Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 19116 tot 19120
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 3 oktober 2014

Bill Gates noemt bitcoin opwindend:”Ze toont aan hoe goedkoop valuta kan zijn”

In een interview op het programma ‘StreetSmart’ van Bloomberg heeft de rijkste man ter wereld Bitcoin ‘opwindend’ genoemd. Dat blijkt alvast uit een artikel van CoinDesk. Bill Gates zou in het gesprek meer uitleg geven over zijn organisatie, de welbekende ‘Bill & Melinda Gates Foundation’ maar dat is dus anders uitgedraaid.

Het volledige antwoord van Bill Gates is dat bitcoin als munt opwindend is omdat ze  aantoont hoe goedkoop valuta en hoe laag de transactiekosten kunnen zijn.

Op de vraag van de presentator wat Bitcoin als technologie kan opleveren, antwoordt Gates dat de munteenheid beter is dan eender welk andere valuta:”Je moet niet fysiek op dezelfde plaats zijn als je geld. Al kan die wel eens lastig zijn als je grote transacties wilt doen.”

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 3 oktober 2014

Hack bij zakenbank JP Morgan Chase, miljoenen klantgegevens op straat

Je zal er als rijke vermogende particulier maar bankieren. Door een hack bij de Amerikaanse bank JP Morgan Chase konden hackers bij de gegevens van 83 miljoen klanten komen.

Het gaat om namen, adressen, telefoonnummers en e-mailadressen van 76 miljoen particulieren en 7 miljoen kleine bedrijven. Dat liet JP Morgan Chase donderdag weten.

Hackers achterhaalden de gegevens van mensen die websites van JP Morgan Chase bezochten of mobiele apps van het bedrijf gebruikten. Volgens de bank is het geld van de klanten niet in gevaar. Ook zijn er nog geen signalen dat met de gegevens waar de hackers bij konden inmiddels fraude is gepleegd, stelt JP Morgan.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 3 oktober 2014

“Fundamentals voor Bitcoin ijzersterk”

Econoom en belegger Tuur Demeester geeft de redenen waarom Bitcoin daalt in prijs, en geeft daarbij aan dat de fundamentals wat hem betreft uiterst solide zijn. Daarna volgt poging nummer 2 met advocaat Jelmer Baukema van Van Doorne NV over bitcoinregulering op Nederlands en Europees niveau. Ook schuift Aaron van Wirdum van coincourant.nl aan om de Bitcoin Wednesday avond na te bespreken waar over het Bitcoin is Geld initiatief is gesproken en gestemd. En over de toekomst van Stichting Bitcoin Nederland.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: donderdag 2 oktober 2014

Tom Murphy: eeuwige groei is fysisch onmogelijk (video)

Tom Murphy, natuurkundig docent aan de University of San Diego.

Hij laat zien dat de groei van het energieverbruik (2,9% per jaar in de 20e eeuw) niet meer lang kan blijven voortduren. Wetenschappelijk gezien zullen we op begrenzingen stuiten.

Kan de economie wel groeien, als het energieverbruik niet groeit?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 2 oktober 2014

Goudreserves China: op naar 8.500 ton?

China moet zijn officiële goudreserves optrekken tot 8.500 ton, dat zegt Song Xin, President of the China Gold Association en General Manager of the China National Gold Group Corporation. Goud is geld “par excellence” in alle omstandigheden en het zal de Yuan helpen om een internationaal aanvaarde munt te worden. Op korte termijn moet de Yuan niet gedekt zijn door goud maar moet goud wel de Yuan ondersteunen.

Goud heeft momenteel last van een rookgordijn dat de Verenigde Staten optrekt om de hegemonie van de Amerikaanse dollar te ondersteunen. De VS bewaart momenteel 74% van de totale goudreserves ter wereld. Het verspreidt steeds verhalen dat goud nutteloos is in deze monetaire omgeving, maar het kan geen afstand doen van zijn goud.

Als we terug gaan naar de bron, zien we dat munten als de US Dollar, het Britse Pond en later de Euro allemaal een wereldmunt werden dankzij een grote hoeveelheid aan goudreserves. Daarom dat China zijn goudreserves moet optrekken tot 8.500 ton. Hiermee creëert het een buffer die de Chinese economie in staat moet stellen om interne en externe schokken op te vangen.

Historisch gezien speelt goud een onvervangbare rol bij financiële crisissen en oorlogen om de economische veiligheid van een land te bewaren. Goud is het enige “eerlijke” actief ter wereld en vormt de basis voor moderne fiat munten, aldus Song Xin.