Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 19131 tot 19135
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 12 september 2014

Uranium is opnieuw een kanshebber op de beurs

De sector kernenergie zal heel wat investeerders een wee gevoel in de maag op zadelen. De beelden van de nucleaire ramp in het Japanse Fukushima liggen namelijk nog vers in het geheugen. Het is nog altijd niet helemaal duidelijk wat de gevolgen van deze ramp op langere termijn zullen zijn.

Hoe dan ook, Fukushima of geen Fukushima, de investeerders hebben de sector kernenergie op de beurs opnieuw ontdekt en focussen zich daarbij vooral op uranium. Een grondstof die nog altijd gevraagd is. Want ondanks de afkeer bij sommigen voor kernenergie zijn er nog altijd weinig alternatieven voor handen voor deze energiebron.

Bron: reuters.com
Geplaatst: vrijdag 12 september 2014

Blunder! BP shares briefly spike up, traders cite "fat finger" error

Shares in oil major BP briefly spiked higher on Friday, a move which several traders blamed on a likely human error - a "fat finger" trade.

The flurry of activity in BP shares at 1041 GMT saw the shares jump 4.8 percent to 494.9 pence, adding around 4.3 billion pounds (6.98 billion US dollar) to the company's market value. At 1101 GMT, they were trading 0.3 percent lower at 470.86 pence.

[...]

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 12 september 2014

Poetin doet beroep op DSK !

De Russische president Vladimir Poetin schakelt de expertise van Dominique Strauss-Kahn in om de Russische economie te hervormen. DSK moet er ook voor zorgen dat Rusland minder last heeft van de internationale sancties tegen het land.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 12 september 2014

“Spanje moet zich klaarmaken voor een burgeroorlog”, zegt Armstrong

Het referendum in Schotland heeft de Catalanen geïnspireerd om ook een volksraadpleging te eisen. Dat is deze week uitgebreid in het nieuws verschenen. Wat er minder bekend is, is dat de Spaanse overheid de politie een miljoen euro aan middelen heeft gegeven om de protestacties te bedwingen.

Daarvoor hebben bewegingen zoals 25 de Mayo en de Indignado’s hun landgenoten aangespoord om op straat te komen tegen de overheid. De politie heeft daarop geantwoord door wat gewelddadig uit de hoek te komen, meent Martin Armstrong:”Ze (de politie, nvdr.) probeert het stil te houden door video-opnames te verbieden van alle geweldplegingen die agenten zouden begaan.. (…) De schandalen gieten alleen maar olie op het vuur en maakt de kans op een burgeroorlog alleen maar groter.”

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 12 september 2014

Er is actie nodig in de Eurozone

De meeste waarnemers spreken duidelijke taal: er is actie nodig in de Eurozone. Het beleid dat Mario Draghi voert werd de afgelopen maanden al meerdere malen bekritiseerd. De Italiaan zou namelijk te laat de renteverlaging hebben toegepast waardoor het effect minder groot was dan wanneer hij het een aantal maanden daarvoor had toegepast. Het doel van deze renteverlaging was namelijk de kans op deflatie te verkleinen. Het leek er op alsof dit doel ook bereikt werd, maar de laatste macrocijfers laten zien dat de kans op deflatie nog steeds aanwezig is.