de hele wereld de laatste jaren uit hun hoed toverden. Maar toch zijn er van die momenten dat de totale waanzin alsnog toeslaat. Zo verlaagde de Europese Centrale Bank recent zijn deposito rente van – 0,1 % naar – 0,2 %. Banken die geld parkeren bij de ECB moeten hier dus voor betalen.

In Japan probeert de Bank of Japan ook met man en macht inflatie te creëren. De BoJ kocht recent nog korte termijn obligaties met een negatieve rentevoet. In een normale wereld bestaan er geen negatieve rentevoeten. Waarom zou je je geld aan een overheid toevertrouwen en er op het einde van de rit minder geld voor terug krijgen?

Centrale banken creëren geld uit het niets om daarmee inflatie te creëren. Centrale banken denken dat liquiditeit het probleem is waarom de economie niet wil groeien. Maar hoe kan je een maatschappij aan het consumeren krijgen als je de prijzen kunstmatig verhoogt en de koopkracht verlaagd?

Bron: bnr.nl
Geplaatst: maandag 15 september 2014

'Goedkope kredieten ECB vooral goed voor banken'

Banken kunnen donderdag intekenen op de eerste ronde van goedkope langlopende leningen, die zijn bedoeld om de kredietverlening in de eurozone aan te jagen. Vooral in Zuid-Europa kunnen bedrijven moeilijk aan leningen komen, mede omdat ze veel hogere rentes moeten betalen dan branchegenoten in Noord-Europa. De ECB gaf eerder aan in twee rondes, in september en december, maximaal 400 miljard euro beschikbaar te stellen om dit probleem te verhelpen.

Fitch verwacht een flinke vraag naar de leningen, met name in Spanje, Italië, Portugal en Griekenland. Het uiteindelijke effect op de kredietverlening blijft waarschijnlijk echter beperkt, vanwege de zwakke economische groei, de hoge schuldenlast en de relatief slechte concurrentiepositie van veel bedrijven in de regio. De banken zullen de leningen volgens Fitch vooral gebruiken om de eigen financiële positie te versterken.