Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 19156 tot 19160
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 12 september 2014

Kunnen de Amerikanen zich gaan opmaken voor een Renteverhoging?

De situatie in Amerika is inmiddels wel bekend. De Amerikaanse economie is weer aan de betere hand en als gevolg daarvan is de centrale bank van Amerika druk bezig met het afbouwen van het stimuleringsbeleid. Dit stimuleringsbeleid zal waarschijnlijk in oktober volledig zijn afgebouwd en vanaf dat moment moeten we rekening gaan houden met een Amerikaanse renteverhoging. Of toch niet?

Dat is de vraag die iedereen in Amerika op dit moment stelt. Fed president Janet Yellen was er duidelijk over. We zouden pas rond het midden van volgend jaar kunnen rekenen op een renteverhoging, eerder niet. Het is dus duidelijk dat de Fed op die manier de Amerikaanse economie nog een extra zetje in de rug wil geven.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 12 september 2014

Russen knijpen gas Polen, Slowakije, Oostenrijk af

Dat schrijft de Duitse zakenkrant Handelsblatt vrijdag. Of de geknepen gaskraan technische of politieke oorzaken heeft, is niet duidelijk.

Polen kreeg woensdag al 24 procent minder gas geleverd. De Russische gasleverancier Gazprom deed die claims toen af als 'vals'.

Volgens de Poolse beheerder PGNiG lagen de gasleveranties donderdag 45 procent lager. Slowakije zou 10 procent minder gas uit Rusland krijgen.

Volgens de Oostenrijkse gasbeheerder E-Control is een mogelijke oorzaak dat Rusland zijn voorraad aan het aanvullen is, en daarom minder gas beschikbaar heeft voor export. Rusland levert het gas echter via Oekraïne en Wit-Rusland.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 12 september 2014

Uitblijven Russische deals blijkt nu zegen voor Shell

Dat Shell zich niet al te veel zorgen hoeft te maken over het olie- en gasrijke Rusland, heeft alles de maken met de moeizame verhouding van Shell met president Poetin in het afgelopen decennium.

BP heeft Shell de afgelopen jaren geen grote olie- en gasdeals kunnen sluiten in Rusland. Voordeel is dat de Brits-Nederlandse energiereus minder sores heeft, nu de verhoudingen tussen het westen en Rusland stevig bekoelen.

Shell-topman Ben van Beurden kon afgelopen week luchtigjes doen over de impact van sancties tegen Rusland in de Oekraïne-crisis. Tegenover NRC Handelsblad liet hij weten dat de schade voor Shell eerder in de miljoenen dan honderden miljoenen dollars loopt. Dat is een schijntje voor een bedrijf dat in de eerste helft van dit jaar een kleine 10 miljard dollar verdiende.

[...]

Bron: duurzaambedrijfsleven.nl
Geplaatst: vrijdag 12 september 2014

Duurzame Dow Jones roemt vier Nederlandse bedrijven

Al 15 jaar lang bepaalt de DJSI welke bedrijven een plaats verdienen in de invloedrijke index. De DJSI vergelijkt ondernemingen onderling op hun milieu-, sociale en economische prestaties. De gegevens die bedrijven zelf aanleveren, dienen als basis. Dit jaar telde voor het eerst transparantie in de belastinguitgaven mee.

Vier Nederlandse bedrijven mogen zich op de Dow Jones Sustainability Index (DJSI) het duurzaamste bedrijf noemen binnen hun branche. AkzoNobel staat voor het derde achtereenvolgende jaar op de eerste plaats in de sector Materials.

De rapportage van 2014 zet AkzoNobel, AirFrance-KLM, Unilever en de ING Groep als Industry Sector Leader bovenaan de lijst van bedrijven in hun categorie. [...]

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 12 september 2014

Koopje: dit eiland kost minder dan een huis

We willen allemaal wel ons eigen privé-eiland, alleen heeft bijna niemand genoeg fondsen om er eentje te kopen. Maar momenteel is er een buitenkansje: Inishdooey Island staat te koop voor nog geen 176.000 euro.