Nieuws / Artikelen met het woord

58126 artikelen gevonden. Artikel 19106 tot 19110
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 31 oktober 2014

In welke mate wordt ook de olieprijs gemanipuleerd?

We hoeven er ongetwijfeld geen tekening bij te maken: op de oliemarkten gebeuren vreemde zaken. Ongeveer 2 jaar deed de olieprijs ongeveer niets. De wetten van vraag en aanbod leken geen enkele invloed meer te hebben op de prijs van een vat ruwe olie, of het nu Brent of West Texas Intermediate was.

In de zomer ging de olieprijs plots dalen zonder dat daar een plausibele reden voor beschikbaar gesteld werd. Want de meeste waarnemers hadden de risico’s juist aan de bovenzijde verwacht en dat op basis van een veelvoud van factoren. De wereldeconomie heette bijvoorbeeld aan de beterhand te zijn en dat stimuleert meestal de vraag naar ruwe olie.

Het spreekt voor zichzelf dat onrust in de wereld in gewone omstandigheden de olieprijs naar omhoog duwt. Maar dat gebeurde ditmaal ook niet. Aan onrust was en is geen gebrek maar die onrust is blijkbaar niet van die aard om de olieprijs naar hogere prijsniveaus te kunnen duwen. Inderdaad, een vreemde zaak.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 31 oktober 2014

Deze landen krijgen de zenuwen van de lage olieprijs

De lage olieprijs gooit de geopolitieke plannen van een aantal landen danig in de war.

Ruwe olie is nu erg goedkoop: de prijs staat op 83 dollar per vat. Goed nieuws voor de westerse consument: die is minder geld kwijt aan de pomp, en stookkosten zullen lager uitvallen. Maar een aantal andere landen zullen balen...

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 31 oktober 2014

Doorbraak in gasconflict: Oekraïne krijgt tot maart 2015 Russisch gas

Oekraïne, Rusland en de Europese Unie hebben een akkoord over de levering van gas aan Oekraïne door Rusland in de wintermaanden.

Bron: Viraldoza.com
Geplaatst: vrijdag 31 oktober 2014

This Pretty Girl Was Seeking A Rich Husband. The Reply She Got From A Banker Was Priceless!

Gewoon een must read... 

The following is what a women posted on a dating forum seeking a rich husband:

[...]

A philosophical reply from CEO of J.P. Morgan below:

[...]

Bron: HollandGold
Geplaatst: vrijdag 31 oktober 2014

Goudprijs naar laagste niveau sinds 2010

De goudprijs zakte deze week naar het laagste niveau sinds 2010, nadat de Amerikaanse centrale bank bekendmaakte te stoppen met haar stimuleringsprogramma. Het uitblijven van een hoge inflatie en de sterke dollar maakt goud minder aantrekkelijk, met als resultaat dat de prijs al enige tijd onder druk staat.