Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 19141 tot 19145
Bron: elsevier.nl
Geplaatst: vrijdag 12 september 2014

Ook VS voeren sancties tegen Rusland verder op

Het Witte Huis gaf donderdag al aan dat de sancties tegelijk met de verscherpte maatregelen van Europa zouden worden doorgevoerd. Ook die sancties treffen staatsbanken en grote Russische energie- en defensiebedrijven.

Doordat de maatregelen ook Sberbank treffen, staan alle grote Russische staatsbanken nu op de zwarte lijst van de VS. Die banken kunnen door de sancties geen geld ophalen op de Amerikaanse markt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 12 september 2014

Obama praat stoere taal maar dreigt te verliezen op twee fronten

Gisteren vierden de Verenigde Staten de dertiende verjaardag van wat wellicht de meest traumatische gebeurtenis is voor de Amerikanen sinds de geboorte van hun land: 9/11. Op die dag heeft hij het sluitstuk aangekondigd van zijn strategie om zowel de dreiging van de Islamitische Staat (IS) aan te pakken en het probleem in Oekraïne op te lossen. En in beide gevallen kan Obama zich wel eens lelijk hebben vergist: een verkeerde strategie hanteren, is niet alleen politieke zelfmoord maar zet ook nog eens de volledige economische toekomst van de VS op het spel.

In het geval van IS(IS) lijkt de Amerikaanse president te hebben toegegeven aan de binnenlandse druk om bommen en vliegtuigen te sturen naar de regio waar de terreurorganisatie actief is: Syrië en Irak. Nu, nog geen elf jaar geleden heeft Obama’s voorganger, George Bush Jr., ook al geprobeerd om een ander soort van terrorist uit te schakelen. Dat heeft hem twee ambtstermijnen, ontelbare soldatenlevens en honderden miljarden dollar gekost…

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 12 september 2014

Wie gelooft dit nog: ‘koopkracht bijna voor iedereen in 2015 omhoog’

De koopkracht van de gemiddelde Nederlander stijgt volgend jaar met 0,5 procent.

Dat blijkt uit cijfers die officieel pas dinsdag bij Prinsjesdag bekend worden maar nu zijn uitgelekt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 12 september 2014

Waarom blijft de olieprijs zo laag met al die geopolitieke spanningen ?

Brent Crude olie noteert terug onder $ 100. Enkele maanden geleden leek een uitbraak naar boven nog in de maak, maar de uitbraak kon niet door zetten en sindsdien zit de olieprijs in dalende lijn. Nochtans daalde de olieprijs nog nooit bij zo veel geopolitieke spanningen in olie producerende landen, aldus een ervaren rot in het vak. Waarom dan nu wel ?

Sancties tegen Rusland en dan voornamelijk sancties tegen de 3 grootste energie maatschappijen zullen zeker een impact hebben op de 11 miljoen vaten olie en 21 biljoen kubieke meter aardgas die de bedrijven dagelijks oppompen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 12 september 2014

ZILVER - Dit is een van de meest angstaanjagende grafieken van het moment

Een van de meest angstaanjagende grafieken van dit moment is die van zilver. Zoals gisteren aangegeven ziet de grafiek van goud er niet goed uit, maar die van zilver is nog erger. Zilver bevindt zich nu op een cruciaal niveau. Sinds de daling van de piek rond $ 50 bijna 3 jaar geleden, testte de zilverprijs meermaals het huidige steunniveau. Als dit steunniveau niet stand kan houden, kan de zilverprijs nog verder dalen naar $ 15.