Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 19141 tot 19145
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 2 oktober 2014

De beste van de slechtsten is nadelig voor goud

De laatste 3 maanden heeft de Amerikaanse dollar, tegen alle verwachtingen in, een merkwaardige remonte doorgemaakt. Waar komt zijn sterkte vandaan? Welke economische factoren zijn hier voor verantwoordelijk?

Normaal zijn de consumentbestedingen de belangrijkste indicator voor de Amerikaanse economische groei. Maar niets daarvan. Deze is niet opmerkelijk verandert tegenover 2013.

De huizenmarkt komt op de tweede plaats als indicator. Hier is wel enige groei, maar altijd nog maar op halve kracht van wat normale groei zou moeten zijn. Hier zijn ook geen duidelijke signalen die wijzen op een economische groei.

Zou de werkgelegenheid dan de reden kunnen zijn. De werkloosheid is dan wel gezakt. Maar dit komt  vooral door de werklozen die stoppen met naar werk te zoeken.  De politici mogen dan wel zeggen dat alle jobs terug ingevuld zijn van voor de crisis maar ze vergeten er wel bij te zeggen dat de hoogbetaalde jobs ingeruild zijn voor de laagbetaalde. Op deze fundamenten kan je geen blijvende groei volhouden.

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: donderdag 2 oktober 2014

ECB geeft details "Privaat QE" Programma vrij

As Mario Draghi promised, here are the full details of the ECB's asset-backed securities and covered bond purchase programs, as prepped by Blackrock.

ECB announces operational details of asset-backed securities and covered bond purchase programmes

Will enhance transmission of monetary policy, support provision of credit to the euro area economy and, as a result, provide further monetary policy accommodation

Eurosystem collateral framework is guiding principle for eligibility of assets for purchase

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 2 oktober 2014

Europa: De wereld op zijn kop

Maandenlang werd ons een beeld voorgespiegeld dat de Europese economie weer aan de betere hand zou zijn en dat we er op konden rekenen dat onze koopkracht de komende jaren vooruit zou gaan. Inmiddels weten we dat dit geschetste beeld niet helemaal klopt. De spaarders voelen zich op dit moment bedrogen door de Europese centrale bank.

Door de toenemende kans op deflatie moest de Europese centrale bank namelijk in actie komen. Onder leiding van Mario Draghi koos de centrale bank er voor om de rente te verlagen. Deze renteverlaging zou er voor moeten zorgen dat de banken sneller geld zouden uitlenen. In de praktijk gebeurt dit echter nog niet.

Het grootste nadeel van deze beslissing is de ontevredenheid onder de burgers. Het consumentenvertrouwen kan door deze renteverlaging een aantal flinke klappen gaan krijgen. De hoop op een betere toekomst kunnen we wel even vergeten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 2 oktober 2014

“De VS zitten achter de protesten in Hong Kong”, luidt het in Beijing en Moskou

Volgens Bloomberg is het gemakkelijk om de zogenaamde “paraplurevolutie” in Hong Kong in te wisselen voor de protesten in  Moskou of Kiev. Het is maar de vraag of de Chinese protestanten – want dat zijn ze uiteindelijk – erin slagen om de politieke leiding het hoofd te bieden. Of, zullen ze zoals de Russen toegeven aan de druk van de overheid?

“Ik zet mijn geld in op het laatste”, staat er in het artikel te lezen,”net zoals de Russische president Vladimir Poetin zien de aanhangers van de Chinese president Xi Jinpin overal wel de hand in van Amerikaanse samenzweringstheorieën.”

De ‘wapens’ zijn inderdaad dezelfde als die zijn gebruikt in Rusland en Oekraïne: “De lintjes, de geïmproviseerde protesten – en de schoonmaak achteraf – en de jeugdige gezichten van de prodemocratische actievoerders zijn allemaal een echo van Moskou en Kiev.”

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 2 oktober 2014

ECB begint deze maand met opkoopprogramma

De Europese Centrale Bank (ECB) gaat vanaf medio oktober door onderpand gedekte obligaties opkopen, en later dit kwartaal ook herverpakte leningen. Het opkoopprogramma zal 2 jaar duren en een ''omvangrijke impact'' hebben op de balans van de centrale bank.