Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 19121 tot 19125
Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 3 oktober 2014

Raffinaderij voor vuile teerzandolie blijkt vergiftigd geschenk

Olieraffinaderij De nieuwe raffinage-eenheid van ExxonMobil in Antwerpen illustreert hoe zware olie, die onder andere uit erg vervuilende Canadese teerzandolie komt, aan een opmars bezig is. De EU wil het goedje verbieden, maar dankzij lobbywerk is die regelgeving 'uitgesteld'.

Bron: HollandGold.nl
Geplaatst: vrijdag 3 oktober 2014

Perth Mint ziet verkoop gouden munten aantrekken

De Australische Perth Mint heeft in de maand september veel meer gouden munten en goudbaren verkocht dan in voorgaande maanden, zo blijkt uit de verkoopcijfers die het munthuis onlangs naar buiten bracht. De afgelopen maand produceerde het munthuis in totaal 68.781 troy ounce aan gouden baren en munten, het grootste volume in 11 maanden tijd. De verkoop lag in september  89% hoger dan in de maand augustus, maar vergeleken met dezelfde maand van vorig jaar bleef de verkoop vrijwel gelijk.

Bron: HollandGold
Geplaatst: vrijdag 3 oktober 2014

China wil meer goud hebben dan VS

China streeft naar een goudvoorraad die groter is dan die van de Verenigde Staten. Gaandeweg wil China haar goudreserve uitbreiden, zodat de financiële markten meer vertrouwen krijgen in de yuan en deze munt vaker gaan gebruiken. Officieel heeft China 1.054 ton goud, maar de omvangrijke import van goud doet suggereren dat er in werkelijkheid veel meer edelmetaal in de kluizen ligt.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 3 oktober 2014

Column Kees de Kort | Het maakt niet uit wat Mario doet

Mario Draghi zei dat hij maar een beperkte hoeveelheid actie kan ondernemen en bovendien moet groei komen van de politici in Rome, Madrid, Parijs en Den Haag. Dáár ligt de sleutel, zegt macro-econoom Kees de Kort.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: vrijdag 3 oktober 2014

Daling Zilverprijs van 19% in 3 maanden

De daling van de zilverprijs de afgelopen 3 maanden is met name te danken aan de stijging van de Dollar. De waarde van de Dollar beïnvloed de prijzen van grondstoffen. Sinds begin juli is de Amerikaanse Dollar 7,3% meer waard geworden uitgedrukt in Euro’s. De koers van de Euro/USD zakte van 1,3641 naar 1,2643. De zilverprijs boekte in die periode een daling van maar liefst 19%. De goudprijs daalde, in Dollars, met 8,9%.