Nieuws / Artikelen met het woord

58207 artikelen gevonden. Artikel 19146 tot 19150
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 3 november 2014

Olieveld levert Statoil 200 miljard dollar op

Het Noorse olieconcern Statoil verwacht in de komende 50 jaar voor 200 miljard dollar (160 miljard euro) aan olie te winnen uit het Johan Sverdrup-veld. 

 Dat maakte het concern maandag bekend.Statoil zal in 2019 beginnen met de winning van olie uit het veld in de Noordzee.

Het plan van aanpak rondom het project zal binnenkort in het Noorse parlement worden besproken. Naar verwachting starten de werkzaamheden begin volgend jaar.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: maandag 3 november 2014

Japandemonium

Japan zit al meer dan 20 jaar in een recessie. De schuld bedraagt ruim 350% ten opzichte van het Bruto Nationaal Product en de bevolking veroudert in rap tempo. Ze hebben geen energiebronnen maar gelukkig wel een gelddrukkerij. Kuroda, de president van de Japanse centrale bank (BoJ), wil ongeveer $100 miljard per maand aan Japanse overheidsobligaties opkopen. Dat impliceert dat de BoJ alle nieuwe overheidsobligaties zal opkopen die maandelijks door het Japanse Ministerie van Financiën worden uitgegeven. Kuroda wil zo bereiken dat de Yen fors daalt en inflatie creëren.

De BoJ is nu al de grootste houder van Japanse obligaties en als zij obligaties blijven kopen in dit tempo, zullen zij binnen enkele jaren ruim 50% van alle Japanse obligaties bezitten. Een schuldenberg die ongekend is en daarmee lijken we dus te maken te hebben met een kamikaze actie van Kuroda. Voor de korte termijn kan de Japanse aandelenmarkt flink stijgen door deze maatregel maar aan de andere kant zal de Yen fors dalen. De Amerikaanse Dollar/Yen is de afgelopen 2 jaar al van 80 tot 110 gestegen en lijkt nu in korte tijd door te kunnen stijgen tot 120.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 3 november 2014

Het exorbitante privilege van de VS zal verdwijnen

Volgens Jim Rickards, auteur van het boek Currency Wars, zal Amerika op termijn haar exorbitante dollar privilege verliezen. Dat betekent dat het voor Amerikanen veel duurder wordt om geld te lenen en dat de inflatie in een razend tempo zal oplopen. Het een en ander kan in gang gezet worden als olie in andere valuta dan dollars verhandeld wordt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 3 november 2014

Rusland is momenteel de 3de goudproducent in de wereld

Wat appetijt naar goud betreft kunnen we nog altijd iets leren van de Russen. Die blijven namelijk maar goud kopen en dan hebben we het uiteraard over hun centrale bank. Eugen Weinberg, head of commodities research bij Commerzbank AG in Frankfurt, wijst er op dat hier niet echt sprake is van nieuwe feiten.

Het aankopen van goud kadert in een lange termijn strategie van Rusland, het land bouwt zijn voorraden stelselmatig op als diversificatie van zijn valutareserves. Die trend is in de afgelopen maanden nog sterker geworden gezien de afkeer die de Russen hebben gekregen van de dollar.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 3 november 2014

TA Special: Laat de goudmijnen nu niet links liggen!

Zoals te verwachten was, verschenen de afgelopen week een resem negatieve berichten over het goud en de goudmijnen in de financiële media. Het meest in het oog springende was het nieuws dat de Zwitsers een “reddingsactie” voor goud willen! Op 30 november stemmen de Zwitsers in een referendum dat minstens 20% van de balans van de Zwitserse centrale bank uit goud moet bestaan. Vanuit contrair standpunt vinden we dit een interessante uiting van negatief sentiment: want als iets moet gered worden, betekent het dat het in een weinig benijdenswaardige positie zit! En een negatief sentiment opent de deur voor een mogelijke trendommekeer.