Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 19101 tot 19105
Bron: freedombytes.info
Geplaatst: zondag 5 oktober 2014

Olieprijs daalt en daalt, maar automobilist profiteert niet door belasting en accijnzen

Voor een vat ruwe Noordzeeolie betaalde je vrijdag 92 dollar. Een koopje vergeleken met half juni, toen zo’n zelfde vat Brent nog 115 dollar kostte. Dat lijkt opmerkelijk. In belangrijke olieproducerende regio’s als het Midden-Oosten, Noord-Afrika en Rusland liepen de spanningen afgelopen maanden immers op.

Bron: stoerejongenzzz.nl
Geplaatst: zondag 5 oktober 2014

Nederland op nr. 8 van de meest concurrerende landen ter wereld

Daar staan we toch maar weer mooi: op nummer 8 op de lijst van meest concurrerende landen ter wereld. Van de 144 landen die zijn onderzocht blijkt dat ons kleine landje het toch maar weer heel erg goed doet. Wij horen alle zuurpruimen al weer roepen: maar mijn pensioentje gaat wel omlaag, ik heb geen baan en gisteren is mijn fiets gepikt. Ja, ja ook allemaal waar, maar ‘the bigger picture’ is en blijft dat we in een geweldig land leven in vergelijking met de rest van de wereld. Zie daarvoor ook die ander top 10’s waar NL ook in staat.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 5 oktober 2014

Asociaal Duitsland in een sociaal Europa

De Europese economische groei zit in het slop. De westerse geïndustrialiseerde landen, buiten Duitsland, zijn in het zelfde bedje ziek. Ze hebben allemaal een hoge schuldgraad en kampen nog steeds met begrotingstekorten. Dit zet een rem op de economische groei.

De inflatie is (te) laag en er zijn signalen dat nu ook Duitsland begint te vertragen. Duitsland is lange tijd de economische motor geweest van de eurozone, dat lijkt nu te stoppen. Ook de maatregelen die de ECB genomen heeft hebben vooralsnog weinig effect op de economie. De lage intrest op de leningen die de ECB verstrekt mist volledig zijn effect, bedrijven en consumenten happen niet.  Het aanbod van de ECB werkt niet.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: zondag 5 oktober 2014

Dalende olieprijs zorgt voor lagere GDP-groei in olieproducerende landen

De prijs voor een vat aardolie (Brent) is afgelopen week gedaald tot ca. $92. In juni was dat nog $111 per vat. Laten we eens kijken wat dat betekent voor de belangrijkste olieproducenten.

Bron: bisk.nl
Geplaatst: zondag 5 oktober 2014

Bodem in zicht voor goudprijs?

Veel beleggers in goud en zilver denken met weemoed terug aan de periode van 2001 tot 2011. Een periode van stijgende koersen voor beide edelmetalen. Het feestje eindigde in september 2011, met een goudprijs van ruim 1900 dollar en een zilverprijs van 50 dollar. Sindsdien verkeren goud en zilver in een  nu 3 jaar durende bearmarkt. Op het moment van schrijven staat de goudkoers op 1192 dollar per ounce, vlakbij het in december 2013 genoteerde dieptepunt van 1180 dollar. De zilverkoers noteert nu 16,82 dollar. Dat is een flink stuk onder het in december neergezette dieptepunt van 18,14 dollar.