Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 1911 tot 1915
Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 15 maart 2017

Verkiezingen in Nederland, wat zeggen de peilingen?

Vandaag zijn de verkiezingen voor de Tweede Kamer en de laatste peilingen suggereren dat we een coalitie van tenminste vier partijen nodig hebben voor een meerderheid. Begin dit jaar leek het nog een spannende strijd te worden tussen de VVD en de PVV, maar volgens de laatste peilingen is de partij van Geert Wilders wat weggezakt en lijken verschillende middenpartijen juist weer dichter bij elkaar te zijn gekomen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 15 maart 2017

'Oliemarkt kampt nog met oude olievoorraden'

De internationale oliemarkt is nog bezig de overvloed aan olie te verwerken die in het najaar van 2016 de markt overspoelde.

Dat schrijft het Internationaal Energie Agentschap (IEA) in een woensdag gepubliceerd rapport.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 15 maart 2017

Uitgelicht: Hoe worden goudbaren gemaakt?

Wat komt er allemaal kijken bij het produceren van goudbaren en zilverbaren? In dit artikel beschrijven we de verschillende stappen die nodig zijn om van oude sieraden, munten en baren weer nieuw beleggingsgoud te maken. Het smelten en zuiveren van goud is in de basis al eeuwen lang hetzelfde gebleven, maar dat door nieuwe productietechnieken gebeurt dat steeds nauwkeuriger, veiliger en milieuvriendelijker. Een rondleiding door de smelterij.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: woensdag 15 maart 2017

Centrale banken kopen bijna alle obligaties!

Misschien vraagt u zich af waarom pensioenfondsen en beleggingsfondsen nog steeds staatsobligaties kopen tegen een rente van bijna nul procent. Dan hebben we goed nieuws, dat doen ze al bijna niet meer. Door de opkoopprogramma’s van centrale banken blijft er zo weinig schuldpapier over dat de private markt nauwelijks ruimte heeft om deze op te kopen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 15 maart 2017

Nederlandse export groeit verder in januari

De Nederlandse export is in de eerste maand van het jaar gestaag verder gegroeid. In januari voerde Nederland 5,7 procent meer uit dan in dezelfde maand een jaar eerder.

Dat bleek woensdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).