Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 1911 tot 1915
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 18 april 2017

Noord-Korea klaar voor ‘totale oorlog’

In Noord-Korea heeft vice-minister van Buitenlandse Zaken Han Song-Ryol gezegd dat de wekelijkse nucleaire tests die het land al een tijd uitvoert gewoon zullen worden verdergezet. Hij deed de uitspraken in een interview met de BBC. Elke militaire tussenkomst die de Verenigde Staten plannen om die tests te voorkomen zullen volgens de Noord-Koreaan uitmonden in ‘een totale oorlog’. Volgens de vice-minister zijn die tests nodig omdat zijn land ze ziet als een manier om zich tegen de VS te beschermen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 18 april 2017

EUR/USD: op naar de 1,20 of daling tot 0,86?

De Amerikaanse dollar was het afgelopen jaar de veilige munt bij uitstek voor vele beleggers, dit ondanks de vrees dat Trump president ging worden. Waar velen nog een beurscrash voorspelden is dit onder het beleid van Trump net de omgekeerde weg op gegaan waarbij de Amerikaanse economie bleef stijgen. Deze dollarsterkte zal de komende maanden echter onder druk komen te staan aldus forex-analisten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 18 april 2017

Chinees handelsoverschot blijft groeien ten opzichte van Verenigde Staten

China, de grootste nachtmerrie van Trump, is erin geslaagd om opnieuw een enorme surplus te boeken op zijn handelsbalans. Met een surplus van maar liefst 23,9 miljard USD, 10 miljard USD hoger dan verwacht zet het de relaties met zijn handelspartners opnieuw onder druk.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 18 april 2017

Goud staat aan de vooravond van iets groots

De goudprijs kende vorige week een zeer krachtig herstel. We schreven eerder al dat de goudprijs nu op een kritiek niveau aanbeland is. Hoewel op korte termijn de kans groter is op een consolidatie dan een verdere uitbraak, lijkt het gele edelmetaal op lange termijn aan de vooravond te staan van iets magisch.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 18 april 2017

Saoedi's schrappen voor miljarden aan projecten door lage olie-inkomsten

Saoedi-Arabië is bezig een streep te zetten door miljarden aan onafgemaakte projecten omdat de overheidsfinanciën onder grote druk staan door de lage olieprijzen. Dat meldden ingewijden bij de Saoedische regering aan persbureau Reuters.