Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 19131 tot 19135
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 3 oktober 2014

Draghi: "De euro is onomkeerbaar"

Volgens ECB-president Mario Draghi is de euro onomkeerbaar. Dat zei hij gisteren tijdens de persconferentie van de centrale bank naar aanleiding van vragen van de pers. Volgens Draghi moeten landen in de Eurozone toch hervormen, ook als ze de euro niet hadden. Hij doelt waarschijnlijk op het feit dat landen nu goedkoop kunnen lenen, omdat ze in de eurozone zitten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 3 oktober 2014

Bill Gates noemt bitcoin opwindend:”Ze toont aan hoe goedkoop valuta kan zijn”

In een interview op het programma ‘StreetSmart’ van Bloomberg heeft de rijkste man ter wereld Bitcoin ‘opwindend’ genoemd. Dat blijkt alvast uit een artikel van CoinDesk. Bill Gates zou in het gesprek meer uitleg geven over zijn organisatie, de welbekende ‘Bill & Melinda Gates Foundation’ maar dat is dus anders uitgedraaid.

Het volledige antwoord van Bill Gates is dat bitcoin als munt opwindend is omdat ze  aantoont hoe goedkoop valuta en hoe laag de transactiekosten kunnen zijn.

Op de vraag van de presentator wat Bitcoin als technologie kan opleveren, antwoordt Gates dat de munteenheid beter is dan eender welk andere valuta:”Je moet niet fysiek op dezelfde plaats zijn als je geld. Al kan die wel eens lastig zijn als je grote transacties wilt doen.”

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 3 oktober 2014

Hack bij zakenbank JP Morgan Chase, miljoenen klantgegevens op straat

Je zal er als rijke vermogende particulier maar bankieren. Door een hack bij de Amerikaanse bank JP Morgan Chase konden hackers bij de gegevens van 83 miljoen klanten komen.

Het gaat om namen, adressen, telefoonnummers en e-mailadressen van 76 miljoen particulieren en 7 miljoen kleine bedrijven. Dat liet JP Morgan Chase donderdag weten.

Hackers achterhaalden de gegevens van mensen die websites van JP Morgan Chase bezochten of mobiele apps van het bedrijf gebruikten. Volgens de bank is het geld van de klanten niet in gevaar. Ook zijn er nog geen signalen dat met de gegevens waar de hackers bij konden inmiddels fraude is gepleegd, stelt JP Morgan.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 3 oktober 2014

“Fundamentals voor Bitcoin ijzersterk”

Econoom en belegger Tuur Demeester geeft de redenen waarom Bitcoin daalt in prijs, en geeft daarbij aan dat de fundamentals wat hem betreft uiterst solide zijn. Daarna volgt poging nummer 2 met advocaat Jelmer Baukema van Van Doorne NV over bitcoinregulering op Nederlands en Europees niveau. Ook schuift Aaron van Wirdum van coincourant.nl aan om de Bitcoin Wednesday avond na te bespreken waar over het Bitcoin is Geld initiatief is gesproken en gestemd. En over de toekomst van Stichting Bitcoin Nederland.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: donderdag 2 oktober 2014

Tom Murphy: eeuwige groei is fysisch onmogelijk (video)

Tom Murphy, natuurkundig docent aan de University of San Diego.

Hij laat zien dat de groei van het energieverbruik (2,9% per jaar in de 20e eeuw) niet meer lang kan blijven voortduren. Wetenschappelijk gezien zullen we op begrenzingen stuiten.

Kan de economie wel groeien, als het energieverbruik niet groeit?