Nieuws / Artikelen met het woord

58207 artikelen gevonden. Artikel 1911 tot 1915
Bron: BNR.nl
Geplaatst: zondag 25 juni 2017

Brexit is een totale mislukking

De Brexit, precies een jaar geleden, is volgens BNR's macro-econoom Kees de Kort uitgelopen op een volledige en totale mislukking.

'De Engelse politiek is in vergelijking met een jaar geleden extreem veel meer verdeeld dan ze was. De Engelse economie glijdt langzaam maar zeker het moeras in. De Brexit -met alle grote consequenties van dien voor de Engelse economie-, daar is nog helemaal niets opgelost, daar is de onzekerheid alleen maar toegenomen.' De voorlopige conclusie van het besluit van de Engelse bevolking is een 'total failure', zegt De Kort.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 25 juni 2017

Over de bankenunie en een systeemcrisis

Han de Jong is hoofdeconoom van de ABN AMRO. Paul Buitink spreekt in Cafe Weltschmerz met hem over de Europese bankenunie. De bankenunie werd tijdens de crisis van 2008 opgericht om de grote verschillen tussen de Europese banken te normaliseren om stabiliteit van het geldstelsel binnen Europa te creëren. Er moest eenheid komen tussen de banken in regels en maar ook in toezicht. De Europese Bankenunie kreeg het toezicht over de Europese banken, wat voordien door de Nationale banken werd uitgevoerd. De Europese Bankenunie wordt aangestuurd door de ECB in Frankfurt. De Unie heeft drie pijlers waarop haar taken zijn berust: het toezicht op de Europese banken, het resolutiemechanisme en het depositogarantiestelsel.

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 25 juni 2017

Economische logica haalt president in: Amerikaanse jobs verhuizen naar China en Mexico

In december vorig jaar kondigde de Amerikaanse president Donald Trump (toen nog president-elect) aan een akkoord te hebben afgesloten met aircoproducent Carrier. Dat bedrijf, dat zijn hoofdzetel in de Amerikaanse staat Indiana heeft (de thuisstaat van vice president Mike Pence), kreeg 7 miljoen dollar steun om één van haar fabrieken niet te verhuizen naar Mexico. In ruil voor die steun zouden 1.069 mensen ruim 10 jaar lang hun job behouden.

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 25 juni 2017

Brexit: “Britten beginnen valse economische beloftes door te hebben”

De Britten beginnen te begrijpen dat de brexit slechts valse beloftes herbergt. Dat heeft de Amerikaanse investeerder Georges Soros in een column op de nieuwssite van Project Syndicate gezegd.

De beslissing van Groot-Brittannië om zich van de Europese Unie los te scheuren, dreigt de Britse huishoudens volgens Soros immers in een spiraal van toenemende schulden, krimpende gezinsbudgetten en dalende levensstandaarden te storten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 25 juni 2017

In 5 stappen geld verdienen zonder dat je iets moet doen

Veel mensen vergaren in de loop van hun carrière een grote expertise. Maar die expertise gebruiken ze veel te weinig voor eigen winst. Naarmate je groeit in je carrière, groeien ook de mogelijkheden en opportuniteiten om er zelf geld aan te verdienen, zonder dat je veel extra inspanningen moet leveren.

Let wel op dat onderstaand 5-stappenplan geen inbreuk is op je huidig contract.

Indien dat niet het geval is, kan jij jouw expertise gebruiken om in 5 stappen een passief inkomen uit te bouwen. Er zijn meer mensen op zoek naar jouw expertise dan je denkt.