Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 19116 tot 19120
Bron: bnr.nl
Geplaatst: maandag 15 september 2014

'Goedkope kredieten ECB vooral goed voor banken'

Banken kunnen donderdag intekenen op de eerste ronde van goedkope langlopende leningen, die zijn bedoeld om de kredietverlening in de eurozone aan te jagen. Vooral in Zuid-Europa kunnen bedrijven moeilijk aan leningen komen, mede omdat ze veel hogere rentes moeten betalen dan branchegenoten in Noord-Europa. De ECB gaf eerder aan in twee rondes, in september en december, maximaal 400 miljard euro beschikbaar te stellen om dit probleem te verhelpen.

Fitch verwacht een flinke vraag naar de leningen, met name in Spanje, Italië, Portugal en Griekenland. Het uiteindelijke effect op de kredietverlening blijft waarschijnlijk echter beperkt, vanwege de zwakke economische groei, de hoge schuldenlast en de relatief slechte concurrentiepositie van veel bedrijven in de regio. De banken zullen de leningen volgens Fitch vooral gebruiken om de eigen financiële positie te versterken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 15 september 2014

Goudprijs zal snel terug gaan stijgen

De sterke dollar zorgde er onder andere voor dat de goudprijs vorige week meer dan $ 30 per ounce moest inleveren. Maar de sterke dollar komt voornamelijk uit de zwakte van de Yen en de Euro. Indien dit de voorbode is van een onstabiele valutamarkt, is dit positief voor de goudprijs op langere termijn. Maar er zijn nog signalen die aantonen dat er een nieuwe stijging van de goudprijs zit aan te komen.

Het aantal contracten op de future markt voor goud steeg sterk de laatste 2 weken, dit is de periode waarin de goudprijs begon te dalen van $ 1.290. Dit betekent dat er voornamelijk short posities op de markt werden gedumpt (dit is goud nieuws, short posities moeten ooit terug omgedraaid worden door goud te kopen – een toename van het aantal short posities is dus veel positiever dan een afname van het aantal long posities).

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 15 september 2014

Jim Sinclair’s 16 redenen waarom de goudmarkt nu zijn bodem zal vinden

Jim Sinclair is de man die de huidige seculaire stierenmarkt in goud op de bodem voorspelde en het is de man die de vorige seculaire stierenmarkt in goud een dag voor het einde ervan voorspelde. Deze Jim Sinclair kent de goudmarkt van binnen en van buiten en hij ziet 16 redenen om aan te nemen dat de huidige cyclische berenmarkt binnen de seculaire stierenmarkt bijna ten einde is aldus Silver Doctors.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 15 september 2014

De grote Chinese leugen van 7,5 procent

Er zit meer leven in de Amerikaanse consument dan macro-econoom Kees de Kort had gedacht. Vrijdag bleek uit cijfers dat er na maanden weer wat beweging lijkt te komen in de banen en bestedingen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 15 september 2014

5 dingen die je moet doen om succes te kennen, volgens milljardair DeJoria

Het valt niet te ontkennen dat de media je de laatste tijd overspoelen met negatieve berichten over/op de beurs: een crisis die staat uit te breken hier, een gemiste kans daar en voor je het weet heb je een portefeuille die volgens analisten niets meer waard is. Zijn er nog dingen te leren of  kan je nog winst maken?

Ja, zo blijkt. Neem nu John Paul DeJoria. De miljardair heeft heel wat zware en diepe waters moeten overwinnen om het zover te schoppen: armoede, dakloosheid, enz. “Op een bepaald moment heeft het twee jaar geduurd voor ik in staat was om m’n rekeningen op tijd te betalen”, zegt hij over die periode. Nu bezit de zakenman een aantall haarproducten en Pátron Spirits Company, de bekende tequilabrouwer.

Wat zijn de dingen die de dakloze-naar-superrijke ons kan leren? DeJoria: “Wees bereid om afgewezen te worden. Afwijzingen mogen niet in je koude kleren kruipen, hoe slecht dingen ook worden. ” Dan nog, hoe heeft hij 700 USD weten om te zetten in 3,1 miljard USD? Hoe is DeJoria erin geslaagd om zo’n niveau van succes te kennen? Dat legt hij uit in onderstaande video in een vierstappenplan: