EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
56
kliks
38
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 19116 tot 19120
Geplaatst op: maandag 17 november 2014

Poetin is het grootste gevaar voor Russische economie

De Russische economie is als een bodybuilder op steroïden. En het rondje hardlopen is nu veranderd in het rennen van een marathon. Dat zegt Jeroen Ketting, oprichter van Lighthouse. Hij woont in Moskou en helpt Westerse ondernemers in Rusland. Volgens hem is het wachten op het ineenzakken van die Russische bodybuilder. "Het is niet de vraag of die economie in elkaar klapt. De vraag is wanneer dat gaat gebeuren."

Het gaat erg slecht met de economie. "De salarissen van de Russen zijn met 30 à 40 procent achteruit gegaan en in de supermarkten zie je dat het boodschappenmandje van de gemiddelde Rus zo'n 20 à 30 procent duurder is geworden. Dus de Rus in de straat merkt het zeker."

Lees verder op bnr.nl
Geplaatst op: maandag 17 november 2014

HSBC: Alle remmen los

Met het schuim op de lippen zit het gros van de journalisten vandaag op het klavier te tokkelen. HSBC werd onlangs in de media opgevoerd als een financiële organisatie die via Zwitserland Belgen hielp met belastingontwijking. Vandaag klinkt het enigszins anders:

“Witwasoperaties”, “frauderende organisatie”, “criminele organisatie”. Toe maar! “De feiten zijn buitengewoon en bijzonder ernstig en zeer omvangrijk”, zo valt te horen bij het parket. HSBC Private Bank zou offshorebedrijven, in Panama en op de Maagdeneilanden, aan bepaalde cliënten verkocht hebben om richtlijnen van de Europese Unie te omzeilen voor wat betreft spaarfiscaliteit.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 17 november 2014

Goud blijft populair in Verenigde Arabische Emiraten

Inwoners van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) blijven ook dit jaar onverminderd goud kopen, zo bericht Gulfnews na een rondvraag bij verschillende juweliers. Volgens de laatste schattingen zal de sector dit jaar naar schatting 15 tot 20 procent meer gewicht aan goud verkopen dan in 2013.

Lees verder op HollandGold
Geplaatst op: maandag 17 november 2014

ECB kan goud kopen om economie te stimuleren

De ECB kan staatsobligaties, goud, aandelen en exchange-traded funds (ETF’s) kopen om de inflatie aan te wakkeren en de economie te stimuleren, zo verklaarde Yves Mersch in een toespraak. Door obligaties te kopen kan de rente omlaag gedrukt worden, terwijl het kopen van goud de euro kan verzwakken.

Lees verder op Doijerkalff.nl
Geplaatst op: maandag 17 november 2014

Wat kan de goudprijs eindelijk in beweging brengen?

Op de goudmarkt blijft het huilen met de pet op. Niets of niemand lijkt de goudprijs definitief in beweging te kunnen brengen, ondanks het herstel van de goudprijs in de afgelopen dagen. Maar goud is zeker geen alleenstaand geval want ook zilver en de zilverprijs komen er nog nauwelijks aan toe om hogere regionen te gaan verkennen. Bij de edele metalen gaat het van kwaad naar erger.

Wat kan de goudprijs eindelijk in beweging brengen? Wie het weet mag het ons komen zeggen. In ieder geval liggen de goudmarkt en de goudkevers op geen enkel moment wakker van de onverdroten inspanningen van de centrale banken om de financiële wereld met geld te overspoelen.

Jarenlang was er gewaarschuwd dat geldcreatie zou leiden tot meer inflatie maar dat blijkt nu geenszins het geval te zijn. De inflatie vormt geen enkele dreiging en dat heeft onder andere te maken met het feit dat al het vers gedrukte geld blijft ‘hangen’ bij de banken en zich geen weg kan banen naar de economie.

Lees verder op SlimBeleggen.net

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs