Nieuws / Artikelen met het woord

57285 artikelen gevonden. Artikel 19106 tot 19110
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 16 september 2014

Aandelen bereiken record van 66 biljoen dollar

Stijgende beurzen van Brazilië tot Japan en de S&P500 die recentelijk voor het eerst boven de 2000 noteerde stuwde de beurzen naar een totale marktkapitalisatie van 66 biljoen dollar(=66.000 miljard USD), een record. The sky is the limit.

Het optimisme dat de centrale banken de economische groei zullen blijven ondersteunen overstemt de crisissen in Oekraïne, Gaza en Irak.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: dinsdag 16 september 2014

Olieprijs zakt tot onder de $100 per vat.. waarom?

De prijs van een vat aardolie is aan het dalen. De belangrijkste olieprijs voor Europese landen, die van Brent, is gezakt tot onder de $98 per vat. Dat is merkwaardig, want veel mensen, waaronder ik, dachten juist dat aardolie schaars zou worden en dat de olieprijs juist hoger zou worden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 16 september 2014

OESO: Europa als nieuwe Japan

De OESO kwam begin deze week met een weinig opbeurend rapport. De prognoses voor wat betreft de economische groei worden algeheel naar omlaag bijgesteld. De publicatie van het ‘Global Economic Assessment’ is een zoveelste slag in het gezicht van de Europese leiders.

Bron: daskapital.nl
Geplaatst: dinsdag 16 september 2014

Zo onrechtvaardig is Nederland

De Bertelsmann Stiftung (Duits voor: waarom zou je problemen zoeken, als je zo ook zelf kunt maken?) stelt jaarlijk een EU-brede Index voor Sociale Rechtvaardigheid ( pdf) op. Nederlandse media jubelen al dat ons land het in de laatste editie zo goed doet, dat we op de vierde plek staan en uitstekend scoren op de Princess Dian-o-meter van Medemenselijkheid. Maar oh nee, laat u niet in de luren leggen. Aan de hand van zes indicatoren kunnen we u haarfijn uitleggen waarom Nederland een combinatie is van een Keniaanse sloppenwijk, the Deep South in de jaren veertig en het amusementsdistrict in Bangkok. We kijken naar armoede, onderwijs, werkgelegenheid, gezondheid en rechtvaardigheid tussen de generaties. Wij willen nu al dood en als u ook een doodswens heeft, leest u na de knip verder. Spoiler: het echt slechte nieuws hebben we voor het laatst bewaard.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 15 september 2014

Russisch invoerverbod kost Europese landbouw vijf miljard euro

Het Russisch verbod op de invoer van Europese landbouwproducten heeft een financiële impact van vijf miljard euro en treft duizenden landbouwers in de EU. Dat heeft EU-commissaris voor landbouw Dacian Ciolos gezegd in het Europees Parlement in Straatsburg. De europarlementsleden maakten zich zorgen over de gevolgen van het invoerverbod.