Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 19096 tot 19100
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 6 oktober 2014

Warren Buffett dumpt de Amerikaanse dollar

In onderstaande video van de Daily Reckoning zie je hoe Jim Rickards uitlegt dat iemand als Warren Buffett ook al jaren bezig is met Amerikaanse dollars te dumpen. Wat deed Warren Buffett toen de Federal Reserve begon met quantitative easing? Hij kocht een spoorwegmaatschappij. En Buffett kocht niet een deel van die spoorwegmaatschappij, hij kocht het volledige bedrijf en haalde het van de beurs af. Dat zijn harde activa, Buffett dumpte zijn dollars voor harde activa. De aankoop van de spoorwegmaatschappij was een miljardendeal, de grootste uit de geschiedenis van Berkshire Hataway.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 6 oktober 2014

Schuld Spanje loopt verder op in 2015

Volgens de minister zal Spanje volgend jaar 242 miljard euro ophalen op de financiële markten met korte en lange leningen om de herfinancieringsbehoefte en het begrotingstekort te dekken.

Het Spaanse begrotingstekort komt dit jaar naar verwachting uit op 5,5 procent van het bbp en moet volgend jaar zakken tot 4,2 procent, aldus de overheid.

De Spaanse schuld bedroeg in 2007 nog 36 procent van het bbp, maar onder druk van de diepe economische recessie en de noodsteun aan de bankensector in het land is de schuld zeer sterk gestegen.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: zondag 5 oktober 2014

Goud en zilver report (Week 40)

De goudprijs zakte de afgelopen week met 0,88% naar €952,20 per troy ounce. De zilverkoers ging zelfs 3,23% naar beneden. De edelmetalen gingen vrijdag onderuit door een beter dan verwacht banencijfer uit de VS. In dollars waren de verliezen nog groter. Opvallend genoeg trekt de verkoop van fysiek edelmetaal weer wat aan.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 5 oktober 2014

'IMF verlaagt groeiverwachting Duitsland'

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) gaat zijn groeiverwachting voor de Duitse economie verlagen, vanwege de gevolgen van de onrust in Oekraïne en het Midden-Oosten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 5 oktober 2014

Het moment is daar om goud te kopen

De Amerikaanse dollar index bereikte deze week een nieuw hoogtepunt van de laatste jaren, maar het kon dat niveau niet lang volhouden. De dollar index is het meest overkocht in vele jaren. Na een steile opmars de laatste maanden staat de technische RSI boven de 70 punten. Als de geschiedenis een goede raadgever is, weet je wat de volgende beweging zal zijn van de dollar.

Goud daarentegen is zeer oververkocht. Gezien de sterke stijging van de Amerikaanse dollar, valt de daling van goudprijs nog redelijk mee. Daar de dollar op een meerjarige weerstand botst, valt de goudprijs momenteel terug tot het niveau van een meerjarige steun tussen $1.180 en $1.220. Goud staat momenteel ook op een keerpunt voor vele goudmijnen. Als de goudprijs verder zou dalen, zullen er nog meer mijnen dicht gaan. In de eerste 5 maanden van 2014 lag de productie in de Verenigde Staten al 4% lager dan in 2013.